Anitha Schulman

Det stora kuddkriget

Kylan är iskall här hemma. Båda två är lika lättstötta när det kommer till en stor fråga för hemmet. Kuddar.

Vi har köpt en ny soffa och gjort en radikal ommöblering av vardagsrummet. Så märkligt trots allt. Vi ifrågasatte aldrig inredningsarrangemanget hos dem som bodde här innan. Utan gjorde bara en ”copy-paste”. Saken är den att vi har betydligt färre middagsbjudningar än vad vi har gäster över på en kaffe etc. Dessutom är ju hemmet främst till för oss och soffan, köksbord och sängen är de ytor som vi använder mest.

Vardagsrummet var väldigt fint innan, men det där matbordet har blivit en helt död yta. Det tog extremt mycket plats och vi spenderade väldigt lite tid där jämförelsevis med soffan. Där vi satt på rad och hade vi gäster så fick vi låna stolarna från matbordet. Nu köper vi alltså ett mindre bord och byter helt enkelt plats på arrangemanget. Soffa där matbord stod och tvärtom. Fan vad bra det blev och härligt att kunna titta ut också. Penny får en ingång till sitt rum istället för två. Vi stängde igen den från vardagsrummet och det känns som vi fick ut otroligt mycket mer yta av ytan.

Nu till dilemmat. Calle säger att han tycker det sjukt att vi har så mycket kuddar i soffan att han inte får plats. Jag säger släng ner kuddarna på golvet om du vill, när du sitter där men soffan ska vara fin utan gäster också. Han förstår över huvudtaget inte grejen med kuddar. Man ska ju kunna sitta också fortsätter han. Ja, sådär håller det på. Tillslut blir diskussionen större om vem som inte tål kritik och vem som bestämmer ALLT i hemmet egentligen. Gud vi borde bandat oss. Känner ni igen konflikten? Är ni för eller emot kuddar och vad säger era män? Jag hävdar bestämt att detta är en könsrelaterad fråga. Det håller Calle men påstår därmed att det inte finns några rätt och fel. Vad tycker ni?

(OBS: Calle lyckades till slut förhandla bort fyra kuddar. Nu är jag missnöjd.)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Enit

    Jättefin soffa Anitha ! Men förlåt om jag säger det väldigt opraktisk i närheten av små barn ! Går tyget att tvätta i maskin eller måste det kemtvättas? Hade tygsoffa när barnen var små, inte vit men röd. Sprang ständigt upp och ner till tvättstugan med soffkuddarna tills jag gav upp och klädde om den i svart konstläder själv!

  2. Mary

    Kan inte Calle ha en kuddfri zon där bara han ska sitta, så kan det vara fullt med fina kuddar i resten av soffan? Klart du ska ha kuddar 😉

  3. ker

    Jag (kvinna) gillar INTE soffor med för många kuddar. Man får inte plats. De knögglas till. De åker alltid ned på golvet.

  4. Aline

    Vilken fin soffa, har du lust att avslöja var ni hittat den? Är på hörnsoffejakt och hittar inget bra. Er ser mjuk och skön ut.

    Angående kuddarna så tror jag det är bra om några av kuddarna är likadana (identiska), då förstår inte mannen (min man) att det är flera, utan tror att det är samma han plockar bort hela tiden. Kan det funka eller är Calle mer observant än så?

  5. pecawe

    Jag köper nya kuddar hela tiden och maken suckar. Vi tömde precis vårt Shurgard förråd och då hittade vi en hel låda med kuddar som vi magasinerat för ett halvår sen…..nästan så att till och med jag tyckte att det blev för mycket.

  6. Malin

    Haha, kom för övrigt på att det ofta är fight i Anithas kommentarsfällt. Men inte när det gäller kuddar, då förenar vi oss och kämpar alla på samma sida. Så fint 😀

  7. malin

    Känner igen det så väl… Jag är för kuddar, min pojkvän är mot. Har dock lyckats vinna konflikten (moahaha), men problemet är att både min pojkvän och alla hans manliga vänner sätter sig på mina kuddar. På fel håll. Så att de blir alldeles knöliga. Jag skojar inte, det är en heltidssyssla att gå och puffa upp och göra fint 😉

  8. Kat

    Säg så här till din make: Om du vill ha det bästa från mig (och sex mer än på din födelsedag och julafton 😉 så måste du låta mig skapa det hemmet jag har i min vision. Säg åt honom att gå och rensa upp bland sladdarna..;)

    1. Frida

      Har aldrig förstått detta hot om sexvägran – jag som kvinna skulle ju förlora minst lika mycket på det – jag älskar ju att ha sex med min man och skulle uppleva det som fruktansvärt om vi hade mindre intimitet. Det kanske inte är kuddarna du ska byta ut, Kat? 😉

  9. Linn

    Snygg soffa! Håller med Lena här ovan (eller blir det nedan?) om att byta ut de två kuddarna som tillhör soffan, ersätt med två i färg. Tror man kan få känslan av att det är fler kuddar (poäng till dig) utan att utöka faktiska antalet kuddar (poäng Calle).

    Fast en till pläd borde du kunna dunka ner till vänster 🙂

  10. Malin

    1. Helt rätt tänkt ang stor soffa vs. mindre finmatbord. I soffan hänger man ju massor!
    2. Jättefin och härlig soffa!
    3. Calle har ingen koll. Finkuddar är ett måste i en så stor soffa! Ös på bara. Vad ska han göra liksom? Skiljas lr? Nä här är det Anitha som har koll. Min man bryr sig oxå (för) mycket om hemmet men vissa gånger lägger jag in ett veto när jag VET vad som faktiskt blir bäst i slutändan.

  11. Jennie

    Min kille och jag hade massa kuddar i soffan, han knorrade och jag älskade det. Till en dag när en väninna sa ”jag vågar inte sätta mig när du arrangerat så fint, jag vill inte förstöra”. Det kändes inte kul så nu har jag hälften av kuddarna i en garderob och byter lite då och då.

    1. anithaschulman

      Oj oj då får alla med vita hörnsoffor passa sig för kopiering… tur att vi hade det vita matbordet innan de köpte deras annars vet man ju inte vad man skulle kunnat bli anklagad för. Puh!

  12. Lena

    first of all, sjukt snyggt vardagsrum! älskar allt!

    sen, har exakt samma problem hemma hos mig. tycker faktiskt att 2-3 kuddar till i soffan sen är det lagom och perfekt! den är ju så stor!

    1. Lena

      eller iaf byta ut dom vita kuddarna (som verkar tillhöra soffan) till några i färg, nog därför det ser tomt ut för dom smälter in.

  13. Em

    Först: vilket snyggt vardagsrum ni har!
    Sen: Jag får nog hålla med Calle… det ÄR jobbigt med för många kuddar. Nu ser ni ut att ha lagom många : )

  14. Pernilla

    Klart man ska ha kuddar! OCH Mathias gillar många kuddar, trots att han är man 😉
    En soffa utan kuddar är som en pool utan vatten, det blir helt enkelt inte så skönt!

  15. Loppan

    Har levt längre än du. Två tidigare sambo-förhållanden, och så min nuvarande man. Alltid samma sak. Den stora kuddstriden. Du har nog rätt.

Comments are closed.