Anitha Schulman

Rädda liv

20140926-082828.jpg
Jag och ett gäng sköna mammor fick chansen att gå en Första Hjälpen utbildning på Trygg Hansa.

Jag gjorde det här för tre år sedan när Penny kom. Men gick en heldag och det blev liksom lite informationsoverload så jag mindes inte så mycket. Trots att jag trodde det.
Nu på kursen insåg jag att jag mindes två saker sen sist. Att man ska ha ljummet vatten på brännsår istället för kallt och hur man håller spädbarn om de satt i halsen. Samt att man ska tänka Nalle Puhhh när man andas in i de små (lite luft alltså).

I övrigt var det blankt så det var så otroligt mycket nödvändigare att få den här repetitionen än vad jag trodde.

Åkte hem och pussade lite extra på T.A. och Penny. Kan varmt rekommendera alla att gå som inte har gått och ni som har gått gå igen. Repetition var nödvändig. Även om jag kanske får panik om olyckan är framme så kanske något har satt sig. Eller i annat fall kanske jag kan hjälpa någon annan som drabbas.

20140926-084106.jpg
Annika gör HeimlichmanövernClara. Den är mycket längre ner än var man tror. Lite ovanför naveln.

20140926-084329.jpg
Så här ska man lägga sina små om de får något i halsen :(.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.