Anitha Schulman

Calle Schulmans chili

Förberedelser: (4-5 portioner)

Det som inte är med på bilden här är 150 gram tärnat bacon. Läggs i grytan tills det börjar svettas.
Tillsätt: 2 st hackade gula lökar (bara töntar som säger att man inte får ha gul lök, säger Calle bestämt).

Lägg i 1,2 kg grytbitsstora bitar av rensad (utan fett och senor) Högrev.

Köttet ska få lite yta och det ligger nu tillsammans med baconet och den gula hackade löken.

Nu börjar det roliga. Häll i 70-80 cl Bayersk öl och 33 cl Coca Cola. Nu ser allt rätt äckligt ut. Men ingen panik det kommer det göra i några timmar till.
Man kan (men inte nödvändigt) tillsätta lite honung om man vill.

Nu!
Tillsätt en hel hackad vitlök
2 st chilifrukter hackas (med frön)
1 st jalapeno hackas (med frön)
1 st habanero hackas (med frön) (Självklart kan man ju redan ha förberett det här).
I med 2 msk (drygt) Sambal Oelek
2 tsk hackad koriander
En halv burk burkjalapenos.
Chipotle pasta 2 msk
Samt krydda allt med en dryg tsk Spiskummin.

Hur:
Rör om ordentligt så allt blandas. Grytan ska sjuda under lock i 3-5 timmar (ju längre tid ju bättre). Rör om då och och se hur köttet efter ca tre timmar börja dela på sig. Det ska allt göra runt den tiden. Tillslut ska det mer likna en köttig fibrig gegga. När ni smakar av så få inte panik. Hettan minskar med tiden.
Chilin är klar när den är finfördelad men fortfarande har lite vätska kvar. Annars kan den bli lite torr. Säger sig självt.

20120429-085849.jpg

20120429-085857.jpg

Tillbehör:
Massor av färskhackad koriander.
Crème Fraîche.
Guacemole på 2 avokado, lite Crème Fraîche, citron och lite Chiliflakes (torkad chili på burk).
Mjuka tortillabröd eller Nachochips.

Ready to serve!

20120429-090302.jpg

20120429-090308.jpg

Den blir aldrig så stark som man tror. Het men mjuk och fantastiskt god!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Alltså! Herregud SÅ GOTT!!!!! Gjorde detta igår och det fick sjuda ca 4 timmar, det var så underbart gott att min kille å jag åt så mkt att vi fick köttkoma sen! Och det bästa av allt, det blev över så ikväll är vi på det igen 🙂 TACK för ett superduper recept!

  2. Louise

    Lagade chilin enligt ert recept idag. Hade lite mindre chili i för barnens skull och det blev kanongott! Till och med åttaåringen gjorde tumme upp vilket inte hör till vanligheterna.

Comments are closed.