Vecka 21, Pang sa det! – Anitha Schulman
anithaschulman78

Anitha Schulman

Vecka 21, Pang sa det!

Är det inte konstigt, att man kan gå i en månad och fundera på om man ska köpa de där skorna eller inte. Sen gör man sitt livs största affär på en eftermiddag. Jag antar att när summor inte längre håller en “greppbar” nivå känns det inte längre som pengar utan som något slags handelsmedel. Vi har alltså sålt och köpt ny lägenhet. Vi är såklart så sjukt glada. Men naturligtvis (en klassiker) så blir det ett glapp mellan flyttarna. Jobbigt såklart. Vi flyttar ut i mitten av maj, bebis kommer i mitten av juni och vi flyttar in senast mitten av juli. Så två månader kommer ju bli kaos. Varför gör alla småbarnsfamiljer samma misstag? Boandet med barn ett är ett skämt jämfört med barn två uppenbarligen. Det är då man flyttar. Har någon en etta eller tvåa i innerstan att hyra ut så får man gärna maila mig på [email protected]

Nu ska det alltså behövs bytas förskola, vilket känns allra tyngst. Sägas upp en himla massa abonnemang. Flyttas – inte bara en utan två gånger och allmänt halta i ett halvår innan allt sätter sig. Hade sån ångest för detta i går natt. Men det är bara att bit ihop.

Graviditeten har än inte riktigt bekommit mig än att det börjar bli framtungt. Var på en gala häromdagen och högklackat och jag är inte kompatibla mer än en timme i upprättstående position. Jag och min väninna slog oss ner under utdelningen på en onamngiven plats och snart kom det en kille och sa att några andra skulle sitta där. Vi var precis på väg att resa oss när de två tjejerna kom som skulle sitta där vi satt. Den ena tjejen ursäktade “vår bortfösning” med att hennes väninna faktiskt var gravid så hon behövde sitta. Jag tittade ner på min mage och på henne. Frågade om det smittade eftersom även den ogravide också behövde sitta? Hon stammade lite och motvilligt erbjöd mig att få sitta. Men jag avböjde och det blev en perfekt Q att lämna tillställningen. Men vad är det med det där i Sverige. Tycker fortfarande att det är sinnessjukt respektlöst att det inte är en impuls utan en förhandling som måste ske. Självklart ska man avvarar man sin plats, till en gammal, gravid eller sjuk. Svårare än så borde det inte vara. Det är inte en definitionsfråga. Eller?

Idag åker vi till Thailand. Så nästa gång vi ses är det på varmare breddgrader. Ja Hästens år började som jag misstänkte med en riktig rivstart. Så håll i er. Det kommer mera…

Bild 2014-02-05 kl. 09.39

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
anithaschulman78
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Hej Anita,
  jag har en lägenhet att hyra ut under sommaren. I och för sig är det en trea (som ligger på Östermalm). Hör av dig om intresse finns.
  Vänliga hälsningar,
  Maria

 2. Tissel

  Men grattis! Vad roligt:) Jag vill gärna höra
  mer om nya lägenheten och se bilder! Samt val av stadsdel – låter som ni flyttat en bit pga byte av förskola. Eller blir ni kvar i Vasastan?

  Ha en fantastisk resa i Thailand.

  / mejla om ni behöver barnpassning av en barnkär juriststudent!

 3. Hanna

  Skulle nog säga att det är lite upp till den som har svårt att stå i högklackat att inte ta på sig högklackat? Lite drygt att förvänta sig att andra ska anpassa sig till din graviditet om du inte själv gör det.

 4. Lotta

  Grattis! Vad kul och visst har du rätt – det är en klassiker, flytta med baby:) nu är vi dödligt nyfikna på var ni ska flytta… Berätta! Har tyvärr ingen lägenhet att låna ut i stan men lycka till och ha det bäst i Thailand:)

 5. Anna

  Måste ni byta förskola då? Om det inte blir alltför lång väg dit så kan väl Penny gå kvar.
  var ligger nya lägenheten då?
  Inte optimalt läge så klart, men det finns värre grejer.
  Håll ut!

  1. P

   Meeen… om hon skriver att dom ska byta, så anser dom väl att dom måste det? Annars hade dom väl haft kvar gamla förskolan.

 6. Emma

  Min vän flyttade innan årskiftet och flyttade ut 1,5 tidigare än inflytt var. Men de använde en fiffig flyttfirma som packade in allt i en container som de sedan förvarade åt dem (behövdes alltså inte packas ur till ngt förråd) och sen när det var inflytt kom de med containern och packade in. Så de slapp liksom flytta in och ur förråd. Detta är ju om man kan hitta någonstans att bo under tiden som är möblerat och slipper ta sig så mkt mer än det nödvändigaste.

 7. Anne

  Oj, knepigt. Hur gör ni med möbler? Magasin?
  Kan bara säga att det inte behöver bli dumt med förskole-byte. Bytte när min yngste var tre på grund av flytt och det gick som en dröm. Han trivdes på sin gamla, men den nya var en dröm och där trivdes han ännu bättre!
  Förbered i god tid, åk och hälsa på. Be att någon jämnårig får ansvara lite extra för Penny och visa (brukar tas på största allvar av den utvalda). Sommaren är en bra tid att byta på då det ändå är lite avslutningskänsla.

  Lägenhetsbryderiet är lite knepigare förstås, men fixar sig säkert. Åker inte A och A till Gotland så ni kan låna deras lägenhet?
  Spännande och lycka till!

Comments are closed.