Anna-Karin Nauckhoff

Veganska pancakes

Här bärs det lilla gullefjunet runt, ätandes på en snackpancake! Vi åt pancakes till frukost idag och hela en blev över. Mycket praktiskt när flera blir över annars, funkar som mellanmål och snack hur bra som helst utan att innehålla socker eller något annat dumt. Vetemjöl är väl inte asbra heller kanske, men ändå.

Hur som helst så äter vi givetvis veganska pancakes. Även om vi var sådana som åt mjölk, smör och ägg hade jag gjort veganska pancakes pga det är så himla lätt! Jag brukar följa det här receptet av Mattias Kristiansson:

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl mjölk (t ex soja-, mandel- eller havremjölk)
  • 1,5 dl vatten
  • mjölkfritt margarin, att steka i

Blanda de titta ingredienserna först och sedan i med de blöta. Tilläggas bör väl här då att jag väljer bort att ha socker i och istället kryddar med kardemumma och kanel, oh så gott!!!

Jag åt med socker och smör på (mm, är för Bobbos del jag inte har socker i smeten alltså).

Här är en äldre bild på hur lyxigt jag egentligen helst äter mina pancakes:

Med spicy syrup, och utöver socker och smör även sylt och jalapeñobaserad hot sauce sammmmmmt veganskt bacon. OH YUM!

Så himla bra med amerikanska pancakes till frukost istället för platta pannkakor. När jag steker platta pannkakor går typ alltid någon sönder vilket gör att jag blir arg vilket gör att nästan alla går sönder efter det. Händer ICKE med pancakes!

Nu kan man göra jättebra veganska pannkakor med om man gör på rätt sätt. Men mer om det en annan gång. Idag är det pancakens time to shine!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.