Anitha Schulman

När kärleken tar slut

Blir så låg av alla skilsmässorapporter som duggar på tidningarnas förstasidor. (Depp/Paradis, Ph/Holknekt, Travolta/Preston, Holmes/Cruise, Schyffert/Uusmaa). Vartannat år känns det som att folk blir ihop. Förra sommaren var en riktigt bli-ihop-sommar och vartannat år går långa förhållanden i kras. Ett naturligt kretslopp och utbyte kanske? Nya par bildas sommaren efter uppbrottet.

Med dagens cynism och moderna värderingar känns det som det är svårt att tro på evig kärlek. Men jag vill ändå hoppas. Men jag tycker verkligen inte man ska vara tillsammans ”för barnens skull” om förhållandet är dåligt. Jag tror det är sämre för barnen faktiskt. Hellre lyckliga föräldrar på två håll än olyckliga ihop.

Sen tror jag såklart att barn är en större barriär som påverkar ett sånt radikalt beslut som en skilsmässa. Alla medlemmarna gör väl sitt yttersta för att hålla ihop familjen in i det sista.

Men man kan inte rå för om kärleken tar slut även om man kämpat hårt för att hålla lågan vid liv. Lika lite som man kan rå för att bli förälskad. Men våga stå för det och erkänna det för sig själv och alla inblandade. Lev inte i lögn för länge, det urholkar själen och familjen. Nu får vi hoppas att Becks och Brangelina  pallar trycket.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. emma

    jag läste i och för sig att paret schyffert visserligen ska skilja sig, men att de väljer att fortsätta sitt förhållande som särbos istället för makar.

  2. Anna

    Skriv gärna om hur man kommer tillbaks efter ett uppbrott. Det tog slut efter nästan 5 år och jag vet inte hur jag ska sluta vara ledsen. Hur jag ska få tillbaks hoppet. Hur jag ska komma upp.
    Skriv jättegärna om det! Vet att du vet om sånt 🙂

Comments are closed.