Ska jag flytta eller låta ligga kvar? – Anitha Schulman
anithaschulman78

Anitha Schulman

Ska jag flytta eller låta ligga kvar?

Det här med allt som rivs upp varje dag och sedan återställs på kvällen. Ska man flytta på det från början eller ska det få rivas upp? Jag menar flyttar jag på det kommer ju något annat rivas upp. Är det inte bättre att plocka upp varje kväll? Hur gör ni?

20120228-124720.jpg

20120228-124733.jpg

20120228-124746.jpg

20120228-124802.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
anithaschulman78
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanna

  Vi städar undan varje kväll, försöker få ettåringen till att vara med och åtminstone lägga nån grej på rätt plats (har två stora trälådor). Men vi har nog gjort det ganska lätt för oss och har inte så himla mycket grejer i lådorna. Har bara några grejer framme åt gången… ni ser ut att ha MYCKET leksaker framme samtidigt. Vilket ni förstås gärna får ha, men jag skulle nog inte ha tålamod att städa upp så mycket grejer varje dag… trevlig helg! //Sanna

 2. Sofia

  Anne var köpte du din korg? Eller har du tips på ställen som säljer snygga större korgar! Eller ngn annan kanske? Jag plockar på kvällen samt att dottern får hjälpa till på helgerna…

 3. Anne

  När dottern var i Pennys ålder skaffade jag en stor snygg korg med lock till vardagsrummet. Tog ett par minuter att städa på kvällen och dottern tyckte korgen var lika kul som leksakerna.

 4. Catherine

  Jag kan, ganska ofta, komma på mig själv att jag städar MEDAN min sin leker. Inte fullt normalt… Försöker sluta och städar sen efter dagen. En sak som hjälper har jag märkt, är att allt har sin plats. Mkt lättare att städa samt att sonen lättare kan hjälpa till. Men det är klart jobbigt med det eviga stöket,,,

 5. Lee

  En sak som är viktig att komma ihåg är att när hon blir lite äldre och gör större projekt som att bygga tågbana m.m. Så hoppas jag ni kommer överrens om att den får stå kvar! De kommer då fördjupa sig i den leken nästa gång, de kommer börja leka igen med den, vilket de troligen drar sig för när de ska börja från början varje gång.

 6. Alice

  Perpetum Mobile. Det tar aldrig slut.. Men plocka upp, så själen får lite lugn och ro på kvällen. Det är så jävla skönt
  att slänga upp fötterna i soffan när saker och ting är undanplockade! Det är min fulla övertygelse.

 7. Lotta

  Du ska plocka ihop varje kväll. Är du en ordningsam människa köper du olika förvaringar till allt. När Penny blir stor nog ska hon hjälpa till och vips! har du “uppfostrat” ditt barn till att man städar undan efter sig. Och vaknar till ett fint hem varje morgon.

 8. LindaLi

  Jag/vi plockar också upp varje kväll. Vi har köpt plastlådor på hjul från IKEA med lock, och dit lägger vi leksakerna. LEGO i en låda, nallar i en annan osv. Snabbt och smidigt går det att städa då!

 9. Janna

  Plocka varje kväll! Jag är inte pedantisk av mig men vill ha undanplockat och snyggt. Mitt tips är att man lär sig att ha “stökigt “under dagen för att slippa plocka som en tok. Sen plockar man på kvällen. När barnet blir lite äldre får det vara med och hjälpa till så då lär det sig.

 10. C

  Hej! Idag har jag vabbat och haft tid att läsa bloggar, bloggar och bloggar! Kom att tänka på dig och att jag sett dig diskutera mycket genus den sista tiden. Tänkte här ge en kort, konkret förklaring om en liten del av vad genus betyder, för det är ju så stort och som du märkt kan det diskuteras i det oändliga.

  Häromdagen på jobbet (jag är lärare på förskola) hittade jag en cd-skiva med barnsånger på. Eller det var inte sånger för alla barn för den hette något i stil med “Tuffa sånger för grabbiga grabbar” och så var det en döskalle på. Ur ett genusperspektiv kan man se det så här: Det är en skiva som utesluter en grupp – tjejerna. Det är en skiva som antar att pojkar är grabbiga och tycker om tuffa saker.

  Så vad är problemet? Jo, att alla inte kan känna sig delaktiga och att man antar att alla som ingår i gruppen tjejer eller i gruppen killar är ungefär likadana vad gäller egenskaper, personlighet, vad man gillar att göra osv.

  Detta var en liten grej, men det är alla dessa små saker som jag stöter på – i jobbet, framför Bolibompa, i umgängeskretsar osv varje dag som faktiskt formar våra barn och ofta begränsar dem i sina val.

 11. tesso

  Skaffa olika lådor som du sorterar leksakerna i. låter skitfånigt, men sen när hon blir större och ska börja städa själv och framförallt – HITTA leksaker själv så kommer det vara perfekt. finns det lådor som är enkla att plocka undan i blir det ju så otroligt mycket härligare när det är cleant hemma. Martin tycker jag är asjobbig med mina lådor. MEN, när S letar efter en specifik leksak och sen kommer på att han faktiskt vet var den är eftersom han själv lagt den i den “röda” eller “blå” lådan. Då håller han med om att det är bra. 🙂 kram T

 12. Mrs Justitia

  Jag hör till dem som plockar upp varje kväll för jag är pedantisk av mig och vill inte vakna upp till hem som ser ut som en rövarkula! Min man är inte alls pedantisk så det innebär att JAG är den enda av oss som plockar VARJE dag!! Han hjälper till med städningen om jag ber om det el om vi ska ha gäster, men det här vardagsplocket el pedanteriplocket får jag göra själv för det är uppenbarligen bara jag som lider av det! Och vem vill vara en tjatkärring!? Så det gör jag för MIN egen skull för att jag ska trivas och må bra, men storstädningen hjälps vi för det mesta åt med!
  Jag försöker nu lära min dotter att vi plockar undan tex. alla klossar innan vi leker med tågbanan etc. Det fungerar ibland – ibland inte. Men rätt som det är så förstår hon och då är det bättre att uppmuntra ett sådant beteende än att inte ens försöka, anser jag!
  På förskolan får de ju lära sig både det ena och det andra som de inte gör hemma och då går det ju bra så varför inte prova, små steg i taget liksom…

Comments are closed.