Anitha Schulman

Vi är nog genetiskt i förnekelse

Bild 2014-11-04 kl. 15.07 #2

Vi har skrikfest här hemma så det är inte så lättbloggat. Baby, sover man bara 15 minuter åt gången så blir man på dåligt humör för man är konstant trött förstår du. Mamma med.

Tänkte på det här med mitt håravfall. Att när det hände så blundade jag för det i säkert två veckor. Låtsades liksom som att det inte inträffade. Sedan började jag sakta erkänna för mig själv att jag inte slutade tappa och började adressera problemet öppet. Men fortfarande på en spekulativ nivå, som att jag fortfarande inte var riktigt, riktigt säker. När Calle väl reagerade på att det var mycket hår på golvet och en morgon såg mig i badrummet när jag utan våld drog ut en stor tuss. Då först började jag undersöka åtgärder. Skrev om det på bloggen. Ringde en doktor, skaffade zinktabletter och Nioxin schampo.

Alltså denna förnekelse. Orkar man. Tror att ett medberoende funkar exakt likadant och hur lång förneleseprosessen är det avgör bara du. Men vi strutsar genetiskt för allt sånt som är jobbigt i det stora och i det lilla.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sandra

  Men hallå!? Man tappar ju alltid håret tre till fyra månader efter förlossning. Skrikig bebis eller inte. Även om du är så lugn att Dalai Lama skulle bli avundsjuk tappar du ändå håret efter förlossning.

  1. anithaschulman78

   Ja jag vet. Var ju exakt samma sak sist. Men faktum kvarstod att jag förnekade det in i det sista. Även denna gång. 🙂

   1. Sandra

    Tänkte mest på kommentarerna du fick om sköldkörtel och stress och grejer. Har börjat tappa mitt nu också. Enda skillnaden är att jag knappt hade nåt från början

 2. Theres

  Jag hade en period då jag mådde så fruktansvärt dåligt psykiskt och detta resulterade i att jag började tappa massor med hår. Man kan verkligen inte lura kroppen. Med en liten bebis hemma och stressen och sömnbristen som kommer med det så är det inte så konstigt om kroppen börjar singlarera. Jag tappade hår ett tag men nu är det tjockare och friskare än på länge och det känns äntligen kul att gå till frissan igen. Hoppas det vänder snart för dig också.

 3. Bee

  Så är det nog. Jag är impad av människor som vågar skaffa fler än ett barn förresten. Är totalt begränsad på den fronten 🙂 Hoppas det lugnar sig lite snart.

 4. Annette

  Hej! Läste om ditt håravfall. Du borde gå till en läkare och be att få göra ett test av din sköldkörtel. Många, många kvinnor i din ålder drabbas av trubbel med den. Levaxin heter läkemedlet som hjälper. Drabbades själv av håravfall och det visade sig att det sköldkörtelhormonern som var ur balans. Lycka till!

 5. Petra

  Googla TRX2 tabletter, det är det bästa som hänt mig. Det funkar faktiskt, och det med råge! Endast naturliga ingredienser.

Comments are closed.