Anitha Schulman

I Pennys garderob

Alltså nu får det här vädret ta att skärpa till sig för Penny har massa urgulliga kläder som bara väntar på att lapa sol. Here we go! Snälla säg vilka som är era topp tre plaggfavoriter i kommentarerna.

1. Pennys dopklänning från Tartine et Chocolat älskar broderierna och puffärmen.

2. Alltså det här bubblar starkt som mitt nya favoritmärke. Tutto Piccolo dom har så söta grejer så man dör. har tidigare bara gått att köpa på nätet men äntligen har de fått en svensk agent så nu kan man handla hemma. Kolla på siten för inköpsställen. (Det kan vara så att jag satte den bakåfram, men den är ju nästan sötare så här.)

3. Även denna från Tutto Piccolo. Alltså så sött så man dör.

4. Jag kanske fått en låsning men jag älskar hur modigt och coolt Juicy Couture vågar mixa mönster och detaljer och få fram de gulligaste små baby och flickkläder. Sockersött och tufft på en och samma gång.

5. Den här lilla baddaren kommer från Mini Rodini. ORKAR INTE!!!

6. Sötaste kavajen från Zara Baby. Det allra bästa med Zara är att de har en dyr design och material för överkomliga priser. Antar att man kan pressa priserna när man är så pass stora.

7. En klassiker kan aldrig bli fel. Sjömansklänning i underbar linne från Little Linens. Precis så där löst hängande i modellen som på Madickens tid. Fullständigt magisk.

8. Underbara Lively svenskt det kan man ju knappast tro då det andas så internationellt! Hon som startade det började importera Pima-bomull från från Peru. Det är den mjukaste bomull som små bebisar med känslig hud inte är allergiska mot. Hennes egna barn hade det så hon började sy sina egna barnkläder. Efter ett tag så började kompisar beställa och snart så var Lively fött. Älskar sådana historier.

It’s a wrap! Tack alla fina vänner som skämmer bort min lilla tjej.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Har en 3åring dotter hemma som blir relativt bortskämd av sin moster/mormor. Bor i Norrland, mostern och mormorn finns i Stockholm. Detta resulterar i att de mer än gärna går i affärerna i Sthlm och köper kläder de tycker är söta, och det är väl allmänt hyffs att faktiskt använda de kläderna som de får? Ok, kanske inte alltid min stil, men dottern gillar det. Nu ifrågasätter jag inte alls vad Pennys mamma vill sätta på sin egen dotter, för det är upp till henne. Men the key issue ”Tack alla fina vänner som skämmer bort min lilla tjej”. Kanske är så att Anitha är väldigt stolt över sina vänner som kanske lägger ner pengar om omtanke på Penny, och visar sin uppskattning på detta sätt? Så Anitha, kör på och bry dig inte om dessa diskussioner. Finns faktiskt oss som tittar på klänningarna/baddräkterna utan baktankar och PK diskussion om könsroller just för att de är fina, ingenting annat.

  2. Penny (den äldre)

    Vad har du själv för självkänsla när du tycker att det är lämpligt att låta en massa främlingar bedöma din dotters utseende? Vad håller du på med?

  3. Kristina

    Nämen en så söt liten tjej-lik pappa och dina underbara färger!Strunta i alla elaka människor-de finns överallt!Njut av dagen!/Kram

  4. Mrs Justitia

    Penny är fantastisk! Hon klär i allt och är så söt så man vill äta upp henne!! Men OM jag ska välja EN av klänningarna så föll jag mest för den i blått med vita prickar – den färgen var så fin till hennes hy!!
    ”En skönhet klär i allt” stämmer ju verkligen på Penny! Trist med alla negativa kommentarer bara, vilken mamma tycker inte att ens barn är sött eller fint och är stolt? Jag har dock inte uppfattat att Anitha skryter över sin dotter – hon undrar ju bara vilka kläder som vi läsare faller för? Sen förstår jag inte varför man inte får tycka att utseende är viktigt – det är väl klart att det är på samma sätt som begåvning är viktigt? Det ena behöver ju inte utesluta det andra? Alla har rätt att vara stolta över sina barn oavsett vad det handlar om!! Men som sagt jag uppfattar inte att Anitha skryter om Penny i bloggen – inte alls!! Jag skulle nog skryta mer om det var min blogg 😉 Lämna bloggen om ni ska vara så otrevliga – tack!! Vi andra tycker det är roligt att läsa och titta in här och ni förstör för oss!!

  5. Sandra

    jag tycker det är viktigt att uppmärksamma genus och även utseendefixeringen och problemen det leder till. men sen handlar det om vilket tillfälle det borde uppmärksammas? jag tycker att det många skriver är obefogat, spar er energi till att argumentera och diskutera i bättre valda tillfällen. det är min åsikt 🙂

    anitha, du verkar vara en underbar person och mamma. och penny är så charmig! kämpa på och stay strong. tycker verkligen om din blogg o instagram

    kraaam/sandra, 22

  6. Mattias

    Jag är 100% säker på att de som blir provocerade av bilderna på Penny själva inte är helt nöjda med sina barns ”söthet”. Måste vara en jobbig känsla. Sen handlade inlägget inte om Penny, utan vad Penny hade på sig. #taenvalium

  7. sara

    Varldens sotaste bebis!! Tack sa hemskt mycket for alla fina tips om shopping!! Klanningarna ar hur fina som helst, speciellt pa lilla Penny 🙂

  8. Sandra

    Jag har samma klänning från livly- helt klart nummer 8 och det är så härligt att det är svenskt märke. Det är som en godispåse att gå in i deras underbara butik, med helt vettiga priser. Penys ser ut att vara lite lång, men hur fins som helst! Go night.

  9. Malin l

    Sarah: så oerhört lågt att tro att genusförespråkare inte får ligga och ”behöver en omgång i sängen”! Är du en gammal manschavunistisk gubbe? Det är er sida som behöver tagga ner, och jag just nu, men jag blir rabiat av så vidriga kommentarer!

  10. alexskogis

    Tussan vad fin hon är och det är ju omöjligt att välja vilken klänning som e sötast.. men 1.an o 3:an är nog i min topp o juicy baddräkten.. ORKARNTE!!!!! Kram o karma på er andra. Fan vad ledsen o arg jag skulle bli om någon skrev så som vissa av er gör om jag la ut bilder på min son när han är uppklädd/finklädd. Seriöst, tagga.

  11. Lotta

    Alltså jag har inte orkat läsa alla kommentarer som du pratar om i nästa inlägg, men jag kan ju bara tänkta mig vad de skriver (orka…), men alltså jag dööööör så sööööt hon är i den lilla prickiga baddräkten! Ja, i allt förstås!
    Om gnällkommentarerna handlar om att hon är flicka så vill jag bara säga att jag har en son, ungefär lika gammal, som jag älskar att köpa kläder till och ”klä upp” för han är ju bara såååååå sööööööööt! Är det också fel eller är det okej för att det är en pojke?
    Och om gnällkommentarerna handlar om utseendegrejen överlag: Kom igen! Bebisar är söta! End of discussion.

  12. Emma

    Anitha! Du ska STRUNTA i alla vidriga kommentarer.. kan alla feministgenusblablamänniskor lugna ner sig? Pennys kläder (vilket var det du bad oss bedöma) är urgulliga och alla normala människor förstår att JUICY på rumpan syftar till märket JUICY COUTURE (stavning) och inte något annat. Jag kommenterar i princip aldrig men nu börjar det rinna över känner jag. Supersöta kläder, och supersöt bebis 🙂 fast det får man inte säga egentligen för då kommer hon få anorexia vid 3 års ålder… Jag är född 1991, min mamma har berättat att hon klädde mig i gulligullkläder när jag var liten, jag hade rosa tapeter i mitt rum osv. Ändå spelade jag fotboll i 10 år, hade inte en enda docka i mina ägor etc. Idag är jag en 21-årig tjej med självsäkerhet, självkänsla och allt man kan tänka sig. Jag tycker absolut det är roligt med typiskt tjejiga saker, och jag gillar att fixa med mitt utseende (smink, fixa håret, kläder, skor, väskor).. Men jag gör det endast för min egen skull och inte för någon annans.

    Väldigt spretig kommentar här men det får liksom vara nog nu. HEJDÅ feministdårar. Anitha, fortsätt med det du gör! =)
    Kram!

  13. Sandra

    Har inga ord! Vad finns det för människor i Sverige egentligen? Det sjukaste jag hört är att kalla ”hen” antagligen är man pojke eller flicka inget mitt emellan!
    Jag bor inte längre i Sverige ochdet märks verkligen vilken skillnad det är på insnöade människor, jag har en dotter på 20 månader som jag klär mestadels i Zara kläder meni väldigt flickig stil och rosett i håret. Hon får otroligt mkt uppmärksamhet på hur söt hon är på vilket sätt skulle de vara skadligt?! NON!!! Man vill ju klä sina barn i det man själv gillar. Skulle aldrig falla mig in i att sätta på henne nått från ”me and I” för det är inte min stil och tycker att det är urfult 70 tals stil med brunt ornget på ett barn!

    Penny är jätte söt och bry dig verkligen inte om dessa elaka kommentarer fortsätt klä Penny på dett vis håll din stil go for it!!!

  14. sandra

    Jag gillar den randiga från Piccolo men måste de ha märket tryckt på bröstet där, det är inte så fint, eller ser jag fel?

    2. Dopklänningen, en klassiker!

    3. Randiga från Lively, härligt läskande färger, kanske kunde vara lite kortare?

    Annars är lilla Penny otroligt söt och jag ÄLSKAR de där rosa små skorna!

    (Förstår också genustänket, viktigt att barn kan krypa och vara rörliga och att kläderna inte hindrar dem samt att de inte bygger sin självkänsla på utseendet, men det ena behöver inte utesluta det andra)

  15. Hanna

    Jag har försökt sitta och skriva en kommentar i 10 minuter nu men hur jag än gör så blir det kritiskt. Inte mot dig men mot dina läsare.

    Jag är för kvinnokampten och jämlikheten och är aktiv polistisk. Jag är för lika löner, delad föräldraledighet osv osv. MEN jag tror definitivt inte att min väg till frigörelse är att jag inte får ha klänningar på mig. Att jag ska klä mig som en ”man”. Om jag vill får jag göra det och om jag inte vill så behöver jag inte. Fri vilja handlar det om. Och om Penny inte vill ha klänning när hon är äldre så tror jag inte att Anitha kommer tvinga henne. Herregud. Att några klädesplagg kan skapa sådan moralpanik. Fokusera istället på hur vi kvinnor ska bli sedda som jämställda individer och ha ett lika värde som en man.

  16. Jenny

    Fullkomligen älskar nr 2! Så fin färg på Penny! De andra klänningarna var också fina men lite för ”mjäkiga” i färgen för min smak! Hon passar verkligen i lite starkare färger tycker jag!
    Älskar båda baddräkterna! Supersöta och fina på två väldigt olika sätt!

  17. Malin

    Ha ha ,att folk orkar reta sig på ingenting. Juicy badräkten är ju jättefrän och söt! Ta saker med ett leende istället ni genustanter.

  18. N

    Jag tycker att både Penny och hennes kläder är otroligt supersöta!! Kan inte folk bara ge sig? Tycker det är lustigt att du alltid ska få så mycket kritik av sura bitterf*ttor där ute i stugorna (ja jag skrev så..) Du är grym. Kram/ N

  19. in the comet - ögonblicksbilder från ett vardagsliv

    Jag undrar hur det kommer sig att du vill lära din dotter att det är viktigt att vara fin och söt. Är det inte viktigare att hon blir uppskattad för sin personlighet, sitt sätt att behandla andra människor? Detta som du påbörjar nu kommer att förfölja henne hela livet. Ditt sätt att värdera hennes utseende i kombination med att omvärlden gör detsamma kommer leda till att hon är i riskzonen för ätstörningar och dåligt självförtroende pga sitt utseende. Vill du inte ge henne kraft och mod att stå emot ideal och vikthets? Vill du inte att henne värde som person ska sitta på insidan – inte i hur hon väljer att klä sig?

  20. sarah

    K ; Orkar egentligen inte kommentera det knäppa du nyss skrev men jag måste! Vad menar du med att alla andra är hysteriska osv.. vi som skriver att det är fina kläder är det vi som är idioter? Skulle inte tro det,knip igen och folk som skriver negativa saker kan väl bara lägga av med det? Det är väl inte till någon nytta. Sprid lite bra energi och ryck upp er . Ni skulle nog behöva er en omgång i sängen så kanske ni blir på bättre humör 🙂

  21. Amanda

    K: Jag håller med dig. Det är väl ingen som jagat upp sig, gått till personangrepp eller liknande (tvärtom så brukar det vara genusmotståndare som gör detta). Vi uttrycker en åsikt – som råkar vara motsatsen till vad ni andra tycker.

    Är det så jävla fel? Får man inte tycka annorlunda?

  22. K

    Jag tycker fortfarande att det är intressant med de som skriver ”sluta vara så hysteriska/bittra/rabiata när det är så uppenbart att det är de själva som brusat upp. Vi som kritiserat inlägget är väl de enda som varit sakliga i denna diskussion, jag tror faktiskt inte att någon av oss uttryckt bitterhet, till skillnad från er alltså. Det är väl klart att folk ska få vara kritiska till saker och ting, eller? Fan vad tråkigt det skulle bli om alla dessa ~40 kommentarer bara gick ut på att rösta på vilken klänning som är finast, en fråga som är åt helvete ointressant från första början.

  23. sara

    SLUUUUTAA!

    Jag DÖÖR så söt unge ni när vid er barm! Vill typ vrida lös ngn kroppsdel och smaska på!

    Badräkts bilderna är ju helt klart to die for!

  24. Ann

    Så fin Penny är i allt. Verkligen fina kläder! Favoriten blir ändå den blå prickiga klänningen!!

  25. Sara

    Intressant inlägg.

    OM detta nu ska var lite ”skämtsamt och lustigt” så känns det så märkligt att använd Penny i syfte för att få fram den känslan.

    Oavsett syfte tycker jag detta var ett oerhört smaklöst, pinsamt och omodernt inlägg.

  26. Amanda

    Intressant… vissa skriver ”Amehh vafan, här handlar det inte om att bedöma Pennys utseende. Här handlar det faktiskt bara om klänningarna!”. Men läser man bland kommentarerna så poppar det upp ganska många ”Åhh vad sööt hon är/Hur söt får man vara/Sötaste ungen jag sett!” etc. Och helt plötsligt handlar det ju faktiskt om Pennys UTSEENDE. Kläder påverkar, tyvärr, mer än vi tror. Här ser vi bilder på Penny med docklika klänningar, volanger och pasteller och genast nappar flera av oss; SÖÖÖTNOOOS GULLIGULL.

    Tror ni på allvar inte att barn (flickor) påverkas av det här? Om man, i princip från det att man föds, möter ett enormt fokus på hur man ser ut, vad man har på sig osv. Får inte det några konsekvenser alls?

  27. Linnea

    Inte alltför svårt att räkna ut vad kommentarerna på detta inlägg skulle ha för tema. Ärligt talat Anitha, fattar jag inte hur du orkar ta tjuren vid hornen varje gång. Allt ska verkligen förvrängas och förstoras. Tråkigt. All heder till dig för att du står ut, jag älskar verkligen din blogg!

    Det som dock inte är tråkigt är kläderna, my god! Jag säger nr 2,3 och Zara baby-kavajen. Såå fint!

  28. Mamma till en pojkig pojke utan klänning

    men fy fan vad ni är bittra… Kan var och en göra som man vill? Detta jävla tjat om genus hit och dit gör att jag blöder ur öronen herregud…Det enda som koimmer skada era ungar e att ni gör detta till en så sjukt stor grej… kräker på er… sluta vara så jävla hysteriska

    Anitha Penny är jätte söt heja er!!

  29. Amanda

    Malin: Tråkigt vore väl om alla skulle vara levande nicke-dockor som satt och höll med om allting hela tiden och bara tycker att allting är sååå braaaaaa. Eller?

    Jag har ingenting emot folk som tycker annorlunda; det hade ju varit förskräckligt trist om alla sa ”JAAA VAD BRAA!” till precis allt man tog upp. Många inbillar sig att ”genusmuppar” är trångsynta och vägrar acceptera att folk tycker annorlunda (man kan faktiskt respektera åsikter, men ändå vilja diskutera!).. men då vill jag föreslå ett väldigt passande ord; insikt. Skaffa lite sånt.

  30. Sarah

    Haha men jag dör vilka kommentarer folk skriver,hur fan orkar ni? Anitha frågar om vilka kläder vi gillar bäst,skriv bara svar på det eller skit i att kommentera era töntiga åsikter. Måste bara säga att Penny är bland de sötaste jag skådat,vilken charmunge hon verkar vara.Jättefina kläder,mina topp 3 är 2,4,6. Tack för en bra blogg,du verkar vara så härlig och jag älskar din stil och din inredningssmak:LOVE IT.du är inspirerande 🙂 Kram/Sarah

  31. Amanda

    Håller med de tidigare kommentarer som nämnt följande:

    1. Varför i helvete står det Juicy på rumpan på en baddräkt till bebisar? Det ser väldigt illa ut i mina ögon.. Känns mer som något som Big Brother-brudar har på sig för att dra till sig uppmärksamhet.

    2. Åh! Så perfekta kläder att leka i. För barn leker, det vet du va?

    3. Ja, åsså’ vare’ det där med utseendefixeringen då. ”Titta på min bebisdocka som jag klätt upp. Visst är hon sööööt? Vilken dockoutfit är sötast?” etc. Jag håller med LadyDahmer, precis i vanlig ordning. De där kläderna framkallar dessutom, nästan garanterat skulle jag säga, mängder av ”söööt/fiiin/gulliiiig” kommentarer. Är det bra tycker du? Varför? Vad tror du ett förskolebarn lär sig av att jämt få höra kommentarer om utseendet? Lär barnet sig kanske att utseendet är något viktigt, eftersom att folk jämt tjatar om det? Det tror nämligen jag, och det blir plötsligt inte så jäkla ologiskt varför flickor/tjejer/kvinnor är de som oroar sig i tid och otid för sitt utseende. Är jag fin nu? Tillräckligt smal nu? Sexig? Snygg?

  32. Malin

    Tråkiga människor de där genusexperterna. Tydligen behöver de ha något att hänga upp sig på….

  33. Sara

    Det första jag tänker på när jag köper kläder till mina barn är att de ska vara sköna, lätta att röra sig i. Pris och utseende kommer längre ner på listan. På så vis är vi nog lite olika 🙂 Men ni som klagar, spänn aaav!

  34. Karin

    Jag skulle inte vilja exponera min lilla dotter så här i en blogg i plagg efter plagg,,men det är min åsikt, och vad jag förstår så tycker du inte att det är fel att skriva vad man tycker så länge man inte är elak i kommentarerna.

  35. maddelene

    Inte någonstans i inlägget ber hon om om en åsikt om penny. Det handlade ju om klänningarna! Hade man reagerat likadant om det varit bild på enbart kläderna?

  36. Sara

    Sådär gjorde jag och mina kompisar när vi var tio – klädde upp våra barbiedockor i olika outfits och sen röstade vi om vilka som blev finast.

    Penny är jättegullig, och klänningarna är fina. Men jag tycker ändå det känns så hemskt att du har ett sånt enormt fokus på utseendet. 🙁

  37. Linda

    Jag har inget emot att visa upp min son, som jag själv naturligtvis tycker är världens sötaste, med foton på facebook ibland. Jag tycker inte det är konstigt att vara en urstolt förälder, så länge man är en förälder med omdöme – och det brast lite här…
    Första bilden jättefin, andra bilden också jättefin…
    Men 11 STYCKEN varav 4 i baddräkt??!! Någonstans kanske du borde dra en gräns och börja fundera på det där med integritet, jag (som vanligtvis kan hålla med dig i mycket!) tyckte fan att det blev creepy när baddräktsbilderna dök upp…
    Jag blir liiite nyfiken på vart din gräns går och pratar du med Penny´s pappa INNAN du lägger ut bilderna? vad säger han?

  38. K

    J, jag är också 90-talist, har inga barn, är ingen ”rabiat feminist” men vilken idiot som helst fattar väl att det inte är bra att bekräfta barn för deras utseende HELA tiden? Ingen vill förbjuda en flicka att bära klänning, grejen är ju att det är så torrt och bakåtsträvande att bedöma folk efter deras utseende. Att visa upp sitt barn i olika outfits och önska bekräftelse på att hon är söt är ju bara sjukt. Vi är inte ett dugg rabiata, tvärtom. De rabiata är ju de som hela tiden ska spela på barns utseende, särskilt flickors. Det är så trist. Och vadå, ”tro att de måste slåss mot patriarkatet, något som inte finns i vår verklighet”, vilken verklighet lever du i? Det sista vet jag inte ens vad jag ska svara på, du tycker att alla ”rabiata ekologiska genusmorsor” ska chilla lite, är inte det mobbning? Och sen när är orden ekologisk och genus skällsord? Fan, tänk till lite nu. Som sagt, vi är lika gamla men det behöver inte betyda att vi ska ha samma åsikter och att alla som kritiserar objektifieringen av barn skulle vara ”genusmorsor”. Herregud.

  39. lady Dahmer

    J, var fjärde flicka på sju bast vill banta. Anorexia klättrar ner i åldrarna och småflickor mår allt sämre. Ta en titt ut i samhället. Flickor i skolan får agera stötdämpare för pojkar, tystas ner oftare, har högre press på att vara duktiga samt prestera osv osv. Jag tänker inte ge dig en lektion men att avfärda det jag säger genom att hänvisa till din egna högst personliga uppfattning om kvinnor och könsroller är fruktansvärt naivt.

  40. Jasmin

    Undrar bara hur du tänker när du klär din dotter i en baddräkt där det står JUICY på rumpan? Vafan liksom.

  41. J

    Vilken generation är egentligen den här genusgenerationen? Hur gamla är ni som reagerar negativt på klänningar? Ni är oroliga för barn och deras framtid i sina könsroller osv, men utgår ni då ifrån er egna generation eller har ni en aning om hur utvecklingen faktiskt ser ut? Tror ni att det är så enkelt som man och kvinna? Tror ni inte att vi 90-talister faktiskt ser könsroller på ett helt annat sätt än ni? Jag har aldrig funderat på att det är negativt eller svagare att vara tjej. Jag skiter i könsroller, jag ser individer och deras styrkor och svagheter men erat jäkla tjafs gör mig galen ibland! Sluta tjata om klänningar och rosa, skärp er. Det finns må ha faktorer som gör oss annorlunda i samhället, men det är mer komplext än kön. Sluta få mig att tro att klänningar är fel, att hen är ett ord eller att kvinnor inte får vara söta. Prata om ngt riktigt istället. Det är ju ni som gör att unga tjejer börjar tro att de måste slåss mot patriarkstet, ngt som inte finns i vår verklighet. Penny är söt i klänning, hon dör inte om det står juicy på rumpan, hon kan vara söt och smart (jo det är sant). Chilla era rabiata ekologiska genusmorsor och föregå med gott exempel istället, tex mobba inte folk på nätet över en klänning.

  42. Alice

    obehaglig objektifiering av penny. jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. för första gången fööörstååår jag verkligen innebörden av det uttrycket för jag fick först en sån hemsk känsla i magen och sen när jag försökte mentalisera med dej så började jag skratta.

  43. Johanna i Lund

    Men ge er alla ni präktiga och tråkiga! Kläderna är toksöta oavsett vad och jag har sett flera bilder som visar att det inte är vad Penny är klädd i på lekplatsen. Och även om – vad gör det er? Och bara för att Penny kläds i fina kläder och är söt så finns det väl inget som säger att hon inte bekräftas på en massa andra sätt också?! Jag har en son, är det fel att säga till honom att han är fin eller snygg när han är uppklädd?
    Varför kan inte folk bara vara lite trevliga?!

  44. Weran

    Jag förstår inte varför man vill klä upp sin bebis till en liten vuxen (kvinna)? Nästan alla plaggen är ju små varianter av vuxenkläder för att inte tala om baddräkten från mini rodini… Påminner ju aningens om ett företag som har en kanin som logga. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli, eller hur tänkte ni där?

  45. Johanna i Lund

    Men du kan ju klä Penny i en gammal säck om du vill för hon är så söt så man dör!!

  46. Lady Dahmer

    Jättesött Anitha, men har du funderat på hur det kan komma att påverka Penny att konstant bli bemött efter sitt yttre? Jag gissar att hon får en väldans massa komplimanger för sitt utseende redan och kläder som dessa brukar ju uppmuntra fler sådana. Vad för slags självbild får små barn när vi vuxna kommenterar deras utseenden? Vad lär de sig?

  47. Anna Lundin

    Enligt en dokumentär jag såg på tv nyligen så är Zara billigt bl a genom att behandla sin personal illa.

  48. helene

    Jag blev lite förvånad över att det står Juciy på hennes rumpa. En bebis rumpa är väl allt annat än juciy. Borde stå poopy =) För man ska väl inte kolla in en bebis rumpa och tänka.. vilket jucie rumpa hon hade?!?

Comments are closed.