Anitha Schulman

Passion

Passion enligt Wikipedia är: Lidelse, kan betyda stark förkärlek till någonting, till exempel att man har passion för ett ändamål, en sak, en person, en förändring eller en åsikt.

Jag tänker hur man går in i saker, för passion inte är lätt. Att det är en ganska osorterad känsla och den är stark. Exempelvis är det en passion att starta upp en verksamhet. Jag tror man kan jämföra det med en slags nyförälskelse. Alla uppstartsfaser har nyanser av det.

Vi-mot-världen resonemang. Man brinner och man älskar. Men det är mycket känslor för det är alla intryck på en gång. Man är odödlig och oövervinnerlig. Men efter ett tag börjar saker och ting utkristallisera sig och då blir vit beige. Går man in i ”det här” utav rätt anledningar? Kommer det här att hålla? Är det verkligen…vi?

Om det är ”vi” dvs. passionen för företagandet och inte för pengarna. Då blir det pengar. Tvärtom så dör passionen för företagandet och det blir inget med något.

Man måste lära sig att hantera ”vardagen” i företaget. Klarar man inte den så blir företagandet tråkigt. Då börjar man spendera för att hitta snabba kickar och då blir det  kul. Men bara temporärt. Men vardagen är fortfarande lika oförändrat tråkig och dyr. För det är då ”kul-räkningarna” kommer och de kommer tätare eftersom allt ska vara kul hela tiden. Det gör ont i magen. Precis som i en relation. Tror det är samma princip. Ni kanske ”växer ifrån varandra” företaget och du. Du kanske börjar intressera dig för andra och har en ”affär”. Till slut byter du partner och passionen är död. Ytterligare en vacker kärlekshistoria avslutas.

Därför: Ta ingenting för givet och vårda passionen. Lär dig tycka om vardagen och glöm aldrig att ingenting ska kosta mer än det smakar eller vara för bra för att vara sant. För då är det oftast så. Tyvärr.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.