Anitha Schulman

Vecka 33

20140427-153708.jpg
Putti’n On The Ritz… maggördeln ”Anita” har fått åka på igen. Lättade på trycket förra graviditeten så som denna. (Byxa och linne från I Dig Denim).

Gud vad roligt det var att läsa om er. Mer sånt! Man får verkligen både bilder och känslor på ett helt annat sätt. Ibland är det så konstigt att blogga då det är som att prata rakt ut i luften. Blev så förvånad att det var så många unga tjejer som läste. Jätteroligt!

Beträffande min graviditet. Jag har fått en sån himla klåda på magen. Har tydligen något med något något med att gallsyrenivåerna är förhöjda, ofarligt för det mesta. Men det kan också vara läge att smörja oftare med Biooljan då det kan vara ett symptom på att huden som tänjs ordentligt nu. Man ska ju tydligen lägga på sig dryga kilot i veckan nu. Så jag kompenserar trycket över magen och bäckenet med en maggördel. Foglossningen är mycket bättre denna vecka än föregående. Jag har hittills gått upp 12 kg totalt.

Men den här veckan har varit liter dramatisk. I måndags kväll ringde jag faktiskt till Danderyds förlossning för då hade jag bisarra sammandragningar. Men det kunde potentiellt vara en urinvägsinfektion, så med lite Alvedon och vila gick det över. Så jag tog tester hos min MVC i onsdags men har inte fått något provsvar ännu. Däremot så ligger bebisen neråt! Precis som spåkvinnan sa och MVC tror, kommer jag inte gå fulltid denna gång heller. Penny började ju ”spöka” tre veckor innan ankomst så det är mycket möjligt att den här också tittar ut i vecka 36 alt. 37 skulle jag tro. I lördags kväll kom sammandragningarna igen nu ännu kraftigare än sist. Denna gång kände jag mig på allvar orolig. Trycket neråt var påtagligt och det smärtade verkligen. Jag fick lägga mig med Alvedon och en värmedyna och vid tvåtiden på natten somnade jag in. På morgonen mådde jag bra igen. Om än lite trött. Aja vi får väl se när han behagar komma ut. Känner mig lite stressad då jag inte fått välja sjukhus än och nästa besök hon MVC är inte förrän 21 maj. Det är då vi ska kolla med ultraljud igen och träffa läkaren. Det är då det avgörs om det blir snitt eller inte. Men jag känner att oddsen är ganska höga att den kommer innan dess…

Mina låga järnnivåer från förra MVC besöket var bra igen, tack för det torkade aprikoser dränkta i citronsaft. Så mycket godare än blutsaft och skit. Håller dessutom magen i balans. I övrigt har lite svårare att sova men är också mer trött på dagen än tidigare. Känner mig i övrigt grundful och otymplig. Jaha det var allt för denna gång.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Miasteg

    Jag har fått två söner och hade mycket förhöjda gallsyrevärden första gången. Det visade sig vara farligt för barnet och de var påväg att sätta igång mig tidigare på grund av det. Är du orolig prata med mvc, det kanske bra att testa värdet om det börjar klia på hela kroppen.

  2. suss

    Min mage kliade under min förra graviditet och även under denna (är i samma vecka som du) och i mitt fall är det huden som inte hänger med. Min mage växer verkligen bara rakt ut och blir stor snabbt så klådan har jag haft i några veckor. Under förra graviditeten höll jag på att bli galen men den här gången blev det mycket bättre när jag började använda stödgördel och bytte till en kräm med karbamid. Har för mig att det kliar lite överallt om det är gallsyrenivåerna, är det bara magen är det huden.
    Tack för en bra blogg!

Comments are closed.