Anitha Schulman

Tredje barnvagnspromenaden

20140611-085128.jpg

Så roligt att man är så mycket coolare man är den här gången. Två dagar efter BB gick vi en promenad och jag var inne i stan tre dagar efter förlossning. Sist så var jag inte inne i stan förrän efter två veckor och vi vågade vara på NK i tjugo minuter. Sen fick vi panik och åkte hem.

Vi fick en minikris vid den lilla rulltrappan mellan PK-Huset och NK och Calle uttalade orden ”jag klarar inte det här”. Vi fixade alltså inte att åka rulltrappa med vagn utan gick ut och runt istället. Nippriga, näe inte alls haha.

Är totalt förälskad i min nya vagn, Trike Gold Limeted edition av Crecent. Som Katrin Z varit med och designat. Perfekt för oss som inte begåvats med gener över 180 cm.

Den är så anpassad för det här klimatet, med rustika hjul, för hopplösa väderlekar och är lätt att fälla ihop. Vilket jag inte tycker min gamla favoritvagn Bugaboo Donkey var. Vagnen är ju din bästa kompis under föräldraledigheten så det måste verkligen funka. Den har mycket småfack vilket är perfekt för mobiltelefon etc. sånt där man inte orkar leta efter i väskan. Dessutom är det riktiga hjul med luft och den är lätt att lyfta och har perfekt svängradie. Så förtjust. Vill bara lägga till att jag har haft sex barnvagnar hittills. Så jag är vid det här laget en självutnämnd expert på barnvagnar och vet vad man behöver och inte. Sen en annan grej den är ju faktiskt jättesnygg. Myggnät och litet solskydd är integrerat i suffletten. J’adore! Vi kör med ståbräda till Penny och det funkar hittills jättebra.

Sen till en helt annan grej. Varför pratar man inte om vad som händer efter graviditeten? Jag känner mig som en novis och sprang på den här grejen under en amningsession inatt en superguide vecka för vecka från Mama. Varför fick jag inte den här infon sist?

Alltså jag hade ingen aning om det där med maggördel och tränade som ett litet jehu. Gördeln är ju tydligen superviktig vid snitt men även nu. Eller bara ett sånt tips som att ta det lugnt de första två veckorna.  Jag har ju råont i bäckenet varje kväll det är ju bara för att jag hetsar runt. Hur man tränar muskulaturen där nere och andra grejer. Vi måste prata mer om det här känner jag…

Visste ni att sova på mage hjälper till att dra ihop livmodern? Det visste inte jag. Sådana tips får man ju inte på BB

Har ni fler föda-vanliga-vägen-tips för rehab?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.