Anitha Schulman

Hen, hur funkar det?

Jag och Calle blev så inspirerade av den här microstormen  så vi var tvungna att testa det där med ”hen” för att se hur det funkar i praktiken. Hamnar vi i situationer där vi är fattiga ett ord eller löser vi det ändå?

Vad säger ni behöver vi ett ”hen”?

[youtubeplay id=”dRnwPpXmYuQ” size=”medium”]

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lovisa

    Älskar det här inlägget. Alla nyfrälsta genusfeminister blir som galna över att man driver med deras kära hen. Tycker att idioterna borde sätta sig i skolbänken och lära sig svenska på nytt för vårt språk är berikat med många fina ord som går att använda. Det behövs inget hen. Men hen får vara en del av deras språk. Det rliga är bara att de inte själva inser att det är deras ord. Deras ideologiska ord. Inget ord folk med något i huvudet komme ratt börja använda.

  2. Louise

    Funderar lite på när uttrycket hen blev något att driva med? Superbra att använda när en inte vet vilket kön personen har, istället för att säga ”hon eller han”.

  3. Jenny Andersson

    HAHAHAH SÅ ROLIGA NI ÄR!!!! 😀 😀 <3

    Fast nä. Inte riktigt. "Hen" är mestadels till för att ersätta "han eller hon" eller möjligtvis när man är osäker på en persons kön. Typ en bebis. Eller en Carl Schulman i BH.

  4. natalie

    om ni hade lagt ner lite med tid och gjort fler videos i olika miljöer skulle det kunnat blitt riktigt kul…
    ^^ äh, ni vet att jag skojjar 😉

  5. Clara Wärnquist

    Vidriga jävla människor. Ni känner att ni för debatten framåt? Klassisk härskarteknik kallas det…

  6. Sofia

    Finns det något än värre än folk som ska försöka vara roliga men inte lyckas? Och som samtidigt framstår som tröga och inskränkta människor utan koll.

  7. Tina

    Är inte det mobbing att kalla någon för hen? Om någon skulle kallat mig för hen och inte kunde se att jag är en hon skulle jag bli hur ledsen som helst. Bara för att det är praktiskt för de som använder ordet betyder det inte att alla vill kallas så. Det är faktiskt lite förnedrande. Man kan ju vända på det hela och ställa frågan, hur många vill bli kallad för hen?

  8. Henni

    Som de flesta hen-anhängare vet så används ett motsvarande ord (hän) i det finska språket och det är ju hur praktiskt som helst. Det finns SÅ många situationer där det inte spelar någon roll om personen är en man el kvinna och det är just precis i dessa situationer man ska använda hen.. 🙂
    Det är dessutom lättare att skriva tex låttexter om andra personer än sig själv när man inte måste könsbestämma vem det handlar om. Bara som parentes. 🙂

    Heja det svenska språket som utvecklas hela tiden!

  9. Emelie

    fy fan vad ledsen jag blir av detta.. det är såna som i som gör att utvecklingen står still. lägg er tid på annat, snälla!

  10. stina

    Hej Anitha,
    Jag är sexton år och har ändå läst din mamma-och inredning-hemfixar-”titta på mitt söta barn” blogg lite då och då ett tag nu, bara för att jag tycker att du är så extremt cool och vacker. Men förfan sluta. Det här är ju på riktigt mobbning. Du stänger ner din blogg för att läsarna kommenterar taskigt, men vad fan förväntar du dig när du gör det här? Vill du att folk ska tycker ”fan vad cool och skön hon verkar vara då” för i så fall finns det ju bättre grejjer att göra liksom. Med det här inlägget är du som en trettioårig Kissie ungefär, fast lite mer pinsam eftersom du hämtar Calle ba ”fyfan va coola jag och min man är, på riktigt jävligt roliga och lite skönt normsbrytande när det kommer till respekt mot människor” och så drar du dessutom in din dotter i det hela. EHH, pinsamt och inte alls kul?
    Klart att du ska få ha dina åsikter om hen och skriva om dem, men förfan gör det på ett annat sätt. Tänk dig om någon du tyckte om utsattes för den här typen av behandling, Penny om ett par år eller så. Rligt samhälle du är med och skapar. Vad modigt och bra gjort det här var av dig (ehh)

  11. hanna

    Tycker att ni -& många som kommenterar- är oerhört respektlösa, ingen tvingas till att använda begreppet om den inte vill & därför finns ingen rätt att håna dem som gör det.

    Det är trångsynt & jag tror, lite som Dahmer skrev, att det handlar om rädsla.

  12. Carin

    Åh fy det där var pinsamt att se…! Varför göra en sån grej av det…?! (Har heller ingen kolla på ”hen” men orka filma & hålla på…)

  13. FumikoFem

    Skriv din kommentar här!Vad intressant att se hur personer inte passar er verklighet av kvinnor och män skrämmer er. Vad vill ni göra? Tvinga dom att följa er sätt att vara kvinna och man på? Kanske ni ska förespråka lagstiftat tvång?

    Fatta och förstår att det finns dom som är varken kvinnor eller män och kallar sig för hen. Detta angår inte er transfobiska personer.

  14. Hanna

    Löjliga ni är, mellanstadienivå på detta.

    Kan ni lägga fram ett enda logiskt argument på varför hen är så fruktansvärt att använda?

  15. Mikis

    När det gäller Charlie vet ni ju att hon är en flicka, därav kan ni ju med fördel säga ”hon”.

    I fallet med doktorn gör Calle helt rätt i att fråga ”och vad sa hen?”, då jag antar att han (!) inte visste huruvida Anithas doktor var en man eller kvinna.

  16. julia

    Men herregud. Poängen med ”hen” är att människor som inte känner någon könstillhörighet ska kunna använda det på sig själva.

    Dessutom är det jävligt praktiskt när man inte vet eller vill avslöja könet på en person. Mycket enklare än att hela tiden skriva eller säga ”han eller hon”

    vad är det som är så jävla svårt att fatta?

  17. Terese

    Haha, det roliga är att ni försöker göra er lustiga, men använder ordet på ett korrekt sätt, så det faller liksom lite.

    Det skulle vara som om jag spelade in en sketch med följande dialog:
    -Jag var hos min kompis Johanna idag.
    -Jaha, hur mådde HON då?

    ”Hahahha!!” Eller?

    Antiha, det är ingen som tvingar dig att använda ordet hen, men kan inte de som vill göra det få göra det?

  18. Isabella K

    jag förstår inte syftet med detta ”hen”.. vad är det som är så fel med manligt och kvinnligt? energi borde istället läggas på att förbättra/utrota den stereotypa mans- och kvinnorollen.

    ”hen” förbättrar knappast jämställdheten. Känns mest löjligt.

    I övrigt grymt kul video Anitha.

    Kan man inte skämta om något kan man heller inte ta det seriöst, kom ihåg det!

  19. Flinta

    Skriv din kommentar hähaha! Skrattade verkligen! Och till alla er som ifrågasätter varför det riktas kritik mot LD! Hon som är så saklig, påläst och tillmötesgående och allt det där fina.

    LD skriver såhär:
    ”Dessutom gör Anitha klart för mig att hon inte vill ha konstruktiv diskussion överhuvudtaget, den förpassar hon hit, (där den är välkommen) och jag börjar tro att hon är en av de där dramadrottningarna som hellre vill få en massa destruktiv skit kastad på sig. Det är tryggast så för då kan man avfärda sina kritiker som mobbare och näthatare och få böla ut lite innan man smäller igen bloggen ”stomp stomp SLAM!” istället för att sakligt bemöta de motargument som presenteras.”

    För några dagar sedan svarar hon en av sina läsare och tillika kritiker på sin egen blogg såhär:
    ”Ja, X är vältalig och tillmötesgående, men jag kan inte argumentera emot en verklighetsuppfattning som är så tvärtemot min egen. Det är som att stånga huvudet mot en vägg och hur kul det än kan vara de första minuterna så är det inget jag orkar ägna mig åt längre stunder.”

    Hmmm? Hon får för övrigt en mängd sakliga motargument i tråden presenterade, som hon väljer att inte svara på.

    Personligen så tycker jag att ”hen” är ett skämt. Slå ett slag för jämställdheten genom att påtvinga sina barn sin egen sinnesvridna världsbild skapar inte bara förvirrade och otrygga individer i dubbel jakt på den egna identiteten under tonåren.. Dessutom känns det lite ”vi har slut på ammunition så vi kastar vattenballonger istället” genom att ta till könsneutrala pronomen i jakten på Lucifer dvs stereotypa ideal. För mig är genusrörelsen synonym med ”god hate fags” och alla andra hjärntvättande sekter!

  20. Sema

    Hahahahahaha, fan vad sköna ni e!!!
    Måste erkänna att jag inte ens visste vad ” hen ” var för nåt tills jag läste det på din sida..
    HELT FUCKED UPpPPP!!!!!!!!!!

    Helt seriöst..vad fan ere för trams!?
    Får jag en dotter kommer hon lätt ha söta kläder på sig..en massa rosa och rött.
    En pojke en massa grönt blått och bilar etcetc..

    Sen om flickan tycker om att leka med bilar och pojken med dockor skiter jag i helt..

    Svenska folket…e så knas att de inte är sant..

  21. Mea

    Jag tyckte faktiskt det här var roligt…

    Sen tycker jag att ordet hen är genialiskt, men det gör ju inte att ni/du behöver använda det eller uppröras särskilt mycket heller om andra gör det.

    Sen att man kan tycka att det är löjligt, men vafan det finns ju inga debatter om alecs schulman och om han skall få finnas till eller ej trots hans outhärdliga löjlighet

  22. Sam

    varför har calle bh på sig och varför håller han upp armen? jag fattar inte. är det för att visa att han tycker det är lika konstigt att säga hen som att en man har bh och att kvinnor låter bli att raka armhålorna?

  23. L

    Pinsamt! Verkligen pinsamt. Att göra narr av någon för att man inte håller med den personen. Att vuxna personer kan ha så lite vett att de sjunker till en så låg nivå… Skrämmande!

    Man behöver inte mobba människor bara för att de har en annan åsikt än vad man själv har. Ska ni lära er dotter det också eller?

  24. Rebecca - den egensinniga

    Påminner om en mellanstadieklassares humor och sätt att bemöta kritik eller andra åsikter. Just vad är det som är så skrämmande med ordet hen? Jag har inte förstått varför folk är så emot att hen används?

    Och denna video.. pinsamt, helt ärligt.

  25. Linnea

    Jag förstår om ni tycker det är onödigt med ordet Hen, det kan jag också tycka. Men att nätmobba Lady Dahmer, som faktiskt är mycket kunnig inom genus och för en debatt med bra underbyggda argument, känns inte bra. Själva debatten handlar inte om håriga armhålor eller ordet Hen i sig utan att det finns massor av könsnormer i samhället som måste brytas. Dessa videoklipp känns lite pinsamma…

  26. me

    asså någon skriver att man ska använda hen bara när man inte vet könet på personen, vad är poängen med hen då? de som propagerar för hen är väl sånna som vill att vi alla ska vara samma och inte finnas någon skillnad? vet man könet och använder det så blir det ju ingen skillnad iaf… helt sjukt onödigt med hen.. enligt mig.

    däremot håller jag med alla andra om att videorna är otroligt barnsliga…

  27. anonym

    ja nätmobba kan ni ju, Schulmans. argumentera är det sämre med. nej inte sämre. värdelöst! skämmes på er!

  28. my

    Alltså, förstår ni att ni framstår som oerhört löjliga och pinsamma människor. Ni kan inte argumentera, ni saknar kunskap om ämnet och ni ger er på Lady Dahmer, som hela tiden har diskuterat lugnt och sakligt.

    Shit vad jag skäms för er del.

    Ni framstår som riktiga puckon.

  29. Amanda

    Lustigt! Videorna får mig osökt att tänka på mellanstadie- och högstadieelever.

    Eftersom att ni vet att Charlie (Om det är Charlie Schulman ni menar?) är en tjej så säger man hon. Syftet med hen är att använda det när könet inte är bekant.

  30. Linnea

    Ett litet fniss som sakta men säkert växte till ett asgarv… Hahaha! Ja ni är för härliga alltså. Och jag saknar Calles blogg, hälsa honom det!
    Kom ihåg Anitha att inte hetsa upp dig alltför mycket av alla galna kommentarer, i synnerhet de som gränsar till/ är faktiska personangrepp. Stå över skiten. Keep up the good work!

  31. Blixa09

    Jag använder ordet hen när jag inte VET om det är en han eller hon som åsyftas. Istället för att skriva eller säga ”han eller hon gjorde si och så”. Utmärkt ord!

  32. Anne

    Skämskudde fram. Mest pinsamt.

    Det finns många ord jag tycker är fåniga och låter bli att använda. Kan inte förstå att detta ska rendera så mycket hån och irritation. Från båda sidor.

  33. Caroline

    Jag läste några kommentarer och som jag förstod det så tycker man inte att han och hon ska tas bort och ersättas av hen…. Då blir det ju ännu snurrigare.
    VAD är det som är så fel med han och hon? VAD!

    Har folk för mycket fritid när de kommer på såna här ”galna” saker.
    Är det så jäkla farligt att vara olika och ha olika roller i livet?
    Jag menar inte att förlöjliga er som tycker om hen-ordet men finns det inte viktigare saker att lägga energi på? Hon och han har funkat väldigt länge nu och det är inget negativt så länge VI inte gör det till det.

    Om jag ska boka tid hos gyndoktorn så vill jag gärna ha en kvinnlig (stena mig för det om ni måste men jag känner mig tryggast då) och jag frågar sköterskan om jag kan få en kvinnlig. Sköterskan svarar: Det är en hen. ????

    Calle och Anitha…era videosnuttar va jätteroliga

  34. Fred på jorden

    Många här på bloggen hävdar att hen-sidan ska ta in ”anti-hennernas” åsikter, men vilka åsikter är det som ska tas in? Att hen är löjligt? Att hen är onödigt?

    Ordet är ju bevisligen inte onödigt, eftersom det finns personer med andra kön än man och kvinna och det saknas ett neutralt pronomen för dem. Att man själv anser att världen består av enbart två kön gör inte att världen faktiskt ser ut så. Jag kan t.ex. hävda att det inte förekommer några samer i Sverige (”för jag har aldrig träffat någon same och de borde väl ändå kalla sig för svenskar om de bor i Sverige”), men påståendet blir inte sant för det. [Jag anser att samer finns och vill bara förtydliga detta innan vi går vidare.] Om vi envisas med att göra enkla uppdelningar av världen blir världsbilden lätt att förstå, men falsk.

    Hen ska:
    – inte ersätta ”han” eller ”hon” om man vet könet på den man pratar om, utan ska kunna användas för att man inte ska behöva göra en språklig tolkning eller chansning när könet eller okänt eller inte är relevant. (När ni pratar om Charlie Schulman kommer ni inte att behöva använda ordet ”hen”, eftersom ni känner till hennes könstillhörighet (än så länge). Om hon väljer att som äldre kalla sig/ identifiera sig som annat än kvinna får ni väl lyssna till henne och använda det hon ser sig som och/ eller kan acceptera. Hon kanske blir en han eller en hen eller något annat. Hon ska åtminstone slippa befinna sig i ett vacuum där det saknas ord för det upplevda könet.)

    Hen ska:
    – användas om personer som inte kan eller vill definiera sig som man eller kvinna. Dessa är fler än ni tror och med hjälp av er empati kan ni förstå att ”hen” inte är en onödig språkkamp för kampens skull. Det finns faktiskt individer som språkligt saknar möjlighet att identifiera sig i det samhälle de lever i. Och som sagts tidigare i diskussionen, det finns fler kön än två, både om man ser till upplevelser och till biologi.

    Hen ska:
    – ersätta omständliga formuleringar som trögar till och gör språket onödigt formellt, typ ”han/ hon” och ”denne” och ”denna”. Alltså inte orden ”han” och ”hon” var för sig, utan kombinationen ”han/ hon”. Även om det finns sätt att slippa använda ”hen” så har det väl aldrig skadat någon att få ett ord som förenklar? Och om ordet dessutom öppnar upp för människor att bli accepterade som sig själva och inte p.g.a. en norm så är det väl ingenting kvar att diskutera?

    FRÅGA:
    Exakt vad är hotande om ”hen” skulle införas i svenska språket? På vilket sätt skulle det inverka så menligt på er vardag att ni skulle bli lidande? Och är det lidandet värre än det lidande en hen utstår idag, i och med sin osynlighet i språket och de åsikter som finns om att ”hennerna” inte finns? En ärlig fråga.

  35. Lady Dahmer | Calles Favorithårunderarming

    Till Calle och Anithas försvar så ANVÄNDER de ordet rätt i videoklippet.

    Jag ser även att Calle låter sig inspireras av mig och det bjuder jag på! Självdistans är faktiskt en av mina starkare sidor. Man kan inte ta allt på sånt blodigt allvar hela tiden utan man måste kunna skratta åt sig själv.

  36. Katarina

    Men det handlar väl inte om att byta ut han och hon!? Mest om man talar om tex doktorn tar de flesta förgivet att det är en man. Eller till exempel brandman, sjuksköterska/sjukskötare.. vare sig man eller kvinna gör man ju samma jobb… Jag var hos doktorn, vad sa hen. inte för att jag själv använder det men jag kan väl förstå varför det kan vara lämpligt. Tycker era videor var väldigt löjliga. dra inte in era barn i era åsikter eller va va det du sa?

  37. E

    Jag tycker det är vidrigt att folk inte VILL förstå. Lady Dahmer har argumenterat lugnt och sakligt och ni svarar med hån och en uppenbar motvilja att inte vilja ens vilja förstå. Som tidigare kommentar. Ingen tvingar er att hålla med men att medvetet missförstå är bara löjligt omoget.

  38. therese

    jag är inte feminist och jag kallar folk för han och hon, precis som ni. men nu får ni faktiskt skärpa er, om andra människor vill säga ”hen” så får väl dem göra det precis lika mycket som vi får säga han och hon. lady dahmer argumenterar schysst och rättvist för sin sak. jag håller inte alltid med henne, men alla har rätt att uttrycka sin åsikt och hon gör det på ett bra sätt. det här var dem löjligaste videoklipp jag sätt. mogna snälla ni.

  39. Viola 22årig tvåbarnsmamma

    För att få till humor behövs det ju att det grundar sig i något form av allvar. Och eftersom ni fortfarande inte tycks ha förstått hur man använder ordet så blir det platt fall tyvärr.

    ALLTSÅ: Hen använder man när man INTE vet någons kön. Funderar ni ett tag utan för er lilla box kan ni säkert komma på ett flertal situationer (formella texter tex) där det mycket väl fyller en funktion. Det finns redan i massvis med andra språk så det är liksom inget nytt.

  40. Alma

    Ja låt flickor vara flickor och pojkar vara pojkar, hon och han. Låt de som är hetro vara hetro och de som är homo låt de vara homo, Bi vad är det för dumt påhitt. Och låt svarta vara svarta och vita vara vita, det är faktiskt två olika raser med olika egenskaper etc. Löjligt och vart kommer hen in i detta? Ingenstans för hen är ett pronomen.

  41. Hells

    Men guud vad barnsligt,gar du fortfande pa hogstadiet? Visar ju bara vilka laga personer ni ar. Na lagg ner for du kan ju uppenbarligen inte vara proffsig.

  42. Ia

    @Louise Persson
    Du har rätt. Jämställdhet börjar kanske inte vid användandet av ett nytt ord, men det börjar DEFINITIVT med att ge ALLA respekt och inte kalla folk för töntar. Så sjukt sorgligt att ta till namecalling bara för att man inte håller med i något som någon annan tycker och tänker. Vad är det som är så läskigt med ett nytt ord att man inte kan låta andra använda det utan att kalla dessa för töntar? Det är ingen som påstår att du måste börja använda det bara för att andra gör det. Det är ett ord som vissa villa använda och andra inte, liksom med alla andra ord.
    Så för sista gången: DET ÄR INGEN SOM TYCKER ATT HEN SKA ERSÄTTA HAN OCH HON, DET ÄR BARA ETT ALTERNATIV
    Men jag uppmuntrar verkligen dig att se över vad du skriver och hur du själv behandlar andra, för respekt för mig är då verkligen inte att kalla andra för ”töntar”.

  43. Anna

    Citerar Jolene, kunde inte sagt det bättre själv.

    ja… där kunnigheten slutar tar hånet vid…. Det är lite tragiskt bara att sitta och yttra sig åt höger och vänster när man inte vet vad man talar om… alls. Eller ens har intresset av att ta reda på det.

  44. åhherregudanitha

    http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6nsneutrala_pronomen

    http://sv.wiktionary.org/wiki/hen

    http://www.spraknamnden.se/sprakladan/ShowSearch.aspx?id=id=26009;objekttyp=lan

    hen (henom, hens)

    (mindre vanligt) han/hon; könsneutralt personligt pronomen i tredje person singular nominativ

    Om en elev vill överklaga ett betyg bör hen först vända sig till rektor.

    tillbaka
    fråga
    Vilket könsneutralt pronomen kan jag använda i följande mening: ”Om en elev vill överklaga ett betyg bör han/hon/han eller hon/den/denne först vända sig till rektor”?
    svar

    För ett trettiotal år sedan gick det ännu bra att skriva han i sådana sammanhang. I dag går det inte längre. Det finns olika sätt att lösa problemet.

    Han eller hon: Om en elev vill överklaga bör han eller hon först vända sig till rektor. I en längre text kan många han eller hon bli tjatigt.

    Omskrivning till plural: Om elever vill överklaga ett betyg bör de först vända sig till rektor. Det är en bra lösning, men den är inte alltid möjlig.

    Omformulering som gör pronomen onödigt: Innan skribenten publicerar sin text måste någon annan först läsa igenom den. Ibland passar en passivformulering: Om en elev vill överklaga sitt betyg bör först rektor kontaktas.

    Upprepning av substantivet: Om en elev vill överklaga måste eleven först vända sig till rektor. I ett längre resonemang blir detta tungt och tjatigt.

    Pronomenet den: Om en elev vill överklaga bör den först vända sig till rektor. Denna konstruktion börjar bli vanlig. Mestadels fungerar den utmärkt och kunde gott prövas lite oftare.

    *Visst visst, men ”Om en elev vill överklaga ett betyg bör ELEVEN först vända sig till rektorn”? Funkar inte eller? Snacka om att konstruera situationer där hen behövs. Det säger mer om den sk. positiva pronomens betydelse. Hen används redan dialektalt i olika former men platsar inte i Akademien. Men säg den om ni vill men gör inte en grej av att det behövs för jämställdheten och lär inte era barn att de är hens . Det är det som är så tröttsamt.
    /Anitha

  45. Lina

    Jag tycker detta är så extremt pinsamt. Inte videon då, utan alla som väljer att missförstå. Utan minsta lilla vilja att försöka förstå.

    Tycker hela diskussionen är så jäkla fjantig. Vad är det ens att diskutera? Det finns inget att diskutera, bara ett faktum, HEN är ett PRONOMEN. Punkt.

    Att medvetet missförstå och sedan motviljan att ändra sig. Som att mena att jorden är platt för att man hört det någon gång.

    Vet ni, jag trodde Gotland var ett eget land tills jag var runt 8-9 år. Och se på fan, jag hade fel.

  46. Jolene

    ja… där kunnigheten slutar tar hånet vid…. Det är lite tragiskt bara att sitta och yttra sig åt höger och vänster när man inte vet vad man talar om… alls. Eller ens har intresset av att ta reda på det.

  47. sanna

    Varför ta det så här? Patetiskt tycker jag. Att möta argument med hån är patetiskt. Där tog alltså era motargument slut!

  48. sara

    Oj oj oj. Något av det absolut pinsammaste som finns är folk som försöker driva med andra, men som bara lyckas avslöja sig själva som inskränkta & lite tröga. Grattis.

  49. Louise Pettersson

    så jävla bra, skrattar ihjäl mig.
    ocn de där nyuppfinnande HEN är så töntigt att jag inte vet vad jag ska ta vägen.

    de finns väl 2 kön av en anledning för helvete.
    ypiskt folk att komma op sjuka nya grejer för att krångla till att mera.

    jämnstälddhet börjar väl inte bara för att vi springer runt och kalla varandra HEN.????

    töntar!

    och de spelar ingen roll va ni feminister och småbarnsnördar säger. ni har fel och är löjliga. punkt slut.

  50. Annica

    Men då vet jag vad jag ska kalla nästa ungjävel jag inte ser könstillhörighet på. Inte HON, för är det en pojke så tar inskränkta mamman illa upp. Inte HAN, för är det en flicka så tar genusmotståndaren illa vid sig. Absolut inte HEN för att att markera att jag faktiskt inte vet könet på ungjävel. Kort o gott: UNGJÄVEL får det bli. -Åh, vilken söt bebis, vad heter UNGJÄVEL?

    //Tonårsmamma

  51. Karin

    Fånigt! Och att Calle går så där med armen, ska det vara nån slags lady dahmer hint eller. På gränsen tycker jag. Mobbning? Kanske. Att driva med och skämta är väl ok fast det lyser ju igenom att ni verkligen ser ner på LD och andra som faktiskt tycker det här med hen kan vara positivt.

  52. Hilda

    Synd att du och ni andra som inte tycker att hen är bra eller nödvändigt kan tänka ett steg längre. Tänk på alla som faktiskt tycker att det saknas ett ord för att benämna just deras könstillhörighet, vilket är många. Tråkigt att du ska se ner på dessa personer.

  53. En hen

    Hen känns konstigt i språket det gör det. Men redan så kan man använda den, denne eller människa. Men varför inte föra in ett ord, som är lätt att använda då vi alla redan kan hon/han, som syftar på människan framför könet då det är irrelevant eller då man helt enkelt inte vet?

    Ponera att man pratar/skriver till en grupp människor om deras framtida partners och då använder hen. Enkelt och lättillgänglig och ALLA kan relatera till det, färre känner sig marginaliserade. Då går man från integrerad till inkluderad, jämnställdhet check!!! 😛

  54. åsa

    Skriv din kommentar här! Varför göra livet svårare än det är? Min gaykompis visste så långt han kan minnas att han tyckte pojkar är finast. Låt ungar vara som dom är och de som är mitt emellan låt dom vara det.De vet själva vad de är. Föräldrars försök till påverkan blir oftast tvärt om. Välj dina strider som förälder och min är defenitivt inte där.

  55. Johanna

    Hahahaha.Bra där! Det kan bara vara en genusanhängare till att inte fatta hur löjeväckande det låter med HEN. De använder sig ofta av argumentet att vi andra inte förståååår. Undrar hur mycket de själva har förstått… Hihi 🙂

  56. mariesmith

    Tack för ett gott skratt! Detta HEN snacket är ju så jäkla löjligt. Bara i Sverige! Ja ja ja kanske något annat land också där på andra sidan av Atlanten. Här i USA kör vi på med det gamla vanliga HE och SHE. Vet jag inte om det är en he eller en SHE, så frågar jag. Känns bäst så för mig. Nu ska väl någon kanske säga att amerikaner är insnöade i detta ämne. Bra!

    Tack för en BRA blogg!

    Marie

Comments are closed.