Anitha Schulman

Sifferdyslexi

produkt_resa

Har haft en urhärlig semester i Turkiet. Ni vet att när jag är lite frånvarande här så finns jag på min microblogg på Instagram ses i spalten bredvid eller på appen Instagram under anitha_schulman.

Jag vet inte om det ens är en befogad diagnos, men jag har det. Efter så många års harvande med detta kan jag nog konstatera att det inte är ”slarv”. Jag kan nämligen trippelkolla ALLT två gånger utan att se ”felen”. Så även denna gång. Jo då vi skulle åka hem från Bodrum 15.55, hade även skrivit av detta i ett sms till Biluthyraren. Men inte – planet landade i Stockholm 15.55 inget annat. Så det var bara att köpa en ny flygresa hem.

Jag vet inte om ni minns min resa från Grand Canaria för ett drygt år sen men typ samma sak… Den gången hann jag dock med planet. När vi var i Köpenhamn Alex Schulmans födelsedagsfest så flyg vi från Arlanda och hem till Bromma självklart tänkte jag inte på det när vi tog bilen till Arlanda. Såklaaart.

På väg till Budapest för fyra år sen åkte vi till Arlanda ett dygn förtidigt, bara att vända hem och på resan därifrån åkte vi till flygplatsen 12 timmar för tidigt. Ja så där håller det på. Bröllopsinbjudan trycktes med fel datum men rätt dag, bara att trycka om. Ja ni hör, kan säkert rabbla tjugofem exempel till. Vid det här laget borde Calle börja ta ansvar för detta eller dubbelkolla dubbelkollaren. Kan man tycka, men nej, han är gravt medberoende.

Ska inte ens tala om hur mycket extrajobb det här kan leda till i mitt yrke. Så nu undrar jag om man kan ha något som kallas för ”sifferdyslexi” eller är det en del av den ordinarie dyslexin jag har en liten släng av?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Kalkylexi har jag hört talas om och jag tror jag har det själv, jag är precis så som du beskriver i texten! Blandar ihop tider och kommer försent/för tidigt. 15.55 kan i mitt huvud bli 15.05. en gång skulle jag ta bussen till mitt ex kollade och trippel kollade vilken tid bussen skulle gå och vilken tid jag skulle vara i stan för att byta buss, självklart stog jag och väntade på buss nr 1 när den redan var i stan och jag skulle ha bytt till buss nr 2! Minst sagt frustrerande, samma sak med huvudräkning siffrorna blir bara en enda röra eller också får jag blackout och kan plötsligt varken addition eller subbtration!

  2. Josefin

    Jag har dyskalkyi, det kan man testa på samma sätt som dyslexi. För mig blandar sig siffror som för dig, jag måste kolla mina alarm på telefonen jättenoga flera gånger (ser 3 gånger att det står 06.30 och fjärde att det står 07.30…) samma sak med OCR nummer på fakturor (måste läsa högt och långsamt. För mig ”upptäckte” de min dyskalkyli när jag var barn, eftersom jag hade så svårt att lära mig klockan. Det är tydligen något som är typiskt för just människor med dyskalkyli.

  3. Åsa

    Dax för Calle att kolla en extra gång 🙂 sånt där är ju superstressigt. Jag kollar allt 8 ggr och minns ändå inte…

  4. Ess

    Hej, tacksam att du berättar så ärligt, jag blev helt mobbad när jag praktiserade som skolkurator och ALDRIG lyckades förstå datum och tider. Men, där blev också utbränd, tror det kan vara något sätt för själen att protestera när det är för mycket.

    Min ”handledare” kommenderade mig att känna skam för att jag inte klarade almanackan – ingen kärlek där, fast hon jobbar som kurator och istället kunde möta mig och prata frtroligt, som jag hoppas att jag hade gjort som ”handledare” – och jag har känt skam, tills nu, när du berättar här.

    Jätteskönt att du har en prins som, enligt mig, INTE är medberoende och fixar och försöker ”dölja” din ”almanacks-dyslexi” (vad den nu än beror på, om det kroppens ”rebella” som är framme, kanske?).

    Jag tror det är som med kbt – det handlar om att träna, men också om att fråga sig om det, kanske, är lite för mycket ”på schemat”.

    Fin blogg, och fina avsnitt, du är en suverän programledare 🙂

  5. Mia

    Dyskalkyli tänker jag som lider av samma oförmåga att utläsa sifferkombinationer ihop.Det är det dock inte.Fast jag känner igen mig i din beskrivning.Jag gör likadana tabbbar som du. Samtidigt som jag kan svära på att jag läst rätt har siffrorna bytt plats.

Comments are closed.