Anitha Schulman

Närodlat

Jag vågar påstå att jag har haft mina största gastronomiska upplevelser i livet här. ALLT är ”Anitharätter” som Calle kallar det. Basen består av vitlök, lime, olivolja, chili, salt och koriander. Sen är det 90% seafood. Alltså från lunch till kväll skrockar jag det här var det bästa jag ätit i mitt liiiv! All frukt har så mycket smak så man blir nästan C-vitamindopad. Ja som sagt Kenya har fångat mig. Hit kommer jag återvända så ofta jag har möjlighet. Tänkte på en grej när vi bli serverade Mozzarella till en lunchrätt. ”Vad crazy Mozzarella” sa jag spontant. Men så tänkte jag efter det är 7,5 timmar mellan Stockholm och Mombasa med flyg. Det är typ 3,5 timmar till Rom. Det vill säga att det är i princip samma exportsträcka Rom-Mombasa som Stockholm-Rom. I Sverige bor det ca 9 miljoner människor och i Kenya ca 42 miljoner. Det borde rimligen betyda att minst 5 miljoner människor i båda länderna har en faibless för osten.

Detta ger lite perspektiv. Vad tror vi egentligen i Sverige att vår ”grej” med Italien är? Vi är precis samma typ av importland som något annat när det kommer till italienska råvaror. Ibland är det skönt att komma hemifrån för att zooma ut lite.
Blandade bilder från resan:

20130125-083050.jpg

20130125-083103.jpg

20130125-083126.jpg

20130125-083135.jpg

20130125-083145.jpg

20130125-083200.jpg

20130125-083209.jpg

20130125-083229.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sus

    Undrar om alla ni som irriterar er på Anitha skulle säga samma saker till Calle Schulman? Nä, trodde inte det, för det är en man och kvinnor tilltättarvisar inte män utan kvinnor. Kvinnor är kvinnans största kritiker, tyvärr…

    1. Misan

      Fast jag vill minnas att när Calle för några år sen (kanske lite orekflekterat) skrev om vilket fantastiskt land Israel är så fick han rejält på pälsen, med betydligt hårdare ord än vi ser här, och framför allt av män.

  2. Lotta

    Alltså jag fattar inte hur vissa människor tycks sitta och söka fel i dina inlägg och bilder. Ja, jag antar det för när jag läser inlägget och ser bilderna tänker jag bara: Vad härligt det låter! Och vilka fina bilder! Inte en gång stannade jag upp för att förfäras över en hund som skulle kunna vara rabiessmittad eller hur långt neddragen någon dragkedja är… Och eh, ja Kenya har till stor del fattig befolkning men det var väl inte det inlägget handlade om?? Det finns oerhört mycket här i världen som inte står rätt till, vilket vi givetvis inte ska blunda för, men snälla ni – man måste väl få skriva ett positivt inlägg om sol, mat och vackra stränder ändå? Anitha, jag är så himla avundsjuk det ser helt fantastiskt ut! Kenya är ett av mina drömresemål!

  3. J

    Jag har så svårt för sättet som du visar dina bilder….. Du måste ha ett väldigt stort bekräftelsebehov?! Varför annars tar man bilder med dragkedjan nerdragen bara för att visa delar av bysten. Känns också osympatiskt att stå och ta kort på sig själv och kämpa med att få till den rätta minen samtidigt som din dotter ber om uppmärksamhet…..

    1. Lotta

      Haha. Alltså barn i Pennys ålder vill ju ha uppmärksamhet exakt hela tiden. Du skulle inte hinna med mycket annat om du skulle bära runt på dem eller leka med dem varje gång de vill det. Man slutar inte finnas för sig själv bara för att man får barn.

    2. sus

      Säger du det till Laila Bagge också som ALLTID visar klyftan… än sen. Att hon visar sina bröst gör inte mig som kvinna osäker eller irriterad, men det är kanske för att det inte är så laddat för mig som ammar dygnet runt 😉

  4. Anna

    Skulle avsluta med att alltså är Kenya och Sverige knappast jämförbara när det gäller tex. matimport. Nästan skrämmande att du inte förstår det, snacka om att behöva ”zooma ut”.

    1. R

      Hej Anna, jag kommer från Sudan och har varit där föera gånger. Landet är visserligen extremt fattigt men jag blir trött på bild du försöker projicera. I Sudan äter lokalberolkningen mozzarella, men helst på pizza. Ja, det finns pizzerior här, och bowlinghallar. Det finns till och med kinesiska restauranger. Som sagt, det bor många i Sudan och Kenya i fattigdom men den bild som väst försöker förmedla känns oerhörd förlegad.

    2. Anna

      Jag förstår också att det finns personer som käkar mozarella i både Sudan och Kenya. Men jag vågar fortfarande påstå att INTE majoriteten gör det, dels på grund av mattradition, dels på grund av att MAJORITETEN av befolkningen är väldigt fattig. Visst ska man inte överdriva men inte heller negligera de problem som finns.

    3. anithaschulman

      Anna. Har jag påstått att majoriteten av Kenyas befolkning äter mozzarella? NEJ. Reagera på det som står. Istället för att vara på barrikaderna bakom en skärm. Åk hit och gör något vet ja.

  5. Anna

    5 miljoner personer i Kenya käkar mozzarella?! Hrm… Är nog snarare så att du åt det eftersom du befinner dig på en resort där bara turister befinner sig. Turister som vill ha mozzarella. De flesta kenyaner har nog aldrig ätit osten ifråga. Jag är i Thailand och här finns också mozzarella – på resorten.
    Nästan halva Kenyas befolkning lever på mindre än 1 $ per dag. Dvs. Majsgröt om dom har tur, inte mozarella. Hiv & Aids är ett stort problem, många barn blir föräldralösa. Ca. 1,5 miljoner personer lever med Hiv i Kenya. Och sen stora flyktingläger med personer från Somalia och Sudan m.fl.

  6. Lotta Lux

    Alltid när jag träffar någon som varit bosatt i ett flertal länder, ingen svensk hittills, frågar jag vilket land de trivts bäst i. Av de som varit bosatt i bl.a Kenya, svarar alla Kenya!

  7. ditte

    Det där med käket lät gott! Knappast sån mat som invånarna själva äter utan detta är väl turisthotelllyx. För övrigt är jag inte sugen på fattiga länder om jag säger så.
    Säkert en fin och snäll hund, men man kan aldrig vara 100% säker när den inte är ens egen, så hur 17 tänker ni när Penny får stoppa fram sitt ansikte så nära hundens huvud??? Vilka skadr det kunde blivit… Kenya är inget rabiesfritt land heller. Man bör alltså vara försiktig med djur där nere.

    1. F

      Oj, jag brukar aldrig reagera på andras inlägg, men jag reagerade på vilket ”fostrande” inlägg detta var: allt från vart Anitha bör resa, vad hon borde tycka och hur hon ska ta hand om sitt barn…

    2. Johanna

      Du var inte där och du vet ingenting om hunden, du vet inte om den tillhör någon på hotellet eller om det var en främmande gatuhund dom träffade 20 sekunder innan bilden togs. Men du kan väl UTGÅ ifrån att Calle och Anitha hade koll på läget? Hundar är för övrigt inte oförutsägbara monster som när som helst kan klippa med käften, har man nån som helst känsla för hund så har man märkt hundens reaktion redan innan ungen ens har hunnit fram.

  8. Maria

    Alltså när du skrev ”Basen består av vitlök, lime, olivolja, chili, salt och koriander. Sen är det 90% seafood” så tänkte jag bara MÅSTE ÅKA DIT – MariaMat:)!! Vart i Keny är ni? Är det charter eller reguljärt som gäller? Hotelltips! Ha det så gött!

  9. Jenny

    Är så sugen på Kenya – måste fråga: hur har ni gjort med malariaprofylax för er dotter? Har ni gett henne det, eller låtit bli? När jag läser runt på nätet verkar ju rekommendationen vara att ändå ge profylax till de små, men man blir lite osäker med en så stark medicin…

    Var i Kenya är ni – är det Diani Beach? Det ser ljuvligt ut!

Comments are closed.