Anitha Schulman

Barn och paddor

Bild 2013-07-04 kl. 10.04 #3

Är det inte väldigt intressant att saker och ting många gånger löser sig själv? Penny var ju som sagt ganska ”app-besatt” i allt från iPaden till iPhonen. Jag måste ju faktiskt hylla speltillverkare som Tocca Bocca, Radioapan och Soundtouch. Som faktiskt utvecklar och lär. Jag var ju med i SVT Debatt och pratade om just det här ämnet med arga Waldorfpedagoger och barnläkare som helt dömde ut apparna, utan att ha stenkoll på dem. Jag menar det är ju en jäkla skillnad att ha Baby Einstein på repeat i vaggan och tro att det stimulerar utvecklingen. Jämfört med att spela lite pedagogiska spel när man får feeling, valda kvartar på dagen. Barn väljer ju inte bort att, springa, rita, pyssla bara för att dom har teknik att tillgå. Det är ju ytterligare bara en av alla stimulanser. Det hade väl vi med i form av kassettband med sagor. Nu blir du en del av sagan. Minns inte att min mamma var orolig för att jag skulle bli kreativt hämmad utav det. Det var ju modern teknik när jag var under fyra år.

Hur som helst så för ett halvår sen har hon inte rört en app. Utan det enda hon begär är att titta på Pippi Långstrump till frukost och efter förskolan i tjugo minuter. Sen är hon nöjd och glad. Hon har nog aldrig sett ett barnprogram i sin helhet eller är särskilt intresserad av att kolla på tecknat eller teve. Intressant att hjärnan är så smart så den själv sonderar terrängen och tar in vad den behöver just då. Coolt.

Just det att ni kan vinna hudvårdsprodukter för 5000kr genom programmet Just Nu i Vasastan. Kolla i slutet av programmet (inlägget innan) så får ni veta hur. Man kan tävla på både Twitter och Instagram genom #justnuivasastan busenkelt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Dixie

    Samma här! Min unge fyller strax 2 och var fram till i påskas HELT besatt av ipaden. Verkligen ohälsosamt trodde nog alla i vår omgivning. Så var vi borta över påsken ochnärvi kom hem varhon totalt ointresserad. Tog den från mig och la bort den. ”Näe pela” sa hon bestämt. Hon tittar däremot gärna på film, Peppa Pig o Bullerbyn 🙂

  2. Camilla

    Hej,
    Kan du inte visa fler bilder från ert lantställe. Om ni har det kvar det var så spännande att följa er renovering.
    Camilla

Comments are closed.