Anitha Schulman

Älskar att vara en slarvmaja

För det är slarvmaja alla livrädda människor kallat mig hela livet. Att jag är slarvig och ogenomtänkt. Nej jag är inte slarvig jag jobbar bara fort. Det kanske upplevs slarvigt eftersom jag inte begrundar och väger vartenda ord eller idé. Vissa funkar andra inte. Jag gör om och gör förhoppningsvis rätt nästa gång. Allt är inte hela världen. Man lär sig väl något på kuppen.

Jag skulle aldrig komma på tanken att kritisera någon för att vara livrädd eller noggrann. Noggrann på ett sätt som rent av är hämmande. Men de människorna ÄLSKAR att kritisera mig. Jaha om man skulle tänka sådär jag då skulle det väl kunna bli vad som helst. Hehehe. Tänk om alla gjorde som du?! Sen medhållsblickar på den. Ja men nu gör inte alla som jag så det är ingen fara. Man behöver inte ta kollektivt ansvar för andra människors känslor och idéer hela tiden för då kommer man sluta som helt cementerad i sig själv.

Tänker på alla som alltid ska tänka åt andra. Man kan inte göra sådär för det ger signaler om ditten och datten och då kan människor tro si och så. Jo det kan man visst göra för exakt den tanken tänker alla och det är ingenting unikt med den rädslan. Däremot är det högmod att tro att man formulera känslor åt andra. Att man vet så jävla bra själv så man måste in och justera i andras liv. Som någon slags känslo eller åsikts retuschör.

Att ha en blogg är ju att åsiktssjälvmord för det enda folk gör är ju att formulerar en åsikt om en. Folk säger gärna att jag inte tål kritik som någon slags härskarteknik. Men varför skulle jag göra det? När blev det en positiv egenskap att tåla kritik? Om jag gör det är jag ju ett jävla mähä. Hej hej bajsa på mig.

Däremot skulle jag säga att flera som kommenterar inte tål kritik, då de kritiserat mig. När jag ifrågasätter dem går de i försvarsställning och vill tillrättavisa mig med att jag är kritikkänslig. Fast det är ju precis tvärtom. Det är ju dem som är det. Vana att hoppa på men inte ta emot. Har man en åsikt ska man väl stå för den? Eller?!

Hur som helst. Känner mig inspirerad idag och ni som sitter där och inte känner er hemma någonstans dra ur tummen och sluta tro på bromsklossarna. Kör, men kör försiktigt. När du fått bra styrfart. Öka.

Puss

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. indra

    Visst är det svårt att ta kritik – särskilt om man inte har bett om den!

    Att vara snabb och effektiv betyder inte samma sak som att vara slarvig och ogenomtänkt. Om någon agerar ogenomtänkt och det drabbar andra så får den ogenomtänkte vara beredd på att få kritik.

    Framåtsyftande kritik ges för att hjälpa någon att bli bättre och då genom att ge exempel på hur det kan ske. Anitha har t.ex. vissa problem med att formulera sig (pga dyslexi) och det gör att hennes texter ofta är ostrukturerade och har en hel del meningsbyggnadsfel som gör texterna svåra att följa ibland. Det skapas helt enkelt ett läsmotstånd hos läsaren.

    Om jag här skulle skriva förslag på hur hennes texter kan förbättras (t.ex. att kommatecken sätts ut vid avskiljbara delar av en mening. Avskiljbara (parentetiska) delar är t.ex. bisatser, inskjutna förklaringar och exempel och satsförkortningar eller andra ordgrupper.) och hon inte är intresserad av att ta till sig detta så kan det uppfattas som kritik. Om hon i stället skulle vända sig till någon för att få hjälp med sina texter så skulle det anses vara en del av en pågående diskussion kring hennes skrivprosess och vara en del av den formativa bedömningen som ingår i uppdraget.

  2. Jessica

    Jac tillhör också de här ”slarviga” människorna (eller effektiva som man också kan säga). Ha det blir lite tokigt ibland för att jag inte alltid dubbelkollar saker och ting, men allt går ju att lösa och då har jag hunnit minst dubbelt så mycket. Jag håller med dig hrlt och hållet här. Bloggar du om något så får du självklart förvänta dig kritik, men skriver jag något i ett kommentarsfält då är det precis lika offentligt och jag får själv ta att jag kan få kritik.

  3. Maria

    Anita, glöm inte alla vi som läser; uppskattar och håller med, eller inte – men inte ger hejarop eller negativ kritik. Vi gillar dig för den du är och det du gör! Keep going!
    KRAM

  4. Sissela

    Det är därför jag gillar att läsa din blogg, Anitha. Här finns ibland diskussion, och det känns som om det är vuxna människor med en åsikt som kommenterar. Din svägerska och hennes gelikar är säkert förtjusande människor, men att läsa deras bloggar gör mig bara djupt generad.

  5. Emelie

    Åh! Jag önskar att jag hade mer och fler av de egenskaper du har. Jag är en sån som tänker igenom saker 245643535895 gånger och analyserar hit och dit. Det har sina fördelar, men jag jobbar på att få fler av ’dina’ egenskaper.

  6. Vivi

    Det är väl viktigt att respektera människors egenskaper, oavsett hur man är; slarvig, noggrann, orädd eller försiktig. Själv har jag alltid varit just ”lite försiktigt”, vilket jag också har fått höra från min omgivning. Min upplevelse är att företagsamma, orädda människor är de som räknas och de som anses komma någon vart här i livet. Jag tror helt enkelt att vi människor, oavsett personlighet, kommer att bli påhoppade av vissa människor med motsatta egenskaper och personlighetsdrag. Kanske avundsjuka, kanske inte?

    1. Jenny

      Jag håller med dig. Är så trött på att höra att jag ska ta för mig mer. Det behövs försiktiga människor också.

  7. Gustav

    Hej Anitha! Såg din video när du och din dotter sprang nakna till badrummet och jag skrattade ihjäl mig! Riktigt roligt, mer sånt! 😀

  8. Maja

    Jag är precis likadan som du – och får också kommentarer om att jag är slarvig när jag i själva verket är snabb och kanske inte överanalyserar saker alla gånger. Alla är olika och de människor som väljer att störa sig på dig och kritisera dig har helt enkelt inget bättre att komma med, så dem skulle jag ignorera om jag vore som du. Du har en bra blogg och vettiga åsikter tycker jag, så fortsätt gärna skriva!

  9. Lina

    Varför vill du ha en blogg?

    Jag trodde att du gjort ett medvetet val att skriva provocerande och därför ville ha reaktioner på dina inlägg, men det kanske inte alls är så?

    Om du inte vill höra andras åsikter om det du skriver (som du kanske
    tolkar som kritik?) så är väl dagbok ett bättre val.

    Skulle det vara roligt om dina läsare var så hunsade att de alltid, oavsett vad du skrev, bara höll med och stämmde in i hyllningskören?

    Nu hugger du säkert på det jag skrivit och tycker att jag inte borde lägga mig i, eller att jag har missuppfattat allt…

    1. Lina

      Kanske låter det jag skrev lite hårt i tonen och det var inte meningen. Jag är bara genuint intresserad av varför du valt att ha en blogg.

      Jag tycker stödjer absolut inte att man ska få hacka och angripa den som har en blogg, men att uttrycka olika åsikter kan man ju göra ändå.

    2. sussie

      Fast Anitha skriver ju inte någonstans att hon inte välkomnar andra åsikter. Hon ställer ofta frågor till sina läsare och då är det ju fritt fram att tycka olika.
      Sen är det ju vissa som enbart kritiserar eller formulerar sin åsikt som kritik. Och tar illa upp när de får svar på tal.

Comments are closed.