Anitha Schulman

En prinsessa bland trollen?!

Lilla blonda och blåögda Maria. En prinsessa tillfångatagen av trollen. Media har verkligen valt att hitta en minst sagt ”Bauersk” vinkel på den lilla blonda flickan som omhändertogs av den romska familjen, både visuell och emotionell. Romerna hade hävdat sin historia om flickans öde i över en vecka. DNA analyser, eftersökningar i Sverige mm. Näe inte kunde de väl tala sanning?! De är ju romer. Rasism i sina mest brutala former, en sorts ”ryggmärgsrasism”. Jag hoppas att det här verkligen varit en tankeställare till alla inblandade i den temporära masspsykosen runt lilla Maria. Det hela är en tragedi från början till slut och den som förlorat allra mest på detta är stackars lilla Maria själv. Som symboliserat så många led av olycka från början tills nu. Hoppas verkligen att hon får växa upp i en tillvaro där hon trivs. För HON vet inte skillnad på plast och guld. Jag antar att INGEN hade reagerat ifall barnet hade haft mörkbrunt eller svart hår.

bauer1 picture445600-500x311

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lily

    Ja, asså jag är så sjukt besviken över förloppet. Så fult och som du säger, hoppas VERKLIGEN att folk inser hur pinigt det hela hanterades, fy fan. Så himla vidrig ”ryggmärgsrasism” som du säger!

  2. Anna-Karin

    Bra skrivet Anitha, det är ju en så jävla konstig historia så det är inte sant. BARA för att hon var blond. Tack

Comments are closed.