Anitha Schulman

Sova eller göra

TBild 2014-08-22 kl. 09.23 #4

Jaha livet med smått.

Här är jag färdigmakead för en lyxfrulle i Rosendahl för Hela Sverige Bakar men så blev det inte T.A. har haft ont i magen i natt och för en timme sen satte det igång igen. Han somnade nyss så här är jag all dressed up and no where to go. Jag lär mig aldrig, trots att jag trodde jag skulle bli bättre efter andra barnet. Man ska ju ta det lugnt på förmiddagarna och inte ha grejer inbokade, men mina förmiddagar är alltid packade med prylar.

Det är ju en vågskål det där det är ju viktigt att ta sig upp och ut och samsova med bebisar är verkligen inte något jag pallar. Då passar jag ju på att fixa till hemma, ringa samtal och svara på mail och strukturera upp mitt liv.

Ibland tar jag en powernap (beroende på nattens utfall) på eftermiddagen. Föräldraledighet är ju ingen betalt latmask tid. Alltså jag får ju inte spons av staten att dricka latte med kompisar EGENTLIGEN liksom. Utan att försöka hålla ordning på hus, hem och barn är väl helt korrekt uppfattat. Eller är det en tolkningsdfråga? Vad tycker ni?

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nathalie

    När jag var gravid var det just min största rädsla att antingen bli förslappad och bli en latmask eller bli en hemmafru. Eftersom jag inte är så matlagningsintresserad och tycker inte heller att städning är särskillt roande var jag riktigt nojig över hur tiden som föräldraledig skulle bli. För precis som du, kände jag en plikt att ta hand om allt hemma. Jag och killen snackade mycket om dethär och det enda han sa var”jag förväntar mig inte att det ska vara städat och maten står på bordet” förstod då att det var jag själv som satte upp de kraven. Så nu har jag helt släppt det.
    Jag har under min ”lediga tid” pysslat med ett eget projekt och efter det gjort saker som jag mår bra av. Klyschan Glada föräldrar glada barn är något jag lever efter.

  2. Jenny

    Hej, har en nyföding på 9 dagar och funderar på en Thailandsresa när hon är ca 4 månader. Läste att ni var i Turkiet i somras med TA och jag antar att värmen där då är snarlik värmen i Thailand. Kan du inte skriva lite om hur det fungerade med värmen och en liten bebis? Bra? Dåligt? Vad tänka på?

  3. Caroline

    Jag håller med dig! Min ambition är verkligen att sköta all markservice här hemma. Men vissa nätter är så jobbiga och efter dagislämning av 3- åring är jag helt slut. Somnar ofta i soffan vid amning och får då det sämsta samvetet . Inget blev gjort och jag är tröttare än någonsin.. Hur ska man göra/orka?

  4. Nenna

    Hej!
    Även om 5:2 inte är något nytt för mig, började för ett år sen men tog uppehåll nu i sommar, så köpte jag din bok för att få ny inspiration och pepp att komma igång igen. Har läst halva och jag måste bara säga Tack för din ärlighet. Det är lätt att känna igen sig 🙂 Underbar bok. Grattis!

  5. Linnéa

    Jag tänker att jag får betalt för att ta hand om bebben, allt annat (typ köket, tvätten etc) är en bonus om det blir gjort. Så om bebben sover kan jag också sova med gott samvete, eller ta en fika med kompis eller vad som funkar, så länge jag finns där för min lilla.
    I det ansvaret ingår också att se till att jag är lagom utvilad så jag orkar.
    Så tänker jag!

Comments are closed.