Anitha Schulman

En usel värdinna men en fantstisk väninna

Tavla av Clara Hallencreutz

Jag erkänner jag är det. En usel värdinna. Jag gillar inte att laga mat. Jag har gjort det en gång i tiden men aldrig varit hängiven intresset. Jag är jävligt bra på mina rätter. Men dom blir allt färre med åren. Jag kan tycka att desserter är kul fast å andra sidan gör jag inte desserter så ofta.

Men om vi ska prata bjudningar är jag  framför allt är kass på att stora middagar. Min stress går in i väggarna och anspänningen för mig att laga en middag, duka och servera åtta personer samt konversera avslappnat är inte ett dugg njutbart.

Frukostar däremot, dem är jag ganska bra på. De är lätta att få härliga, här har jag en naturlig fallenhet men det har jag sällan för en middag. Jag älskar god mat men är ett mycket bättre middagssällskap än en värdinna. Ingen hemmakock kan känna sig obekräftad med mig vid bordet. För fy fan vad härligt det är att gå hem till någon med ett matintresse och bara inmundiga all denna kärlek. Ja nu vet ni det.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carolina

    Jag kan känna igen mig mycket i det där men jag tycker inte att värdinnan är den som ska laga mat.. Min sambo är sjukt glad i att laga mat och står gärna i köket i timmar när vi har vänner över och han känner sig inte stressad över att behöva vara värd eftersom jag gärna sköter den biten medan han står i köket.. tex tar emot gäster, bjuder på drink o tiltugg, frågar hur veckan varit och umgås före maten, tar en cigg, ja, du vet allt det där trevliga 🙂 Han är bekväm i att slippa ta den sociala biten o står hellre bland puttrande pannor medan jag känner att jag totalt vantrivs i köket.. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna ligger det dock på mitt ansvar att plocka undan och se till att alla har kaffe/vin och då börjar hans umgängestid med vännerna!

    Det funkar jättebra för oss och jag tycker att värden/värdinnan ska se till att de inbjudna gästerna har det bra och den som sköter maten blir kocken..

    Tänk så här: Du kan alltid hyra in nån som lagar mat hos dig till sällskapet men du kan inte betala någon för att vara ställföreträdande Anitha! Det är dig dina vänner vill umgås med, maten är mindre viktig!

  2. Noni

    Jag tror också att god planering och förberedelser är a och o, när man ska ha middag. Eller att alla bara hänger i köket tillsammans och hjälper till. Du kanske bara haft dåliga gäster egentligen? Som bara suttit ute i vardagsrummet och velat bli servade?

  3. Loppan

    Det stavas anti-pasti! Italiensk plockmat och brod. Passar bra ocksa om det finns vegetarianer med i smeten. Man maste inte krangla till det.. da forsvinner ju den harliga stamningen! Dessert: kor ostbricka och frukt, romrussin, lite kex och chockladbitar. Kram

  4. Linda Ekegren

    Du är säkert en toppenvärdinna. Men ett tips för mer avslappnad bjudning är att satsa på maträtter/desserter som man kan förbereda dagen före. Så slipper man liksom matlagningsstressen själva bjudningsdagen. Recept på världens smarrigaste blåbärscheesecake hittar du på min blogg – och den ska för smarrigast resultat förberedas en dag i förväg.

Comments are closed.