Anitha Schulman

OKEJ SISTA

Det är så blåsigt nu så Calle ska försöka reda ut det här med ”hen” en gång för alla så är vi på det klara med vad som gäller. Okej?

Vad gäller nu beträffande Hen för genusdagis, barn emellan, de utan könstillhörighet, vuxna när de inte vet vilket kön som gömmer sig bakom en yrkestitel eller ett könsneutalt namn? Okej en gång för alla. Sen lägger vi ner det här. Känns verkligen som att jag fick ett och annat utrett här.

[youtubeplay id=”cgw-nrMUouM” size=”medium”]

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. SARA

    Jag håller med övriga som skriver att detta inlägget är SÅ pinsamt. Nu rann bärgaren över.
    Jag kan inte heller begripa hur ni kan ta tid på er semester för detta.
    Varför detta bråk? Kan det va så att du gör detta för att få uppmärksamhet. Föra tt syns.

    Jag har faktiskt alltid gillat dig Anitha, tycker du haft mycket vettigt att tycka till om vad det gäller barn tex. Dessutom är du kreativ och färgstark. Men nu…. nu vet jag inte längre. Brukar sällan eller aldrig kommentera men nu kunde jag inte låta bli.
    Det här var bara för lågt.

  2. Sabina

    Så pinsam och fånig! Du är dålig skribent, dålig bloggare och otroligt dålig på att ta konflikter! Men gör narr och ”va bästis med din man” jävla fåntratt.

  3. Emelie

    (ursakta avsaknad av prickar och ringar)

    Ah vad jag har roligt at hela denna gegga av han/hon/hen!
    Jag vaxte upp pa nittiotalet, gick pa ett dagis dar jag byggde med lego, lekte med dockor, slogs med ”svard” i skogen och la parlplattor. Liksa gjorde mina kompisar av motsatt kon. Istallet for att lagga in en massa nya tilltal och krangla till det for barnet, varfor bara inte behandla dem lika istallet och lara dem att det spelar ingen roll vilket kon du tillhor, var stolt over att vara kvinna eller man.
    Calle och Anitha, ni ar underbara! 🙂 Folk som klagar, det finns en massa fina bloggar for er nagon annanstans, ga dit sa mar ni nog battre ni med.

  4. Johanna

    Wow. Det där var nog bland det löjligaste jag har sett. Synd att du skulle ta det till den nivån Anitha… Nu skippar jag din blogg i framtiden. Hälsa Malou!

  5. Peace

    @Malin
    Vet du, nu har jag läst det du skrivit och det jag skrivit. Ingenstans har jag lagt ord i munnen på dig eller någon annan. Jag har enbart förklarat saker som du och andra missuppfattat – för att vi ska kunna komma vidare i diskussionen och diskutera själva ämnet och inte, som nu, en massa missförstånd och förutfattade meningar om varandra.

    Att jag skulle vara o-påläst är intressant att höra. Dock inget jag känner igen mig i, eftersom jag sett och hört mycket från båda sidor i frågan, både teoretiskt, praktiskt och akademiskt.

    Med det sagt drar jag mig tillbaka från det här och lägger energin på att umgås med personer som på riktigt lever i en värld där andra människor ser ner på dem, föraktar deras identitet och vill förändra dem för att behålla en världsbild som enbart existerar om man har skygglappar på.

  6. Sanna

    Men herregud! Varför kan vi inte alla bara komma överens om att killar och tjejer är lika mycket värda? Att det inte är något fult att kallas ”han” eller ”hon”? Jag skulle inte gilla att bli refererad till som hen, jag är kvinna och därmed en hon. Jag älskar att vara kvinna, men jag ser inte heller att det skulle vara sämre att vara man.

    Det finns honor och hanar av alla djursorter, varför ska vi ha ett behov av att ”neutralisera” detta? Jag tycker inte att det är fult att vara kvinna och det är inte heller fult att vara man, jag älskar människan!

    Vem vinner på den här ”könsneutraliseringen”? Ingen är mitt svar, för ingen förlorar på han/hon.

    Och BUHU, Calle och Anitha är löjliga och högstadiemobbare, ÄSCH, det var en rolig film, även om jag såklart hade velat ha en poäng, men det är väl ingen som egentligen kan presentera en sådan?

    Puss!

  7. Karin J

    Haha! Erkänna att du börjar gilla HEN. Du kan inte sluta för att det är något kittlande spännande med det! Och Calle, hen tycker det ar lika kul!

  8. Malin

    @ Peace

    Det kanske är du själv som hör och ser illa samt är dåligt påläst? Genom sig själv känner man andra…..

  9. Christine

    Japp, när man väl börjat tro att du är en reko, cool kvinna så lägger du upp sånt här.
    Ha fan va oskön du är.

  10. jossi

    Anitha och Calle påminner mig om de korkade coolingarna på högstadiet. De som gjorde narr av den som hade fel sorts jeans.

    Vi är ju ungefär lika gamla. Hur skulle jeansen sitta där ni växte upp? Hos oss skulle det absolut inte sitta tajt runt vaderna. Big no-no. Sen var det jävligt tufft med championtröja.

    Oh my god vad Anitha och Calle hade ägt min högstadieskola, fast på ett ganska elakt och föraktfullt vis.

    /Lägre/medel-medelklassområde, Stockholmsförort.

  11. Lena

    Peace, du har inte koll på hela ”kampen” märker jag. Det finns förskolor där flickorna inte bör ha (läs får) rosa kläder, klänningar osv. Dockor och bilar plockas bort för det motverkar genusarbetet osv. Som jag skrev, jag är FÖR lika behandlande oavsett om du är flicka eller pojke och det är något som det ska arbetas med men att föra in nya ord, kräva sk könsneutrala färger osv är enligt mig fel väg att gå. Men det gör det enkelt för männen som vill ha in sina kompisar (de också män) i bolagsstyrelser och på chefsposter. Medan genus-rörelsen tjafsar i bloggar om ordet ”hen” kan de fortsätt att klappa polarna på ryggen och ge sin kill-polare höga löner och lägga undan de ansökningar till de höga jobben som skickas från kvinnor. Vi kanske inte kan ändra något NU, men om vi lär våra barn, pojkar som flickor att alla oavsett kön, sexuell läggning, ursprung är lika värda. Om förskolepersonalen, föräldrarna, hockytränarna, osv osv behandlar barnen lika… eller utifrån individen ännu hellre så kanske om 20-30 år så ser världen annorlunda ut… se bara hur den utvecklats de senaste 100 åren. Vi kommer inte undan med att ”gömma” könet, vi måste nog börja i en helt annan ände…. jag saknar GRYNET!!!

  12. Peace

    @Malin

    Det är ganska enkelt att se om någon är påläst eller inte. Det märkt väldigt tydligt.

    Antingen beskriver man:
    1) …sin motståndares argument på ett korrekt sätt innan man försöker motbevisa dem. Helt ok! Att det inte föreligger några missförstånd eller feltolkningar är en förutsättning för konstruktiv debatt.

    …eller så beskriver man:
    2) …åsikter och argument som man hittat på själv att motståndaren har. Därefter försöker man motbevisa de argument man själv hittat på. Då kommer man inte i närheten av en konstruktiv debatt, eftersom den andra sidans argument inte beskrivs eller hanteras korrekt.

    Hänger du med..?

  13. Johanna

    Att ni inte skäms.. 2 vuxna människor som nätmobbar LD bara för att ni inte har några bra argument att komma med.. Inte särskilt coolt!

  14. Malin

    Jag har skaffat en könsneutral e-postadress jag använder för att bli mer lyssnad på i olika forum och i maillistor. Det har haft stor betydelse. 

    Jag har svårt att tro att du och Calle gör detta för att ni på allvar inget förstår av genusdebatten. Samma med Blondinbella-påhoppen. Att inte ens Alex skulle förstå den där tweeten hon skrev om Yourlife verkar osannolikt. Ni Schulmans, Blondinbella och Lady Dahmer får ju en enorm uppmärksamhet genom detta och LD och BB är genomtänkta. Jag är väldigt nyfiken på hur det egentligen ligger till men får väl aldrig veta. Hur som helst verkar det konstigt att du i båda dessa fighter utmålar dig själv som puckot som alla slutar ta på allvar. Det skulle jag personligen inte klara.  

  15. Elin

    Men ååååh, vad jobbiga ni börjar bli nu! Är det bara provokation eller KAN ni inte bara läsa in att hen är ett PRONOMEN som används när man INTE VET. Om man vet tilltalar man Calle som en han, man BLIR INTE EN HEN.
    Jag har inte läst en enda poäng genus, har nyss trätt ur tonåren och är inte insatt i genusdebatterna och har själv ingen större åsikt kring användandet av hen – men vem som helst fattar väl att vi inte ska radera ut alla kön, egennamn och personer för en stor massa? HUR kan ni läsa så fel när ex. Lady Dahmer sakligt förklarar utan personangrepp och sen kommer dragandes med att genusanhängarna är rabiata och poliser och allt möjligt nonsens?

    Jag hoppas verkligen att ni bara gör det här som provokation för läsarsiffror och att ni inte är så totalt fel ute och löjliga.

  16. Ia

    @ Malin.
    Om en person konstant bygger upp halmdockor, tenderar det att påvisa en brist på kännedom i det specifika ämnet.

  17. Malin

    @ Peace

    Hur kan du veta att en person du aldrig har träffat, inte vet ett dugg om är dåligt påläst ang. genus?

  18. Sarah

    Vilken tur att du inte medverkade i Debatt angående detta ämne med tanke på din extremt pinsamma o sorgliga medverkan då barnaga diskuterades (”…det finns grader i helvetet…”. Det är ju som att ge de barn som misshandlas ytterligare en örfil!)

    Som tur är ser jag en slut på denna blogg!!!

  19. Natasha

    Jag förstår verkligen inte varför ett litet ord kan vara så laddat och hur man kan missförstå det hela så grovt. I finskan och estniskan finns det inga könsbestämda pronomen, vilket är ju hur praktiskt som helst och har bevisligen funkat. ”Hen” är ju ett superbra komplement till han/hon när man inte vet könstillhörighet.

  20. Eva

    Men alltså Emma, för det första, du bryr dig uppenbarligen också. Och för det andra, är det här något som du har kommit på att man ska kalla sina barn för hen? För det är i alla fall ingen genusvetare har gjort. Är det någon som har uttalat sig så? FÖR DET LÅTER JU HELT SJUKT OCH INTE ALLS SYFTET MED ORDET PRECIS SOM ALLA GENUSVETARE FÖRSÖKER FÖRKLARA!!!

  21. Sara

    Alltså Emma, vem i hela friden tycker att man ska kalla sitt barn för hen? Är det någon som har uttalat sig så? Eller är det något sjukt som du har kommit på, för det är i alla fall ingen genusvetare som har gjort det. Haha du bryr dig ju uppenbarligen också!

  22. Emma

    Jag blir så trött. Hen. Vem vill kalla sitt barn för hen? Genusvetarna biter bara sig själva i svansen. Det ligger säkert mkt obearbetat bakom all denna ångest. Jag har både en han och en hon. Underbart. Istället för att fundera på deras kön så ger dem all tid jag kan. Vi är hemma med dem så mkt som möjligt. Ger dem simple life o tid. Trygghet o tron på sig själva. Ja vi delar lika men snålar som fan så vi kan vara hemma till minsta är 2. Storebror är oxå hemma på heltid. Empatisk, social o tidig i utvecklingen. Leker både mamma pappa barn o krig. Hurra så bra. Bry er om det som är viktigt ist.

  23. Mia

    Kollade precis på filmen. Hen är ett pronomen som är ett bra komplement i t.ex. lagtexter.

    Anitha och Calle verkar inte veta vad ett pronomen är för någonting. Det kommer från latinska pro och nomen ”istället för namn”.

    Det finns många olika pronomen som: vilken, min, varje, din, hans, hennes, dess etc.

    Hen passar alldelles utmärk som ett pronomen, som ett komplement. Hans och hennes är ju fortfarande kvar 🙂

    Förstår ni nu?

  24. Marie

    Om jag inte missminner mig så var det väl inte många som i början förstod innebörden av ordet apartheid heller.
    Varför inte vidga sina vyer och inte vara så inskränkt?

  25. Peace

    @Malin: Att påpeka att någon inte är påläst är ingen förolämpning i sig, utan kan vara ett konstaterande.

    Lena har missförstått att genus och kampen innebär att ändra på barnen, att hennes dotter måste kallas hen, att dottern inte får ha rosa kläder, att genus går ut på att radera könen.

    Genus handlar om att bredda normen genom att förändra språket, samhällsnormen och de vuxnas behandlande av barnen. Hen kommer inte att användas TILL utan OM ett barn eller vuxen. Personen blir alltså inte förvirrat av något tilltal. Lenas dotter får gärna ha rosa kläder, men klädbranschen ska förändras så att inte normen för pojk- och flickkläder skiljer sig åt vad gäller passform och rörelsefrihet. Könen kommer behållas (men kanske kompletteras). Normen ska breddas och genuppsättningar ska inte ses som grund för motpoler. Barn och vuxna ska få göra vilka val de vill, men valen ska vara baserade på kunskaper och möjligheter och inte på begränsningar från samhället. Man kan ha såväl manliga som kvinnliga drag utan att det är ett hot på något sätt eller något som måste regleras.

    Felet med att utgå från att det finns två kön och två könsroller är att det är en förenklad och falsk världsbild. Verkligheten ser inte så (även om man vill att det ska vara så) eftersom det finns personer med annan genetisk uppsättning än XX och XY och även personer som upplevelsemässigt är något annat än man eller kvinna. Om man tycker att dessa personer är för få att bry sig om, så kan det påpekas att uppfattningen om vad som är typiskt för de båda accepterade könen inte är en sanning, utan är individuellt, kulturellt och historiskt skapat. Hos oss ska t.ex. en man inte ha klänning, men i andra delar av världen är det normen.

    Om man skrapar på ytan, eller ber folk beskriva exakt VAD det innebär att vara en kvinna och en man, blir det ofta tyst, eftersom ingen kan ge en enhetlig bild av vad det innebär eller var gränserna går. Det blir individuella uppfattningar som flyter över i varandra, vilket bekräftar bilden av att det är omöjligt att skapa bilden av två kön med ”rena” egenskaper. De könsskillnader man uppmätt är små och är inte värda att dela ett helt samhälle efter eller tro att skillnaderna behöver komplettera varandra, om du frågar mig.

    Du anser att tjejer och killar är nöjda med de roller de har. Ja, kanske så länge de trivs med att hålla sig inom den norm som samhället skapat. Problemet är dock att det finns personer som INTE befinner sig inom denna norm och att dessa personer exkluderas såväl språkligt som i medmänsklig acceptans i dagens samhälle. Normen ger även avtryck i självmordsstatistik och psykiatriska diagnoser, men det orkar jag faktiskt inte förklara här. (googla!)

    Som någon skrev: Hjulet är i rullning och tur är väl det!

  26. Lina

    Haha. Ordet hen kommer aldrig leda till större jämställdhet. Vilket trams! Med tanke på att stora delar av befolkningen inte ens kommer använda skiten så är chanserna ännu mindre. Fokusera på sånt som spelar roll istället! Calle och Anitha, ni två har humor åtminstone!

  27. Marie

    Hur sjutton kan du håna och hänga ut dina läsare som du gör? De mästrar skriver du, men det är ju du som mästrar! Nä ta och ge Lady D en ursäkt, efter det kan du läsa en bok om vett och etikett!

  28. Love

    Mery: Deras dotter heter någon så flickigt och sött som Penny. Charlie är Pennys kusin, alltså Calles brorsbarn 🙂

  29. Love

    De som på allvar tror att hen ska ersätta hon och han måste vara helt iq befriade. För man kan inte säga det på ett mer konstruktivt sätt, inte efter alla dessa inlägg som faktiskt förklarar vad hen är. Ett pronomen, ett extra ord som berikar det svenska språket. Hur jävla svårt är det att fatta?!

  30. Eva

    Men alltså vafan, det är ju ingen Hen-företrädare som inte tycker att orden hon eller han ska finnas. Sluta lägga ord i mun på folk, det där är era föreställningar som tydligen inte går att bli kvitt. Vad fan spelar det er för roll om ordet finns, ni förringar ju den promille av Sveriges befolkning som kanske faktiskt mår bättre av ett sådant ord, spelar roll om det är en person eller ingen alls, det är ett gott initiativ med en god tanke som kanske kan hjälpa någon, hur kan det vara fel, jag förstår inte det!

  31. Eva

    Det är väl ingen jävel som på allvar tycker att man ska ta bort hon och han eller som tycker att det är fel att de finns? Sluta lägga orden i munnen på Hen-företrädare, för det där är bara era andras feltolkning eller hittepå. Och sluta förringa att den promillen av Sveriges befolkning som faktiskt mår dåligt över sin identitet kan finna glädje i ett nytt ord, precis som vem som helst skulle kunna göra som kände sig förvirrad över något. Fattar inte hur man kan ha så lite medkänsla, ni vet väl inte hur det känns, och ni skadas väl inte av att någon blir lyckligare. Och spelar roll om det inte ens finns någon som vill använda ordet, det är ändå ett gott initiativ och en god tanke som kanske hjälper någon/några.

  32. Lisa

    Skriv din kommentar här!

    Kort då:

    Hen KAN vara bra för att, om man inte vet könet, slippa skriva ”professorn…han/hon sa”. Eller bara ”professorn…han sa” som det slentrianmässigt ofta blir. Med följd att de allra flesta barn omedvetet och felaktigt får uppfattningen att bara killar kan vara professorer. Om man tycker att hen är ett fult/jobbigt/pretentiöst ord kan man testa med att konsekvent kalla alla man inte vet könet på för HON. Lustigt nog känns det konstigt för de flesta. (”kolla bilen där, HON kör ju svinfort!”) Vanligtvis säger man HAN. Vilket kanske visar hur otroligt inspända vi är i föreställningen om att mannen är normen.

  33. Mery

    Jo just det! Jag älskar färgen brunt! Finns brunt i alla dess nyanser. Var ju inne för ngt/ngr årsedan att inreda i brunt, latte-färger! 😀
    Slutta hacka på färgen brunt, asså jag blir ledsen.
    Och Kim är förövrigt ett jättefint namn! Tycker det är elakt att håna namnet Kim. Både Kim och brunt är fint <3 Brunt är ju en natur färg och jag älskar den!

    (Charlie är ju förövrigt ett killnamn så det passar ju bra att ni kallar er "dotter" för hen. För sen när blev Charlie ett tjejnamn? Har det blivit könsneutalt? Nääee har du och calle döpt er dotter till ett könsnuetralt namn, är ni rädda för att er dotter inte skall bli tagen på allvar för att hon är en hon och måste ha ett killnamn för att hävda sig?! Jag blir förvirrad av namnet Charlie)
    Puss!

  34. Viktoria.

    Blir bedrövad av alla motstånd om genus som kommer med helt sakliga fel. Hur svårt kan det vara att läsa alla kloka och välformulerade kommentarer? Och igen, alla dessa ”det där händer ju bara i Sverige, tur att man bor i USA”, ja men se så långt vi kommit med jämställdhet i det här landet också. Längre ska vi! Tack vare alla ”bråkstakar” som motståndarna kallar det. Hur hade världen sett ut utan alla som står upp för det dom tror på? Jag tycker snarare synd om era barn som växer upp med er som föräldrar. Hjärndöda, själslösa robotar som inte brinner för nånting. Vad det än må vara. Vad är det för liv liksom? Och du Anitha, den som faktiskt sysslar med mästrande, det är du själv. Jag har följt din blogg länge men när den här debatten börjat svalna här, då slutar jag gå in här också. Jag tyckte synd om dig när du blev attackerad förra gången och var tvungen att lägga ner bloggen, men nu börjar jag se varför det blev som det blev. Du målar in dig själv i ett hörn. Bara en tidfråga innan du gråter ut igen och slänger med ordet mästrande för du har ju uppenbarligen inte lärt dig av dina misstag. Har aldrig sett på make till en sådan översittare. Och till er andra, genushjulet har redan satts i rullning. Den går inte att stoppa. Majoriteten här är ändå för genus (hur kan man inte vara det?) och det värmer för mig att se.

  35. Madde

    Jag är inte heller insatt i genus, och kallar mig inte feminist. Men jag har inga problem att förstå det som skrivs om ”hen” i kommentarerna. Det kan till och med vara vettigt, vad vet jag? Men jag förstår inte vad du inte förstår? Och jag förstår inte varför det upprör dig?

  36. Malin

    @ Peace

    …och så det vanliga. Vi har inte fakta, det är ogenomtänkt, det är obildat. Men FÖRKLARA då på vilket sätt Lena har så fel? Vad är det för fel på att ha två könsroller? De allra flesta tjejer och killar är ju helt nöjda och trivs i sina roller. Jag tror det rent av är nödvändigt att det finns två olika könsroller för att samhället ska fungera. Kan det inte få vara okej att vara flicka, gilla rosa och att utbilda sig till frisör eller om man vill polis. För så är det ju nu. VAD exakt är det som är så fel i det vi har nu? Visst det kanske finns några enstaka som inte trivs i sitt kön men vi kan väl inte ändra på alla bara för att några FÅ inte trivs?

  37. Peace

    @Lena

    Ett problem är att din version av genuspolisernas agenda inte stämmer överens med genuspolisernas egen version av densamma. En bra start skulle vara att ta reda på fakta och sätta dig in i motståndarsidans argument och begrepp innan du börjar uttala dig om vart genuspoliserna vill komma och hur det ska gå till. Annars ser det så ogenomtänkt ut.

  38. Lena

    Jag är så glad och tacksam Anitha över att du och Calle tar er tid på er semester att på ett humoristiskt och ironiskt sätt tackla dessa genuspoliser. Ja till jämställdhet och lika löner, lika värde osv. Men om vägen dit är att ta bort kvinnligt och manligt vete tusan om jag vill vara med. Jag vill kunna säga att jag är en kvinna, jag är en ”hon” och bli tagen på allvar ändå. Att använda könsneutrala (vadå könsneutrala förrsten, vem bestämmer det?) färger och kalla alla ”hen” visar ju bara att vi kvinnor inte duger. I så fall måste vi ändå ändra på oss, sluta vara kvinna för att vara på samma nivå som männen. Jag vill inte lära min dotter att hon inte duger som flicka, hon kan inte ha rosa kläder (om hon nu hade velat det) för då behandlar ”alla” henne sämre än killarna. Utan hon måste bli kallad ”Hen”, ha bruna kläder och absolut inte visa vilket kön hon är. Hur mycket självförtroende får hon då?
    Och ja jag vet precis vilka argument ”hen-anhängarna” kommer med, men snälla, visa att ni verkligen har läst era högskolepoäng och lär er att verkligen testa att en hypotes först innan ni slänger över mitt inlägg, eller Anithas filmer.

  39. Amanda

    Som sagt. Det är allmänt känt att, i en diskussion, när de sakliga argumenten tryter så finns det de som då går till personangrepp eller liknande. De har helt enkelt ingenting annat att komma med.

    Lite så känns det nu. Eller nej förresten, ganska mycket så känns det nu.

    Ja.. och då blir det förstås en jäkla cirkus med ”amen du då”, ”du har hår under armarna”, ”och alla ska heta kim, kallas hen och ha på sig brunt”. Vad fan? Har jag missat något? Är vi ett gäng fjortisar som diskuterar eller vuxna människor?

    Det spelar ju för fan ingen roll om man försöker få er att förstå – ni behöver verkligen INTE (!) hålla med – men är det så jävla svårt att försöka förstå? Istället för att bara bestämma sig för att missuppfatta, trots upprepade förklaringar från flera bland kommentarerna.

    Jag själv, t.ex., jag håller inte alls med det som många ”könsrolls-muppar” säger. Men jag kan förstå hur de tänker ibland. Förstå. Inte hålla med. Är det så jätte-jätte-svårt?

  40. Alma

    Är det tråkigt i Miami? Ni verkar ha en härlig semester…. not.

    Angående genus och hen så kan du aldrig vinna en diskussion utan att vara påläst för de som faktiskt är pålästa åt ena eller andra hållet kommer med sakliga argument och det har du Anitha inte lyckats besvara på något sätt.

  41. Aki

    Ja, Anna, du beskriver ju bara dina egna egenskaper när du talar om de som förespråkar genus. Du verkar bära på väldigt mycket aggression. Ta reda på lite fakta om genus och återkom med en mer hälsosam argumentation.

    Till Anitha om inlägget: gäsp

  42. Anna

    Det viktigaste budskapet genusanhängarna har är att tala om att andra är obildade, okunniga och inte förstååååår. Allt det andra håller jag med om är förvirrat och inkonsekvent. Grälsjuka bråkstakar är vad genusanhängare är och det kan de ”legitimt” utöva om de samtidigt svamlar lite om genus tror de. Det är min slutsats.

  43. sofie

    Men linda, på din dotters förskola vet dom väl att din dotter är en hon. Alltså kommer ingen säga det där! Har du inte alls hängt med på hur hen ska användas?

  44. Tora

    Men du, vad gör ni? Om du känner att du kanske inte hade så himla mycket argument så kan du ju faktiskt släppa det. Men du verkar inte klara det, du måste vinna diskussionen. Försök göra det med ett argument istället i så fall, du kan ju till exempel förklara vad det är med ordet ”hen” som skrämmer dig så.

    Ni verkar så totalt fokuserade på att Lady Dahmer har hår under armarna att ni inte kan ta till er den oerhört sakliga information hon kommer med. Det är trist.

  45. Sara

    Men kom igen nu – ni har SEMESTER. Hur kan ni lägga så mycket energi på det här på din semester? :-O

    Jag tänker inte kommentera själva sakfrågan, men jag kan inte hjälpa att jag tycker det är rätt barnsligt att du hetsar upp dig så mycket över det här. Har ni inget vettigare för er, ni är liksom i Miami? Är det tråkigt där borta eller?

  46. mange

    Till och med jag som 26-årig kille som inte bryr mig särskilt mkt om genusdebatten hajjar varför hen kan vara bra i vissa sammanhang.

    Detta känns ju bara rätt obildat och oskönt.

  47. Linda

    Skulle min dotter bli kallad hen skulle vi (jag OCH min kille) ta det som en förolämpning. Och skulle hon bli kallad hen på sin förskola skulle vi (jag OCH min kille) byta, omedelbums.

  48. Anonym

    Du är inte rolig. Din man är inte rolig. Och du vet säkerligen innerst inne vad genus och Hen innebär men du ska tydligen spinna vidare på detta, provocera och på så sätt få läsare. Jag tycker synd om alla, mig själv inkluderat, som har lagt tid och energi på att disuktera med dig. Det hela känns extremt… ocharmigt. Du framstår inte som någon härlig person. Har följt dig genom alla dina bråk om ståplatsbiljetter och genus och du framstår ofta som väldigt ”fel ute” i ditt sätt att tänka. Hoppas för din skull att det är ett medvetet val för att provocera och inte en personlighet…

  49. Nathalie

    Finns det verkligen dem som säger HEN! Det är ju ”pinsamt”!:) saknad av tilltro på sig själva!? Jag skulle iaf ta illa vid mig om någon sa hen till mig! Du har rätt anitha! Och jag fattar inte hur folk kan me att skriva så elaka saker bara för att man inte tycker lika om allt:

  50. Ro

    börjar kännas tröttsamt detta, som att du blev desperat när du inte fick va med i tv debatten. ser att du tom skrivit i din presentation nu att du är med i malou efter 10. stor humor! känns uppenbart att du försöker leka debattör för att få va med i tv, men du kan inte ta en diskussion, vare sig ödmjukt, med glimten i ögat eller seriöst. lär av amanda, ofta lika naiv i sina utgångspunkter som du, men sen tar hon till sig o inser sina brister. lycka till m din utveckling, du kommer se tillbaks på din tid som ”birro” i debattprogrammen o rodna om några år när du mognat.

  51. En hen

    ”Hen” är ettt komplement till hon och han. Man får säga jag och du!!!! Men ”hen” kan med fördel användas när man pratar om någon, hänvisar till någon när könet är irrelevant eller när man inte vet, eller tydligen till någon som inte känner sig tillhöra det manliga eller kvinnliga könet.

    Eftersom man ofta pratar om ”människors lika värde” och ”ett samhälle för alla” borde vi väl vidga våra vyer och inkludera dessa människor också så att de får känna sig som en naturlig del av vårt samhälle! Eller?

Comments are closed.