Anitha Schulman

Här står tiden still

Läste på väderappen att det är 18 minusgrader hemma. Här är det alltså 55 grader varmare. Dvs. 35 grader. I skuggan.

Jag hör mig själv välbehagsstöna i tid och otid. Månaders jobbstress i kroppen lämnar sakta, men ibland så griper den tag i en som gasten runt en mast och vrålar demoniskt Så att det skälver i kroppen. Så jag gjorde det ett tag för att hålla skutan flytande. För att tysta gasten ett par timmar till.

Det som är det ljuvligaste med semester i tropikerna är väl att man är tidlös. Jag kan inte definiera min ålder. Jag kan lika gärna vara fem som 55 år. Känslan är densamma.Tidlös. Lite kläder, man lämnar sitt yttre och går in i sinnet.

Resan hit var ett mindre helvete men paradiset gömde sig bakom två anonyma portar på en så gott som obefintlig väg. Nu lämnar jag inte platsen. Allt flyter här, vattnet, sinnet och tiden. Det smälter samman i ett och min nyförälskelse i Kenya är överväldigande. Att resa i samma tidzon med barn var värt en lång resväg. För hon är redan i fas. Ingen jetlag för henne eller oss och som flera redan nämnt. Urmänniskan i oss är hemma här. Man förstår när man är här att vi kom från den här platsen. Milda vindar som smeker, naturen och människan delar på samma yta. Sinnet är lätt, gasten har tystnat, nu hörs bara vågornas dova brus vid revkanten. Nu ska jag sova middag. Vi hörs snart.

HÄR kan ni läsa vad TV4:as trendspanare (bl.a.) Stefan Nilsson skriver om mig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bea

    Ja herregud vad folk ska ha åsikter, Kenya har säkert farliga städer liksom flertalet andra länder så tagga ner! Jag var i Mexico över jul o nyår som alla varnade för och det var hur lugnt och vänligt som helst. Och helt ärligt, tror du som kommenterade på fullaste allvar att de hade rest dit med ett litet barn om resebyrån hade avrått? Nej troligtvis inte.

  2. Diana

    Hej Anitha! Jag vill inte krossa dina drömmar om Kenya men min make jobbar inom ett företag som har kontor där nere och just nu är det så oroligt att de flesta utländska företag funderar på att flyga hem sina medarbetare. Brittiska försvaret som verkar där nere är överväldigade av hur allt styrs och det är extremt farligt att vistas utanför hotellet. Jag förstår att ni har ett paradis innanför hotellmurarna men jag förstår ärligt inte hur ni kan resa dit med ett barn. Landet har samma säkerhetsklassning som Afghanistan, med andra ord inte alls säkert. Oansvarigt att blogga om det som om det vore ett semesterparadis för det är det inte.

    1. Maria

      Diana, brittiska försvaret verkar inte här nere (de har en utbildningsbas här iofs), de flesta företag funderar inte på att ta hem sina medarberate. Men du kanske syftar på att många företag ger sina medarbetare ledigt under valet som är om en månad (dock hoppas vi innerligt att det ska gå lugnt till denna gång), jag tror de flesta som kommer hit går utanför sina hotellmurar utan några större problem. Ja det finns oroligheter på sina håll i landet, men det rör sällan oss Mzungus och i princip aldrig turisterna. Kriminaliteten är hög och speciellt i Nairobi men återigen, det är sällan turister råkar ut för något värre än ficktjuvar. Nu verkar Anitha befinna sig vid kusten och där kan man ju faktiskt gå på gatorna efter mörkets inbrott. Alltså jag vet inte , är du säker på att det är i Kenya din mans företag har kontor? För jag känner då inte igen mig och jag tvivlar på att mina vänner som också bor här i Nairobi och på andra håll i Kenya gör det, och vet du Diana, vissa av dem har till och med barn!!

      Till Anitha vill jag bara säga, njut till fullo av detta underbara land!

    2. Diana

      Maria ja jag är helt säker. Kenya har hög säkerhetklassning min man jobbar just med internationell säkerhet och det är just därför jag vet detta. Turister borde söka sig till andra ställen. Kenya är säkert ett superfint land men det är inte stabilt. Tyvärr.

  3. Gilma

    Låter härligt!
    Var i Kenya är ni? Var själv vid Diani beach förra året men det var under regnperioden och jag var inte alls imponerad! Bäst var att vara helt ensamma på stränderna. Men safarin var helt fantastisk!!

    1. anithaschulman

      Diana, låter som du är ganska avis. Det är helt okej faktiskt att vara det. När vi ändå pratar semesterorter så är ju Thailand i en ganska orolig zon på kartan för att inte tala om MEXICO och andra Afrikanska länder. Men det kanske just är Kenya som är så exceptionellt farligt. Förstår inte att du läser min blogg om du är orolig för andra svenska familjer och min dotters säkerhet. Hej då!

    2. Gilma

      Landet i stort imponerade på mig! Bara inte stränderna. Reste runt mycket, även i Nairobi och kände mig hela tiden trygg och väl bemött! UD rekommenderar att man inte åker till norra kuststäderna, upp mot Somalia. Utöver det tror jag inte att man behöver oroa sig mer än någon annanstans

    3. Diana

      Avis? På att du är på semester…absolut! Vem vill inte vara på semester. Men att du är i Kenya, nej inte det minsta!

Comments are closed.