5:2 = beach 13 – Anitha Schulman
anithaschulman78

Anitha Schulman

5:2 = beach 13

bild[1]

Alltså mitt liv har förändrats sen jag tillämpade 5:2 principen eller dieten. Tycker i alla fall att det är mer av en princip. Jag som ni vet har ju testat allt från detox till fasta, banta till Dukan och LCHF men inget klarar jag av att hålla en längre period. Men vid årsskiftet läste jag om 5:2 dieten och tillämpade den väl på riktigt i februari. I princip går det ut på att två dagar i veckan äter man under 500 kcal och då kan man äta vad man vill de övriga. Det funkar perfekt för mig som inte kan hålla mig till strikta måltidsscheman. Det passar inte med mitt jobb och när man har barn så kan man inte hålla på att laga flera olika rätter som ska passa alla i hushållet alla dagar. Men jag har märkt att måndagar och torsdagar då håller jag igen. Finncrisp, ägg och te till frulle. En 200 kcal bar till lunch och middag typ en filtallrik. Eller yoghurt med frukt.

Perfekt. Däremellan försöker jag springa på mina “matdagar” 2 x 7 km eller powerwalka 28 km, alternativt en kombo. Sen ett par minuters magövningar utspridda under veckan. Jag vet inte, det kanske låter asjobbigt att förhålla sig till men nu är jag tillbaka på min innan gravidvikt (vilket fan tog mig två år att nå) Så kan jag efter analys säga att 5:2 är den diet som ger stadigt resultat och är lättast att hålla. Många dieter dyker man ju snabbt men går också upp fort så fort de bryts. Nu är mitt sista mål att träna och gå ner till vikten jag hade när jag mötte Calle dvs. 2 kg lättare än nu. Sen får det vara bra. Då ska det bara bibehållas.

Det som är det fina med dieten är att den är lätt att hålla och man inte behöver vara så anal med mat, för det passar inte mig. Dessutom nu när det är fint väder så är två löprundor per vecka på en dryg halvtimme perfekt och promenera det gör man ju mer än gärna. Magövningar har man ju gjort av och till i två år nu så, de får avsluta träningspassen i tre minuter. Räcker bra och det ger resultat. Så här såg det ut tidigare i år och året innan. Jag började med PT för ett och ett halvt år sen och har kört själv sen årsskiftet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
anithaschulman78
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Kul o se att du går efter denna metoden. Blev påverkad av en kompis som gör periodisk fasta och är nu på min första fastedag på 5:2. Jag tänkte dock köra fasta 2 dagar i rad men det kanske inte är bra… Får kolla upp det!
  Lycka till o hoppas det funkar på mig med 🙂

 2. Cecilia

  Detta funkar OCH är bra för både kropp och knopp. Studier visar att “temporär” svält är tokbra för tex hjärnans cellförnyelse – ständig mätthet är INTE det. Dessutom har man tittat på grupper i världen som redan idag lever längre än västvärlden och svaret tycks vara just – hunger. Att faktiskt hinna bli hungrig (här går vi ju runt med nåt i truten för jämnan) och därutöver inte hamna i matkoma efter varje måltid. Penny-trollet, vad nu hon har med detta att göra, kommer förstås inte påverkas av att ha en mamma som inte äter falukorv och makaroner varje dag. All is good in da hood.

  Anitha, om du har tid – gjorde du kejsarsnitt? Upplevde du en…pung över ärret? Hur fick du bort det? Hjälpte Jean? Jag har en fettplös som dinglar runt och jag är osäker på om den kommer avlägsna sig av fri vilja.

  1. admin
   Anitha Schulman

   Hej Cecilia, Gå till Jean! Han tar bort det. Gjorde skitont i en sekund men jag har inte längre någon pung haha. Just do it!

   /A

 3. Elin

  Låter spännande, tränar du något under dessa två dagar. Jag är rädd för att bli på dåligt humör hur har du klarat det?

 4. Karin

  Hej Anitha!

  Tack för en bra blogg!
  Tänkte bara tipsa om att Bellbox har “Wash & Blow”, de är riktigt duktiga och det kostar bara 199kr 🙂

   1. Jeanette

    Okej, det var det jag behövde höra. Jsg börjar på måndag!! Fastade i 10 dagar i januari och har sedan dess funderat på 5:2. Gick ner 8 kilo på fastan som jag inte gått upp igen. Har 5 kilo kvar.

 5. emelie i london

  men herre jävla gud!
  tror snarare att penny skulle ta mer skada av om anitha hela tiden gick runt och klagade över att hon inte var nöjd med sin vikt eller sitt utseende dagarna i enda.

  sen är inte 5:2 svält som vissa påstår utan mer en livsstil.
  the sunday times hade en extra lång artikel om det. tror det bara gör kroppen gott att varva ner och rensa ut slaggprodukterna under dem 2 dagar man äter 500 kcal.

 6. Matilda

  Hej Anitha!
  Jag kollade på vetenskapens värld för ett par veckor sen och de pratade väldigt positivt om periodisk fasta, bland annat om 5:2 varianten.
  Jag är lite sugen på att prova det men vet inte riktigt vad jag ska äta på fastadagarna? Ägg, finncrisp och bar sa du, kan du inte vara lite mer specifik? Hur många och vilket märke?
  Det jag är mest skeptisk inför är om man verkligen klarar att arbeta (i mitt fall plugga) på sin fastadag? Har du några tips?

  Åh du, skit i alla kommentarer som har med Penny och göra! Det är väl klart att du inte håller på och mäter och äter inför henne?! Vad tror folk?

  Är i alla fall jättetacksam om du vill svara på exakt vad du äter!
  Kram Matilda

  Tips till alla som är skeptiska mot detta: kolla på vetenskapens värld (finns på svtplay) Det verkar inte så pjäkigt faktiskt!

  1. admin
   Anitha Schulman

   Exakt!

   Men jag är inte superanal utan precis som jag skrev. Bars, ägg en Finncrisp original med smör, vanlig fil och Rcecrispies eller vaniljyoghurt med bär. Resten av dagarna äter jag precis vad jag vill 🙂
   /A

 7. Matilda

  Ja, tänkte precis samma sak.. GALET lite för att komma ned till en vikt på tja 45 kg (?) tror nog att kroppen tar skada av det.. Svält!!

  Sedan undrar jag lite hur du tänker att ha sån utseende och/eller vikthets när man har en liten tjej hemma? Risken är att hon tar till sig mammas fixering och skadas för livet.. 🙁

  1. admin
   Anitha Schulman

   Såg du vetenskapens värld för ett par veckor sedan. Då pratade de just om hur bra för kroppen den här dieten är. Rensar ut massa slaggprodukter och förnyar cellerna./A

 8. Anna N

  En fråga bara; inte menar du väl att du går 28 kilometer – nästan tre MIL? Det tar ju en halv arbetsdag…

 9. Malin

  Åh vad bra, har själv kört Dukan till och från i två år med varierande resultat, men känner att jag inte klarar att hålla dieten med allt vad det innebär med olika maträtter , lunch med kollegor, etc. Nu ska jag testa denna metoden, och håller tummarna för att det fungerar på mig också! 🙂

Comments are closed.