Anitha Schulman

Så var det onsdag igen…

NY krönika! Om vad som egentligen är viktigt här i livet om man tänker i ett vidare perspektiv.

Idag börjar jag träna, nu ska all extravikt bort. För jag har så satans ont i knä och rygg. Jag har som målsättning att komma i mina gamla jeans  B.P.(before Penny) om tre månader.

Glöm inte att titta på mig i SVT-Debatt på torsdag. 22.00 SVT1.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabriella

    Hej!
    Jag har aldrig läst din blogg men såg dig idag på Debatt. Ville bara säga att du var så bra! Jag satt egentligen och slötittade men blev helt trött när den där andra tjejen hetsade upp sig och sa att ”man ALLTID har pluggat och fått barn och blablabla. Men så har ju tjejer i allmänhet alltid haft sämre lön, utbildning och pension än männen som inte har varit hemma och fött barn mellan 20 och 30.

  2. agnetatukk

    Glömde!! angående dina knä och din rygg, uppsök en massageterapeut som kan ge dej råd och se hur dina muskler fungerar och bra att få kroppskännedom om sin egen kropp.
    du har bara en kropp, så va rädd om den….var ska du annars bo?/ agneta

  3. agnetatukk

    Skriv din kommentar här!
    Hej!
    Det låter super-bra….jag är massage-terapeut och tog hjälp med min vikt av ayuruveda som är världens äldsta hälso-system och betyder kunskap om livet, lyckades även hitta hudvårdsprodukter som utgår från dom olika doshorna, vata , pitta och kapha och jag massaerar med deras fantastiska oljor.
    Ett litet tips: börja morgonen med att dricka 1-2 glas kokt-avsvalnat vatten med lite citron i, det fungerar som en inre dusch, torrborsta hela kroppen(helst med garshan-vante) smörj in dej med sesam-olja(behandlad) duscha, smörj in med kropps-lotion(som passar din dosha) gör ”nr 2” viktigt att tömma tarmen på morgonen.
    Jag är så tacksam för att det fungerade på mej och vill gärna dela med mej av mina erfarenheter.
    Ha en fortsatt trevlig dag

  4. Monika

    Skriv din kommentar här!
    bra sagt av dig helt enkelt !! tycker jag en numera 54 årig mamma. som har dragit min dotter i armen o som har tryckt ner henne i vagnen.. o t o m luggat henne en gång när jag blev så jävla rädd för att hon hamnade gränsle över sin gåvagn o började blöda. mitt adrenalin påslag sköt i höjden . jag blev utom mig . vad skulle jag ha gjort gråtit..mina känslor for iväg med mig.
    skulle jag ringt till polisen o anmält mig själv.. min dotter omhändertagen eller?? jag hamnat i fängelse?
    är ALLA mammor o pappor totalt kontrollerade msnk? pratar med sina barn så förbindligt som om ilska o irritation o rädsla inte fanns ??? har familjeterapeuten o kvinnan som menade på att man kärleksfullt skulle leda ut barnet ur affären aldrig någonsin blivit iriiterade? på sina barn? el? jag tycker det är ett stort hyckleri. tycker o tror att de msnk är de rent ut sagt farliga. jag tror nämligen inte på dem..
    man ska aldrig slån ngn. men att när man är totalt utom sig o undrar hur man ö h t ska orka med situaitonen o tillvaron ; kanske det är bättre att en mamma tar hårt i sitt barns arm o går sin väg med barnet än att samma mamma funderar på att hoppa från Västerbron.. .
    för vad vet vi om andras livssitationer när vi bli vittne till en enstaka händelse?? ingenting..
    skillnad om vi ser o hör det upprepas..
    Du var bra . o jag håller med dig VERKLIGEN .

  5. Anita utan h

    ”Grader i helvetet” är inte tillämpligt på något som är helt oacceptabelt. I förhållande till vissa ageranden kan man inte förhålla sig på annat sätt än att tillämpa principen om ”nolltolerans”.
    Jag har full förståelse för de deltagare i programmet som saknade förståelse för resonemanget. Att alla inte får möjlighet att tala till punkt är en del av programidén, utan kaos inget lyckat program!

  6. Jonatan

    Anita, du var grym i torsdags!!!! Dina motståndare satt mest och skrek och upprepade sina åsikter istället för att argumentera. Men det är väl så det blir när man möter någon som är lugn, sansad och vet hon pratar om.

  7. Christian

    Jag tyckte du var grymt bra i debatt, dock borde du fått lite mer plats och inte blivit avbruten hela tiden.
    Starkt av dig att hålla dig lugn och hela tiden vilja lägga fram argument på ett behagligt sätt och inte skrika som de andra.

    Och det finns verkligen olika grader i helvetet.

  8. Nils

    Såg dig i debatt. Då vet lobbygrupper som vill återinföra barnaga vem dom ska anställa som bloggare. Du tycker alltså att en person ska inte bli dömd eftersom risken är att han kommer hem och slår sitt barn ännu mer och det är sonens fel! att han missar dennes födelsedag för att han misshandlat sonen, ”han kanske fick ännu mer däng när han kom hem igen”. Skärp dig! Finns inga grader i helvetet som vissa skriver. Hur svårt är det att bekräfta känslor, ge tydlig trygghet och lösa konflikten. Har jag gjort många gånger med barn utan att behöva använda fysiskt våld!

  9. Miss C

    Hej Anitha! Jag har aldrig skrivit någon kommentar tidigare men har läst din blogg förut. Tycker att du skötte dig väldigt bra i debatten på SVT. Det är så tragiskt och dåligt hur de andra deltagarna attackerade dig och hur de inte lät dig tala till punkt. Blev chockad hur rabiata och trångsynta de var. Om vi nu ska debattera aga i Sverige så måste man kunna diskutera ämnet. Det är självklart att det finns grader i helvete som du så bra formulerade. Alla som har trotsiga barn vet detta! Man måste självklart kunna dra barnet i armen och det är INTE samma sak som att slå ett barn. De borde skämmas över hur de betedde sig och all heder till dig Anitha hur du hanterade detta!

  10. miljmamman

    Men Anitha! KOM TILLBAKA!

    Det är mycket roligare då. Och vi behöver dig. Så vi får tänka lite för en gångs skull.

  11. sanna

    skitbra medverkan i debatt! Fy fan vilken uppvisning i klarhet och styrka. GRYM. detta oavsett vilken sida man står på i debatten

  12. Christel

    Hej! Såg dig på Debatt igår och var tvungen att hitta till bloggen idag. Dina åsikter var kloka och vettiga och jag tror att det är så de allra flesta föräldrar hanterar konflikter med sina barn.
    Givetvis är inte våld okej, men precis som du säger finns det grader i helvetet.
    Bra talat!

  13. A

    vilket bra framförande i debatt igår.
    Riktigt roligt att se att du framförde dina argument på ett lugnt och sakligt sätt, samtidigt som flertalet personer i lokalen betedde sig helt hysteriskt och aldrig lät dig tala till punkt.
    Bra gjort anitha!

  14. Anders

    Starkt jobbat! Du hade en sund inställning i sak och lyckades hålla Dig beundransvärt cool.

    Intressant att de aggressiva gaphalsarna återfanns bland dem som påstod sig förespråka nolltolerans mot aga… Hur trovärdigt verkade det? 😉

  15. kristinakihlstrm

    Har precis sett dig i Debatt, jag säger bara att jag förstår dig PRECIS och jag blev så in i helvete irriterad över att du aldrig fick prata till punkt så jag trodde att jag skulle få lov att hoppa in i tv:n och slå nån av de där ”fina” terapimännikorna på käften!

  16. Zabina

    Hej Antita! tittar nu på Deabtt! Blir tokig på folk..tycker du har helt rätt och var mycket bra!

    Givetvis är det fel att aga barn,inget snack om saken!
    Men käre värld nu är det lite väl fjantigt va?? Jag har två barn 6 och 3, och givetvis har jag sagt till dem på skarpen och tagit tag i armen på dem när inget går. Så då är jag väl en misshandlare då :S

    ska man skratta eller gråta?…

  17. Sophie

    Du va så jävla bra i Debatt!! Synd att du inte fick prata till punkt bara! Men mer av dig o så som du tänker så vill jag oxå bli som mamma, Tack!

  18. Frasse

    MKT förvånad och besviken på din oreflekterade medverkan i kvällens debatt. Fattar du inte att du passivt stöttar de som vill återinföra barnaga i Sverige? Förstår att tonläget blev upprört.

  19. Elin

    Kollar på debatt nu. Håller med fig fullständigt i allt du säger. Typiskt svenskar att vara rädda för att göra ”fel”

  20. Linda

    Kollar på dig på debatt nu. Heja!!! Har inte läst din blogg innan men ska verkligen göra det från och med nu. Du är grym!

  21. Elin

    Ja! Läste din tweet och hoppades att du iaf skulle skriva någon liten rad! Familjen bloggar inte dåligt, men mer sällan. Gillar inte när folk gnäller över att bloggare har ”tråkiga” inlägg bara för att de kanske inte är samma sors inlägg som vanligen skrivs, omväxling förnöjer 🙂

Comments are closed.