Anitha Schulman

Blöjavvänjning

Bild 2013-08-28 kl. 00.27 #3

Penny kissar på barntoaletten på förskolan och sover utan blöja på natten. På morgonen vill hon kissa i blöjan men inte i toan eller pottan och ja jag har en sådan där extraring till toan. För det mesta går hon utan blöja men vill alltid ha blöja när det är dags för ettan eller tvåan. Jag fattar ju att man inte kan tvinga henne. Men det känns som om vi har gjort alla trix i boken. Hon vägrar och kastar pottan eller toaringen ursinnigt när vi föreslår de alternativen istället för blöja. Jag antar att när hon är redo så är hon det. Men min fråga är kan man påskynda ”redo” och hur gör man det?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Loppan

    Laste pa en annan blogg nagot fantastiskt fiffigt. De later sina barn ha trosa innanfor blojan sa att de kanner att det blir vatt nar man kissar osv istallet for att blojan suger upp det.. det verkar som de iaf har gatt fortare for dem.

    Lycka till

  2. Mrs H

    Cathis – hur gammalt var barnet som kunde överblicka och förstå komplexiteten i ert resonemang om att disponera blöjorna? Imponerande!

    Tre barn har lärt mig på tre olika sätt hur avvänjning kan gå till. Ettan snustorr dygnet runt vid 2, tvåan snustorr dygnet runt vid 2,5 år och trean har fortfarande kissblöja på natten vid 4 års ålder. Var aktsam för att fastna i procedurer och tvång kring kiss och bajs. Belöna, muta om så behövs. Straffa aldrig, och använd överblickbara konskevenser och metoder. Vi körde klistermärken vill jag minnas, och fina trosor/kalsonger, och blåste ballonger när det kom något i toaletten. Alltid blicka framåt och vara beredd på bakslag.

    Lycka till!

  3. Cathis

    Hej! Såg att ngn föreslog muta. Det vet jag har funkat för flera kompisar. Vi la upp en hög blöjor och sa att dessa var de sista vi skulle köpa (behövdes bara för nr 2 dock). Sa också att hon fick använda dom hur hon ville men att det inte blev några fler när de var slut. Funkade utmärkt, använde dom till sista exet, sen blev det potta. Tror det var ett bra sätt att förbereda sig i lite lagom takt.

  4. Carro

    Hej,

    Många som kommer protestera vilt mot mitt icke pedagogiska sätt, men alla sätt är vra utom dom dåliga! 😉

    Jag mutade på ett snällt sätt, jag förklarade när hon inte var nödig, att när hon gör ettan o tvåan på toa får hon välja vad hon vill i leksaksaffären.. Det dröjde ett par dagar, men när hon behövde gå på toa behövde jag bara påminna om leksaksaffären o nu är det bara toa som gäller!

Comments are closed.