Anitha Schulman

Näthat

Bild: Lånad från SF Anytime

Jag var med på TV4 Nyheterna (hemstressad från en powerwalk och hann inte byta om förnedrande nog). Hur som helst så pratade om det här igår se klippet HÄR! 15:33 in.

”Du är så himla ful jag fattar inte hur du kan få synas så mycket, vem är intresserad av dig. Jag vill kräkas när jag tittar på dig”.

H.

”Din dotter ser ut att ha en utvecklingsstörning av något slag. Jag har följt henne på bloggen ganska länge och av min bedömning sammantaget är det något som inte stämmer. Man ser tydligt att det är något fel på henne. Jag arbetar som barnmorska”.

/Midwife May

Och så vidare. Så där höll det på nästan varje dag i ett drygt års tid. Till slut orkade jag inte mer. Av alla fina kommentarer såg jag bara de fula. De som visste var de tog. För de tog fel. Allt rätt gick rakt in i hjärtat de som gick fel var som ett knytnävsslag rakt över revbenen. De kändes mer än andra ord. Jag tror inte jag är ensam om att vara utsatt för diverse kränkningar på nätet tyvärr. Trots att det är ganska svårt att skriva en kommentar. Många ”digitala filter”. När du passerat dem ska du formulera dig och lägga ner tiden på din åsikt. Det är ganska avancerat. Jag tror alla vet att tycka olika om saker inte är att nätmobba. Men att trycka ner är att göra det. När det handlar om att uttrycka sig på ett sätt som får den andra att må dåligt för att själv vinna makt.

mySafety jobbar mot nätkränkningar samt ID-kapningar på sociala plattformar. Näthat täcks dessvärre inte av din hemförsäkring som det kanske borde göra. Men mySafety’s nätkränkningsförsäkring: DigitalSkydd jobbar på samma sätt som dem i princip.

När du blir kund så gäller din försäkring för dig och alla hemmavarande barn, då kan du alltid nå mySafety genom ett journummer. Du kan ringa om någon i familjen blir mobbad på nätet, hotad eller ha fått sin identitet kapad. Journumret är öppet dygnet runt, året runt.
När du kontaktar mySafety kommer dem hjälpa dig vidare, du behöver bland annat göra en polisanmälan för att det ska bli ett försäkringsärende. Du måste alltså ringa 114 14 och göra en anmälan via telefon, mySafety kan hjälpa dig om du känner dig osäker på hur du gör det. Därefter sätter de in resurser för att kartlägga ärendet och arbetar för att radera det publicerade innehållet. Försäkringen innehåller även en möjlighet till juridisk hjälp.

” Man kan stötta kampen mot näthat genom att ladda ner hjärtat på sin profilbild som jag har gjort. mySafety skänker 5 kr/mån och per kund till organisationer som arbetar mot näthat tex Friends och Bris mfl. Besök www.mernatkarlek.se där kan du kan välja vilken organisation som du vill stödja och använd hashtagen #mernätkärlek för att sprida mer digital kärlek”

Inlägget i samarbete med mySafety.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. André

    Herregud vilka galna kommentarer ni bloggare för stå ut med! Tycker alla näthatare borde få sina internetabonnemang avstängda en tid p.g.a hur grov nätmobbning dom sysslar med etc.. precis som f.eks en person som kör bil alldeles för fort. Alla vet ju dock att det är nätmobbarna som mår dåligt och har problem, inte du! Ha en superfin helg Anitha!

  2. Katja

    Vet du!? Skulle jag se sådär fantastiskt ut efter en PW så skulle jag va toknöjd! Hur snygg som helst var du, så tänk inte på det!

Comments are closed.