En trettonårings tankar – Anitha Schulman
anithaschulman78

Anitha Schulman

En trettonårings tankar

Det här är en av de sk. “puffarna” på en blogg. Alltså de som marknadsför bloggen hos andra bloggar. Som min lilla bild i högerspalten man kan se när man är inne på mina vänner och kollegor  Cecilia eller Karins bloggar. Eller tvärtom. Den här puffen är för en tjej som  och bor i en bättre förort till Stockholm hon är ihop med en kille som hon älskar mer än Rihanna som hon också älskar. Hon pratar om skönhetstips och godaste maten hon skriver om bästa vännerna och vad hon läser på Kissie och Dessies, som hon också älskar. Hon är tretton år och i en frågespalt så svarar hon på vilka hon har legat med. Hennes mamma och pappa är lite äldre och har ingen aning om att hon bloggar. De har inte FB och vet i princip inte vad deras lilla solstråle bjuder på för underhållning.

Jag tror ju som ni vet vid det här laget att det finns starkare maktfaktorer än mamma, pappa, förskola och skolan när man uppnår en viss ålder. Den åldern är man helt okontrollerbar i. Den åldern går ut på att testa gränser åt det ena eller andra hållet. Det här är ett av de hållen. Det spelat liksom inte längre någon roll hur duktiga vi varit som föräldrar. Vill man tjuvröka så gör man det.

Det enda man kan göra som förälder är att ligga steget före än efter som en slags “damage controler”. Jag var sjövild i den där åldern själv. Gjorde vad som föll mig in, mina föräldrar är lite äldre och hade inte aningen om mycket. Kränkningen var fullständig när min kompis pappa läste lusen av dem med vad vi jag och min kompis egentligen höll på med. Mina föräldrar vägrade tro det och blev såklart arga på honom istället. Men de fick sig nog en tankeställare. Jag med. Det hopplösa i allt är bara att hur mycket man än förbereder sina barn för vuxenlivets alla frestelser och faror så kanske Penny kommer hålla in magen och trycka ihop brösten på en bild om tolv år. Sad but true. I allra bästa fall kan jag ligga steget  före och göra skadan så liten som möjligt. I bästa fall.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
anithaschulman78
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. En annan mamma

  Bra och viktigt inlägg. Skönt att tänka på att du var wild men att det ordnade sig så bra för dig ändå!

 2. Isa

  Bilden var utbytt mot ngt groteskt, en man. Penny är söt såklart, men det hade hänt ngt med bilden. Internt eller externt, vet inte. Bilden fixades till direkt, men ngt tack eller kommentar från Anithas sida blev det inte…. Hon svarar bara med arga inlägg 😉

 3. leena pj

  Skriv diDet könsneutrala personliga pronomenet HEN i stället för HAN eller HON. Varför?
  Vad är problemet med att:
  HAN passar upp HON (henne)
  HAN drar in pengar, HON shoppar
  HAN tankar och tvättar bilen, HON brer en macka… Vad ska HEN göra?n kommentar här!
  Med anledning av HEN diskussionen
  + en kram

 4. Moa

  Jag håller verkligen med dig. Mina föräldrar gav mig en väldigt trygg uppväxt, men likväl flippade jag ur. När jag flyttade hemifrån 16 år gammal hade jag supit, skolkat och knarkat en hel del. Nu är jag 24 och har många år kvar tills jag själv (kanske) kommer bli mamma, men funderar väldigt mkt kring hur jag kommer att vara som mamma. Tycker du brukar resonera väldigt vettigt!

  Undrar bara hur du rent konkret menar med att ligga steget före? Vore intressant att höra dina tankar om det! Tack för en nice blogg, du verkar asskön och din familj är väldigt fin 🙂

 5. Isa

  läste först en trettioårings kropp, fick “panik” och trodde att det var du eller ngn vän till dig som precis klämt ut en unge och redan var så fitt, som tur var så läste jag fel 🙂

  Du, vad har hänt på den söta bilden på Penny, bilder från helgen. Det kanske är ni själva som skämtar, men om det är ngn som är inne å förstör för dig så ville jag uppmärksamma dig på det.

Comments are closed.