Anitha Schulman

Open Close

Draken kommer från HABA

Den senaste veckan har Penny öppnat och stängt handen mycket koncentrerat och samtidigt sökt vår blick. Hon har ju redan upptäckt händerna, det här var något helt annat. Vi har öppnat och stängt tillbaka som en sorts vinkning. Men hon har tittat oförstående tillbaka.

Idag är jag på jobbet och i morse kom vår barnpassningshjälp Mylene. Precis innan jag ska gå hör jag open close, open close. Jag går fram och tittar på vad de gör och ser att Penny koncentrerat öppnar handen när Mylene säger open och stänger handen när hon säger close.

Mitt hjärta höll på att brista, Penny har försökt kommunicera med oss och leka men vi har inte fattat ett dugg. Känns som en liten milstolpe, första gången hon uppmanar till lek.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Så fint! Kändes det i hjärtat att det var DE två som hade den leken och inte NI två? Man blir så löjligt glad och uppslukad över sitt barns alla framsteg. Underbara barn! Kanon att hon får engelskan sådär naturligt redan nu 🙂

  2. a

    man missar ju lätt en del om man inte hänger m varandra hela tiden, så är det bara. jag hade inte koll på allt som vår lilla tjej gjorde när pappa var hemma, och sen när jag var hemma så tappade han lite koll istället. Penny kanske börja snacka engelska som första ord, vem vet?! (och kan fortfarande inte låta bli att undra hur den här Mylenes arbetstillstånd ser ut egentligen….är det verkligen legalt?!)

  3. Carolina

    Men åh så gulligt!! Ni verkar ha haft tur med en fin o pedagogisk nanny!! Pratar hon bara engelska med Penny? Det borde ju vara ett fantastiskt sätt för henne att lära sig engelska innan skolåldern 🙂

Comments are closed.