Anitha Schulman

Så deppig

20140529-172016.jpg

Alltså först nu inser jag vilken superförlossning jag hade sist. Penny kom i medicinska veckan 36+1. Vattnet gick hemma. Var 4 cm öppen när jag kom in. Snittade efter 4 timmar. Sen var det liksom klart. Trodde i någon dum illusion att det skulle bli likadant denna gång.

Har ju gått med förvärkar i någon vecka nu och varit inne för tidiga vattenavgångar. Precis som sist vid två tillfällen.
I morse gick vattnet hemma i sängen och vi blev inkallade och inskrivna då jag är i medicinska vecka 36+ 1 igen (blev tillbakaflyttad två dagar vid ultraljudet förra veckan).
När vattnet går är infektionsrisken förhöjd och när man då klassificeras ”prematur” (innan medicinska veckan 37). Så får man inte åka hem. Skillnaden denna gång är att mina värkar inte startat, jämförelsevis med sist.

Ifall jag var i vecka 37 hade jag blivit igångsatt om 48 h ifall de inte kommit igång av sig själv. Men det gör man inte nu i och med att jag klassificeras som prematur så vill man behålla bebisen i magen om den mår bra. Vilket han gör. Så i absolut värsta fall blir jag kvar här nästan en vecka.

Åhhh är så deppig just nu. Jag vet att det inte är så mycket att gnälla över egentligen men just nu känns det hopplöst. Säg att det kommer igång inatt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carina H

  Hej
  Stackars dig, vet hur det är när vattnet går och sen händer inget på ett tag, men kämpa på , belöningen kommer,Ha en bra helg med övriga i familjen.
  Kram Carina

 2. Lotta

  Har inget annat att säga än ”håll ut”! Han kommer tids nog när han är redo. Samla krafterna – snart får du träffa din lilla gosse. Stort stort lycka till. Jag följer din blogg med spänning men längtar mer tills du visar bilder från nya lägenheten (mina barn är 10 & 8, jag har redan gjort bebistiden) Haha, dålig humor jag vet! Kram till dig, din man, storssyster och lillebror vad det lider

  Du är cool!

 3. Alexandra Eriksson

  Till er som spekulerar varför Anitha inte blir igångsatt när andra ni känner har blivit det trots liknande situation, tror jag det beror på infektionsrisk.

  Dvs om Anitha får feber eller leukocyter på urinsticka eller liknande så sätts hon igång trots vecka <37, men annars är risken med eventuell infektion lägre än den med prematur förlossning. Riskerna är oavsett mycket låga i båda scenarierna, så oroa dig definitivt inte!

  Detta är i alla fall rutinerna vi följer i England. Håll ut, snart kommer bebisen 🙂

 4. Lina

  Åh vad tråkigt att vänta när det är så nära. Även om det är en underbar belöning i slutet så förstår jag att det måste vara astråkigt! Tur att det finns tekniska leksaker som paddor och telefoner som kan sluka tiden något.

  Håll ut! 😉 (som om du har något val..)

 5. Sara

  I medicinsk vecka 35+4 gick mitt vatten, utan värkar. Pga infektionsrisken blev jag inlagd på sjukhuset men skulle bli igångsatt efter 48h. Nu behövdes dock inte detta då allt satte igång 17h efter vattenavgång. Detta var på KS år 2010. Låter konstigt att du ska behöva ligga där och vänta, han är ju färdigutvecklad. Upp och gå i korridoren och (när du ligger inne på rummet) skruva på bröstvårtorna. Det gjorde susen för mig med nr3. Lycka till!

 6. Sara

  Jag är i v 40+5 idag och har också spenderat morgonen/fm på förlossningen. Oregelbundna värkar hela natten och på morgonen komde under nån timme med 2 min mellanrum.
  Hur kul är det då att vara 0 cm öppen??? Det är faan inte rättvist. Har fortfarande e värkar (hemma igen) men väldigt sporadiskt. Nu är det faktiskt min tur, orkar inte ha ont mer

 7. Nina

  Jag känner ett par stycken för vilka vattnet gått runt v 36 och där man väntat en vecka och det gått dåligt för barnen. När jag väntade barn sa man att barnet ska ut inom två dygn när vattnet gått. Mitt vatten gick i v 36 och då blev jag igångsatt direkt. Kolla upp

   1. Nina

    Det jag menar är att man ska ifrågasätta varför de är beredda att vänta en vecka när infektionsrisken är stor, och barnet är färdigt. De jag nämnde innan låg också inne och fick samma information men det gick åt pipan. I efterhand har sjukhusen fått kritik för att de inte tog ut barnen tidigare. Jag vet inte vad som stämmer, bara det jag hörde när jag var gravid och vad som hänt mina kompisar.

    1. Emelie

     Då är det antagligen olika rutiner på olika sjukhus. Såvida inte du var på samma som anitha. Isf har de kanske ändrat rutiner.

 8. Lpj

  Du har väntar i 9 månader, du klarar av att vänta lite till. Passa på att vila, du kommer snart att behöva alla krafter du har.
  Och kom ihåg, det onda är inte farligt, gå in i dig själv och ta emot varje värk, när dom väl kommer. Du klarar detta! 🙂 (Är faktiskt lite avundsjuk på dig, hur konstigt det än låter för dig)

Comments are closed.