Anitha Schulman

Hej då.

Vet ni vad. Jag kom till en insikt nu under slutet av sommaren. Jag vet inte riktigt längre varför jag gör det här. Målsättningen med bloggen var att vara att dokumentera mitt liv. Inte döma någon och inte mästra. Bara berätta om mitt föräldraskap och Penny. Jag förutsätter att man inte kan vara omtyckt av alla eller få medhåll av alla. Det är en omöjlig uppgift. Det var inte heller meningen. Men jag läser ungefär tre gånger per dag att jag är dum i huvudet på ett eller annat sätt så nu har jag faktiskt börja tro på er. Även om jag inte publicerar allt elände så läser jag det. Jag känner mig så fruktansvärt försvagad av all dålig energi här inne så om det är dålig stämning är jag absolut den utlösande faktorn. Men å andra sidan kan jag inte skriva ”jorden är rund” längre utan att få veta att JAG ÄR HELT SJUK. Jag har fört en kamp som var omöjlig att vinna.

Att försöka få bort nättroll och anonym mobbing är en omöjlig uppgift. Det är bara att vika undan. Det är ett sorgligt konstaterande. Jag har full respekt för att man kanske inte måste hålla med mig i allt. Men att uttrycka det i elakheter om mitt barn och min person när ni inte känner mig annat än genom ett skyltfönster jag valt att skylta i är inte okej. För det är inte bara det skyltfönstret det kastas skit på. Det blir hela huset. Det är svårt för mig att förstå vad jag har för skyldigheter till er och jag förutsätter att min blogg inte är direkt livsavgörande för er dag. Jag tror inte ens att bloggen avkräver mer än en minut av er tid, men att den minuten inte alla gånger är perfekt för just DIG är svårt att pricka in. Då det finns så många där ute som vill ha en perfekt minut. Det är inte hanterbart längre.

Jag känner att vid varje inlägg, ”orkar jag skriva det här eller kommer det bli livat då”? Orkar inte med livat. Jag vet inte vad i mitt liv eller i hur jag uttrycker mig som är så oerhört provocerande att man måste ha en åsikt om det och är  ärligt talat inte längre så himla intresserad heller.

Summa summarum är att mycket av det som står om Pennys mamma och Penny själv är inget jag vill att hon ska läsa som vuxen. Det som varit fint i kommentarerna är att jag många gånger läst ”jag har aldrig kommenterat förut men….” Det är coolt att den tysta massan talat ibland. Jag kommer säkert tillbaka någon gång på ett eller annat sätt men inte som mammabloggare. Jag får tacka för den här tiden även om känslorna just nu är väldigt blandade. Men visst har vi haft lite kul ibland. Tyvärr inte tillräckligt ofta bara.

Det mest ledsamma är att ni som skrivit elaka kommentarer antagligen kommer utse en ny stackare att sänka självförtroendet hos.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Jag fattar ingenting. Vad är det folk STÖR sig på egentligen i din blogg? Du är ju jättebra. Skriver så bra och har en ursöt flicka och är vacker själv. Fattar inte. Fattar minst av allt hur man kan ge sig på ett försvarslös litet barn. Har en liten dotter själv och jag skulle dö om någon sa något elakt om henne.
    Är så ledsen att jag inte har tittat in här på ett tag. Nu möts jag ju bara av tråkigheter.. Hoppas du inte har tagit åt dig alltför mycket av vad alla de sjuka människorna har skrivit. Det är ju dom som får betala priset i slutändan. För dom kan inte gömma sig bakom en dator för evigt, om dom nu trodde det. What goes around comes around.

    Kram och lycka till med allt.
    Puss till lilla fina Penny.

  2. Heléne

    De allra största förlorarna är ”nättrollen” själva, oavsett vem de valt som slagpåse. Varje stinkande personangrepp som levereras är ett bevis på hur dåligt man själv mår. Människor som mår bra ägnar inte sin tid och energi åt att förfölja andra. De elaka orden föds ur bitterhet och avundsjuka, mot någon som har det man själv önskar. Dessa ”energitjuvar” finns överallt, men på nätet finns den perfekta möjligheten att få kräkas fram sin ångest och för en stund få glömma sina egna tillkortakommanden. Så ynkligt och så sorgligt. Att må dåligt av att andra mår bra, och hämta energi av att göra andra upprörda och ledsna.

  3. Anna

    Tänkte läsa ikapp lite på din blogg och upptäckte att du slutat blogga! Synd! Fast jag förstår dig. Man är ingen maskin som kan ta hur mycket skit som helst, man är en människa med känslor. Synd att trollen finns, utan dem hade bloggvärlden varit en fin plats.

    Ta hand om dig, in fina man och underbara dotter! Och hitta gärna en annan plats där du kan uttrycka dina tankar, du är en originell tänkare och har ovanligt mycket att komma med när du skriver.

  4. Clara

    Åh nej! Jag som tycker så hemskt mycket om din blogg. Jag läser den varje dag. Hoppas att du hittar ett annat forum där jag kan fortsätta följa din vardag.

  5. EM

    Hej!
    jag läser din blogg har själv blivit mamma till en liten son, han borde vara lika gammal som Penny! Tycker att det är skönt att läsa att andra har det precis som jag, det är inte enkelt att vara mamma 🙂 TYcker att det är väldigt synd att du ska sluta blogga men jag förstår att det kan kännas tungt.

  6. Alexandra

    Sänder en kram till dig vackra Anitha och din söta dotter Penny. Blir ledsen när jag läser om vad du fått utstå och jag kommer att sakna dina blogginlägg.

  7. LinaKarolina

    Jag läste ikapp Ebba von Sydows blogg idag och såg att DU skulle sluta blogga. Usch vad trist, jag som tyckte om din blogg. Jag har inte kommenterat tidigare, men jag vill i alla fall passa på att berätta att jag tycker att den har varit undrehållande, rolig, spännande och intressant att läsa. Du verkar vara en så klok och fin mamma. Jag förstår inte heller vad det är med dig som är så provocerande. Men i vissa fall tror jag bara att trollen bestämt sig för ”att nu är det hennes tur, moahahah” typ… Så – ta ett djupt andetag, från och med nu så slipper du ta en massa oförtjänt skit! Njut av din lilla familj och ha en underbar höst! Varma kramar Karro

  8. C

    Hej!

    Jag tycker att det är såå tråkigt att du lägger av men förstår. Jag har inte ens barn men tycker att din blogg är grym. Du är grym! Kör hårt!

  9. Cattis

    Hoppas du tar en paus och sedan kommer tillbaka! Vi som läser utan att hata vill läsa vad DU tycker. Det är inget fel med att blogga utan att ha kommentarer – det skulle faktiskt vara trevligare! Lycka till med lilla Penny och livet:-) Kram på er

  10. Åsa

    Jag läser bara din blogg ibland, men när jag gör det så sitter jag en lång stund och läser ikapp.
    Fy så tråkigt att det finns sånna idioter därute som inte har bättre för sig än att trycka ner nån som inte förtjänar det!
    Ta hand om dig och familjen! Ni är fina alla tre!!

  11. Ingrid

    Gumman! Usch,jag mår dåligt när jag läser ditt inlägg. Tyvärr finns det människor runt om oss som hela tiden ska tracka ner på andra, förmodligen när de själva är misslyckade. Försök att inte ta så illa upp utan fortsätt att leva livet! KRAM

  12. Kattis

    Låt inte trollen vinna över dig! vill jag bara skrika ut när jag läser din blogg, va fan då! Anita! Skittråkigt, du som faktiskt verkar vara så rar och fin mamma. Men du har rätt de där förbanande trollen kommer söka efter en ny stackare att mobba. Men varför?
    Jag gillar att läsa mammabloggar, jag brukar gå in till lite olika och läsa vad olika mammor skriver om sitt mammaliv, ingen är den andra lik, och det är det som är så härligt, men det som vi mammor har gemensamt är att vi älskar våra barn och vill det bästa för dom. Jag hejjar på dig Anita! Det är inte du som är dum i huvudet, det är de där nätmobbartrollen som är så förbannat elaka och dumma i huvudet så dom skulle behöva en rejäl utskällning!

  13. Sandra

    Jag blir så ledsen när jag hör om hur elaka människor kan vara. Och så ledsamt att du lägger ner bloggen. Men jag förstår dig. Bloggen ska ju få en att må bra, inte tvärtom! Jag ville egentligen bara säga att jag hoppas att du kommer att börja blogga igen. Ni är en så fin liten familj du, Calle och Penny. <3 och du har så många härliga tankar om livet! Du är en supermorsa, tro aldrig annat!

    Sommarstugan blir nog kanonfin, jag är så nyfiken på resultatet! Ta hand om er.

  14. Ann-Sofie

    Kommer att sakna din blogg, men jag förstår att du inte orkar längre. Förstår inte hur folk kan bete sig så illa mot någon de inte känner, det är riktigt illa. Ha det så bra och ta hand om dig och din fina familj.

  15. Ann

    Du ska INTE bry dej om idioter.
    Tyvärr finns de överallt det är inte bara du som får ta skit.
    Dom mår väl inte så bra själva, fattar väl vi alla.

    Men vi ska inte tycka synd om dom.
    Du har en underbar blogg.
    Forsätt…..

  16. Karin

    Skriv din kommentar här!
    Jag har följt dina härliga och framför allt ärliga blogg hela graviditeten. I måndags föddes min lilla flicka och jag såg fram emot att fortsätta följa dig. Kanske är det baby blues men jag fäller en tår för att du ska sluta och framför allt för att det finns så elaka människor. Lycka till med allt och tack för denna tid!!

  17. Ulrika

    Jag förstår dig Anitha!
    Jag har länge undrat hur du orkar fortsätta när så många är så obefogat elaka mot dig här inne.
    Jag tycker dock det är synd att du slutar och kommer sakna din blogg jättemycket! Det är inte dig det är fel på utan trollens, kom ihåg det!! Ha det så bra och lycka till framöver. Hoppas du kommer tillbaka i något annat forum framöver. Kram till dig och din fina familj.

  18. Elli

    Neeeej sluta inte blogga! Jag älskar att klicka in på din blogg och följa dina dagar med Penny och Calle. Din blogg är den första jag läser på morgonen och sista jag läser innan jag släcker ljuset för natten. I min mage ligger två mirakel och jag får så mycket glädje och tips från dig Anitha. Du är en förebild! Jag hoppas av hela mitt hjärta att du inte slutar blogga, det vore en stor sorg vill jag lova. All värme och kärlek till dig och finaste lilla Penny. puss

  19. Karin

    TACK för den här tiden du sköna, snygga, smarta böna. Jag förstår dig. Och – så vansinnigt VACKER i lockar igen!

  20. Åsa

    Fruktansvärt tråkigt! Hoppas du suger åt dig alla dessa fina kommentarer och säger Fuck it! till de elaka….
    Du är cool, smart och fin, Anitha…tro inget annat!
    Sedan det här med de elaka, ofta korkade kommentarerna jag tror det delvis beror på låg självkänsla men även bristande intelligens….Var på en föreläsning om kognitiv intelligens och moral/samvete, Piagets olika utvecklingsstadier där vi som barn lär oss genom straff/belöning för att vi sedan lär oss/känner av vad som är rätt och fel. Det sista stadiet i Piagets modell är det universiella samvetet. Där handlar vi via vårt utvecklande samvete moraliskt oavsett om någon ser/hör oss….Långt ifrån alla vuxna når detta sista stadiet och dessa anonyma/gömmer sig bakom dataskärmen är enligt teorin då definitivt individer som inte har förmågan eller intelligensen att nå detta stadiet…..Hoppas vi ser dig i ett annat forum!

  21. Christina

    Dessa hemska troll som bara förstör!
    Jag läser din blogg varje dag, för att jag är tacksam & överväldigad över att få kika in i ditt skyltfönster!
    Tyvärr är jag en av alla dessa människor som inte kommenterat, varken bra eller dåliga saker, utan jag har suttit här nöjd & glad över att få följa dig.
    Har själv inga barn, är snart 30+ & hoppas att få titta in i ett annat av dina fönster framöver.
    Lycka till i stugan i helgen, kommer bli kanonfint!
    Kram!

  22. Linda

    Det är såå tråkigt att du ska sluta!!!! Din fantastiska öppenhjärtliga blogg har förgylt mina nattamningar. Jag beundrar dig o älskar vare inlägg. Du tar upp viktiga ämnen, skapat en debatt om funderingar som jag själv haft. Du har inspirerat mig o håller med Annas inlägg. Har aldrig kommenterat utan bara njutit i det tysta. Önskar dig o din familj all lycka o välgång!!! Kram

  23. Anna

    NEEEEJ va tråkigt! Jag läser fin blogg varje dag och älskar varenda inlägg. Däremot kommenterar jag aldrig vilket kanske är synd eftersom att jag bara skulle skrivit en massa positiva saker och kanske övervinna alla troll!

    Men om vi säger såhär. Om du fortsätter och blogga så lovar jag att kommentera varenda inlägg! Och skrämma bort trollen?? Jaa 🙂

  24. Josefine

    Jätte tråkigt att du slutar blogga här på mama…jag har följt din blogg varje dag trots att jag själv inte har barn. Det har varit ett nöje att följa dig under de första månaderna som småbarns mamma! Tack och hej 🙂

  25. Charlotta

    Genom Ebbas blogg fick jag reda på att du skulle sluta blogga. Jag gick in på din blogg och började läsa, för första gången. Läste och läste och läste. Det är enormt tråkigt att du ska sluta blogga nu när jag precis upptäckt din blogg. Helt makalöst vad fega, missnöjda och i själen elaka människor kan åstadkomma i skydd av sina dataskärmar. Att ge elaka kommentarer och sätta i system att alltid vara missnöjda med vad en bloggare skriver måste uppta en stor del av deras tråkiga och misslyckade vardag. Du Anitha vet mer än väl vem du skrivit till och för, och att du har gjort många glada med din blogg. Min morgon förgyllde du när jag ligger här intill en nyopererad liten kille. Önskar dig många härliga dagar och hoppas att du på ågot sätt kan få ut dina ord så vi får läsa mer om dig!

  26. Anna

    kommer sakna din blogg men jag förstår varför du valt att lägga ner den. finns så mycket viktigare saker än att må dåligt över anonyma idioter på en blogg:)
    hoppas du kommer tillbaka!

  27. mariesmith

    vet väl inte om min kommentar räknas, du har ju fått så många, men jag kommer helt klart att sakna din blogg. Jäkligt tråkigt när det blir så här, alltid någon som inte kan leka fint i sandlådan…

    stor kram till dig från USA

  28. Camilla

    kommer verkligen sakna din blogg som jag läst nästan varje dag! Så tråkigt att vissa troll ska förstöra för oss andra. Visst. Jag håller inte med om allt du skriver men vad fan, jag hatar dig inte för det – jag tycker att du skriver väldigt underhållande och jag älskar att höra hur det går för dig, Calle och lilla söta Penny. Fan också! Prutt! Kommer att sakna dig så det så!

  29. Susanne

    Tack för dina fina bilder och ditt bra tänkande. Jag hoppas att få läsa mer av dig nån annan gång. Lycka till!

  30. Sarah

    Anitha, jag kommer att sakna dig! Jag har älskat att titta in i ditt skyltfönster och det är otroligt tråkigt att det är nu blivit så skitigt att det inte går att torka fint. Men jag hoppas du hittar ett nytt fönster en dag som jag får spana i. Tills dess: ha det underbart och njut av mammalivet.

  31. Malin

    Otroligt tråkigt och sorgligt att det slutar så här… men nu kan du glömma de fula trollen och fokusera på ditt vackra Penn-troll<3
    Kommer dock verkligen att sakna de underbara Penny-bilderna.
    Kärlek och lycka önskar jag er, och tack för den här tiden!

  32. Bitte

    Jag är oehört ledsen, men förstår ditt beslut.
    Men jag vill att du ska veta – att jag verkligen har älskat din blogg!! Vi väntar barn i oktober och jag är första-gångs-föderska och jag har verkligen älskat ditt nakna och ärliga sätt att skriva!! Det har hjälpt mig och fått mig att känna att jag inte är ensam! Massor med kramar och stort lycka till!

    Och ta inte åt dig! Du är så underbar och värdefull!

  33. Alice

    Så jäkla trist när aporna vinner. Självklart ska du inte fortsätta om du mår kass! Varför kan en del inte bara knipa med sina åsikter. Jag tycker så himlans mycket om din blogg.. Skitsnack om sig själv kanske man kan stå ut med, men inte hur mycket som helst – men när folk helt oprovocerat går på barn… Usch. Satan i gatan vad ledsen och nere jag skulle vara då… Och igen – urtrist att du slutar. Hoppas du får abstinens och kanske t om saknar oss gladgökar… Until then, take care och lev väl! KRAM

  34. Nilla

    Stort tack Anitha för en underhållande blogg! Har läst den i princip varje dag sen du började skriva men är inte typen som kommenterar. Förrän nu. För det här är inte ok. Men jag förstår när du berättar varför du slutar och kan bara beklaga. Skittrist. Den svenska avundsjukan har åter igen gjort sig hörd. Synd bara att de oftast är de som syns och hörs mest.
    Men tack för den här tiden och må all lycka och välgång vara med i er fina familj i framtiden!
    / Nilla (en sjöstadsvän)

  35. Sara

    Tråkigt att höra, men förstår ditt beslut. Har varit himla kul att följa denna blogg eftersom jag fick mitt första barn ett par veckor innan Penny kom. Beundrar din öppenhet!

    Önskar er allt gott!

  36. Anna

    Å nej!!! Har njutit av din blogg som jag tycker visar hur de flesta av oss nya mammor lever, även om det är 25 år sedan jag fick min första. Trist att bloggtrollen vinner, hoppas att du återkommer snart!! Kram till hela er familj!

  37. Frida Skybäck

    Åh vad synd! Jag älskar din blogg och jag tycker att du är FANTASTISK! Har själv en 4-veckorsbebis och har följt er med stort intresse.

    Förstår dock att du vill sluta när folk beter sig som de gör. Hoppas du bloggar igen i framtiden.

    Stor kram.

  38. S

    Nej Anitha! Vad tråkigt. Jag förstår dig men jag önskar verkligen att du kommer att börja blogga snart igen! Jag kommer att sakna er så mycket! Kan man inte stänga av kommentar-möjligheten då??

  39. Ida

    Jag blir så jävla förbannad på människor som inte kan beté sig, särskilt vuxna sådana! Fattar inte att man kan sitta och vräka ur sig så elaka saker, som vissa gör.
    Tycker det är jättetråkigt att du ska sluta blogga, men förstår samtidigt varför du inte vill fortsätta. Jag kommer i alla fall att sakna dig. Hoppas du kommer tillbaks inom en snar framtid! Stor kram till dig och lilla Penny.

  40. Jenny

    jag har aldrig kommenterat förut, men jag vill bara säga att du verkar vara en fantastisk människa, mamma och fru! keep up the good work och försök skaka av dig människor som slukar din positiva energi, det är endast tragiska individer som beter sig så.

  41. Sari

    Man blir så arg på människor som är elaka. Önskar din familj allt bra och hoppas att Calle berättar i mellan åt hur du & lilla härliga Penny mår.

    Tusen tack av härliga läs stunder med dig blog.

  42. Angelica

    Jättetråkigt!!! Har följt din blogg när jag bott utomlands och jag i många ensamma stunder suttit och läst om dig och Penny och skrattat åt det härliga bilderna du lagt upp!! Det tackar jag för 🙂 All lycka till er nu!!

  43. Vickan

    Jättetråkigt!
    Jag förstår inte vad det är som får folk att tro att de måste hacka på alla som inte tycker som de själva. Gör de likadant på sin arbetsplats? Ute med tjejkompisarna?
    Man MÅSTE inte gilla alla människor och man måste definitivt inte läsa deras bloggar om man inte tycker det är något att ha. Hur kan det vara så svårt att bara strunta i en blogg och gå vidare? Jag fattar det inte!

    Jag har själv bloggat i många år och *peppar peppar* inte blivit utsatt själv, men jag har kompisar som har blivit drabbade hela familjen och mått mycket dåligt. Händer det mig kommer jag också att sluta blogga, ingen tvekan om saken. Kommer det inget positivt ur skrivandet så är det inte värt det.

  44. solveig almberg

    Skriv din kommentar här!
    Men, vad tråkigt!!! Jag har följt din blogg hela tiden men har inte själv kommenterat och inte läst kommentarerna heller. Förstår mig inte på människor som ska vara elaka. Är de kanske avundsjuka? Kommer att sakna dig.
    Lycka till med Penny.
    Solveig

  45. Jenny

    Tycker det är tråkigt att människor som uppenbarligen inte mår särskilt bra med sig själva måste ge sig på & trycka ner andra. De borde söka hjälp istället!

    Som 29-åring och förmodligen mamma om inte alltför många år har det varit roligt att få följa din blogg Anitha och se hur tillvaron förändras både på gott och ont när man får barn.

    All lycka till dig, Calle & Penny!

  46. Lotta

    Skriv din kommentar här! Det var tråkigt att höra, har tyckt om din blogg, hoppas vi får se söta Penny i Calles blogg någon gång.

  47. Maria

    Hej, jag har heller aldrig kommenterat men jag tycker att du är fantastisk. Synd att några utan liv skall förstöra det. Lycka till och du har världens finaste dotter!

  48. Jennie

    Verkligen tråkigt Anitha! Du och Penny kommer att vara saknade här! Du verkar vara en kul och fin människa och en toppenmamma till din söta lilla tjej!

  49. Lotta

    Åh vad synd att du slutar att blogga, kommer att sakna dina uppfriskande och ärliga inlägg. Lycka till & tack för att du delat med dig av ditt liv ♥

  50. josefina

    Hej Anita!
    Tack så mycket för denna underbara tid!Din blogg har skänkt mej mycket glädje…kommer sakna dej och familjen.
    Men kan förstå att du inte orkar mer,det finns så många idioter där ute…
    kramar,Fru Sörensen

  51. josefina

    Hej Anita!
    Tack så mycket för denna underbara tid!Din blogg har skänkt mej mycket glädje…kommer sakna dej och familjen.
    Men kan förstå att du inte orkar mer,det finns så många idioter där ute…
    kramar,josefina

  52. Hanna

    Det var tråkigt att höra. Hoppas att de som mobbat dig skäms. Men tror att det är lika bra att slippa rampljuset, även för Pennys skull. Lycka till med livet!

  53. Mys

    Vad jag förstått så var Hannah Graaf en utsatt hackkyckling här tidigare, gamarna verkar se ut sina byten med omsorg 🙁 (vidrigt beteende)

  54. jenny

    Din är den första blogg jag öppnat efter arbetsdagen. Vet inte hur det blev så, kanske för att den varit befriande rak och genuin. Inga floskler och inget pk för sakens skull. Trist att du lägger ner, men fullt förståeligt. Och sist men inte minst, Penny är den sötaste jävla unge jag sett, fått det av mor sin.
    Tack för dig.

  55. Agnes

    Min stund med guld i är när jag läser din blogg…det är ärlighet och verklighet rakt igenom! Jag blir arg, ledsen och förtvivlad över att folk kan vara så grymma mot en annan människa. Speciellt en människa man inte känner på riktigt. Jag har älskat att läsa din blogg och kommer hålla utkik efter dig i framtiden. Glöm inte bort att du är en underbar mamma till Penny och du får många människor att må bra!
    Stor kram till dig Anitha, från en 23-åring i sydvästra Sverige.

  56. Elin

    kommer verkligen sakna din blogg och ditt ärliga skrivande och din syn på livet,
    lycka till med allt och lilla söta Penny

  57. Estetica

    Anitas blogg är till skillnad från många andra..en ÄRLIG blogg..!
    Den Anitha som vi fått i bloggen är den genuina Anitha..!
    Inte en förljugen tillrättalagd glamour-version..!
    Detta är orsaken till Anitha´s enorma popularitet..!
    Men att hennes vardagsliv som småbarnmamma kunde vara sååå otroligt provocerande..det är faktiskt en chock..!
    Lögner o förbannad dikt däremot ..det provocerar mig..!
    Hitta en annan form för ditt bloggande..kära Anitha..vi behöver verkligheten..!

  58. Lollo

    Skriv din kommentar här!
    Jag blir uppriktigt ledsen av att läsa om alla som skrivit en massa elaka saker om Dig och Din familj. Du och jag fick barn med några dagars mellanrum och det har varit härligt och roligt att ta del av Din vardag med både glädje och besvär.
    All lycka önskar jag Dig!

  59. Linda

    Det är ju jättetråkigt att du ska sluta blogga!!! Följer 5 st sedan tidigare och nu har jag precis börjat följa din… Synd att de som inte trivs med din blogg, ändå känner att de måste in här och kommentera på ett tråkigt och okonstruktivt sätt!! Skit i dem, man behöver inte alltid vara svenkt ’lagom’ för att passa i Sverige. Verkar som att ju starkare, desto mer skit!

    Kram på dig och lycka till med framtiden!!

  60. Marie B

    Oh gud vad trist att det har blivit en sån hemsk plats för dig, för mig har det varit jättemysigt att kunna komma hit och läsa vad du har haft för dig och vad jag själv har att vänta när jag blir mamma en dag.
    Håller med de andra om att du verkar vara en helt fantastisk mamma! Hoppas på att du kommer kunna samla lite kraft nu när du slipper läsa en massa skitsnack från sorgliga människor som inte har något bättre för sig. Stay strong!

  61. Kom inte tillbaka!

    Aldrig kommenterat tidigare.

    Min spontana känsla är ”SKYLL DIG SJÄLV ANITHA” och detta trots att jag någonstans deep in my heart gillar din blogg, men IBLAND, och det är dessa IBLAND som har förstört så mycket.
    Dina klumpiga uttalanden, ditt sätt att tro att du är så jävla mycket bättre än alla andra, dina jävla kommentarer….
    Har verkligen ledsnat så hårt. Lite som att du Kört Katrin Z stilen och tror att alla bara ska ”yeah yeah…” Vad hände med ödmjukheten, tänk på att du inte ser ut som alla andra ganska så ”stora bloggar”, du är adopterad från indien och gud vet i vilka hålor (men kan tänka mig super mysiga) du bott i, kommer till stockholm, är tillsammans med en FJANT schulman och helt plötsligt tror du att du är märkvärdigt, Jag spyr fan hårt Anitha.

    Tack för denna tid och kom inte tillbaka!

    Kram Anitha!

  62. CarolineEiLondon

    A Neeeej! Det kanns lite som nar man var liten och ens bastis flyttade och bytte skola:(. Stor Kram till dig och Penny.

  63. Marina

    Jättetråkigt att du slutar skriva, men jag förstår dig. Har varit roligt att få följa dig. TACK för det!

  64. Bell

    Tråkigt kommer sakna den, men jag förstår att vissa kommenterar var för mycket och taskiga. Jättefint att du tänker på Penny för hon ska inte behöva vara en del av bloggen men skulle vara kul om du återgick till den gamla bloggen någon gång.

  65. Marie

    Jag tycker du verkar vara världens bästa mamma till Penny! Varit lite rädd för att skaffa barn med allt som förändras mm. Du har gett mig hopp och tro att även jag en gång klarar/vill bli mamma! Lycka till med allt och njut av ert fina liv <3

  66. Mysan

    Hoppas att du går tillbaka till din ”vuxenblogg” igen, Penny slipper utstå den skit trollen sprider omkring sig och vi får följa er renovering av stugan och allt annat smått och gott du har att berätta. På återseende då (får jag hoppas 😉 )

  67. Ronja

    Jag har aldrig kommenterat förut men jag hoppas verkligen att hela din familj får det superbra i framtiden! Kommer sakna bloggen, men förstår ditt beslut. Vissa människor verkar tydligen känna nöje i att sänka andra. Så fullkomligt onödigt. Ha det bra!

  68. sandra

    Tycker du gör helt rätt! Det är ju rätt märkligt att blogga egentligen, det har blivit som en skyldighet att blogga och en rättighet att ta del av andra människors privatliv. Jag skulle aldrig blogga och lämna ut mitt liv. Och du gör rätt som slutar både för din och Pennys skull. Den skit som finns på nätet vill man inte ha i sitt liv!

  69. Magnus Olheden

    Det är förjävligt att det ska behöva gå så här långt. Jag är en PAPPA som läser din blogg och den har varit kanon på alla sätt och vis. Följer även hela Schulman-klanen 🙂 Önskar dig, Calle och Penny all lycka!

  70. Emma

    Vad tråkigt! Kan inte førstå att alla mænniskor som skriver elak, nedsættande saker orkar. Læs inte bloggen då om du tycker on ær sååå dålig. Jag hoppas att du skriver lite mer i mama, din krønika dær var bæst.

  71. Lena

    Har uppskattat att lasa din harliga blogg och tycker att du ar en inspirerande kvinna! Tycker dock att du gor helt ratt som nu lagger ner bloggen. Den ska ju tillfora DIG nagot, och inte stjala energi. Lycka till i framtiden, med barn, man, karlek och karriar. Heja heja fina du!!!

  72. E

    Hejdå da ,det har varit småtrevligt med Dig m.m. Jag förstår Dig Anita alldeles utmärkt att Du vill vänta ett tag .Ha det så Bra NI

  73. Johanna

    Jag förstår verkligen ditt beslut, jag skulle inte stå ut med de påhopp du råkat ut för. Jag har älskat din blogg och hoppas du kommer tillbaka på nåt sätt, nån gång!

    Kram, Johanna

  74. Fia

    Jag är en sån som aldrig kommenterat & kanske borde jag gjort det så att du hade fått lite mer positiv feedback.. Jag har själv inte barn, men din blogg är den första jag läst på morgonen när jag legat i sängen och vaknat till & den sista jag läst innan ögonen stängt sig för natten. Jag tycker det är jätte trist att du slutar, men förstår & respekterar ditt beslut.
    Jag önskar dig all lycka i framtiden, du kommer bli saknad!

  75. My

    ”Fotografen” har en stor poäng, själv har jag aldrig kommit på tanken att spy galla över dig och din söta flicka här i bloggen och önskar er all lycka för framtiden.

  76. Maria

    Bra beslut! stå på dig och skit i det här. jag älskar din blogg, men har tänkt flera gånger att det kan inte vara värt det för dig när jag läst kommentarerna.

    Till alla er troll – det är ett VAL att välja det goda i livet. Gör det valet. Framförallt för er egen skull.

    Anitha – DU är fantastisk och rolig och jag tackar för att jag fått dela er vardag denna tiden. Och du låter inte trollen vinna – du väljer helt enkelt det goda i livet. och det gör du rätt i.

    /maria

  77. Spinne

    Så himla tråkigt att du slutar skriva.. Brukar inte kommentera bloggar men tycker att det är synd att du slutar blogga, älskar din blogg! Jag hoppas du kommer tillbaka och bloggar igen, men tills dess tycker jag att du ska bli starkare och stå emot alla kommentarer. Blogga för att det är roligt!

    Glöm inte att negativa kommentarer kommer från personer som är avundsjuka på något de själva inte har. Stå på dig och kom tillbaka snart!

  78. Fotografen

    Hej Antiha
    !
    Jag har bara läst din gång några gånger och inte gjort något inlägg. Jag blev nyfiken på din blogg på grund av din bror och hans bror, så att säga.

    Jag har en teori om du orkar läsa. Mobbingen som varit är inte mot dig personligen, hur konstigt det än kan låta. Jag tror det beror på att du är ingift i familjen Schulman. Det finns många som gillar Alex och Calle, men det finns också väldigt många som inte gillar dem, f.f.a. inte Alex – eftersom han förolämpat personer under minst 4 år i media. Många av dessa personer har inte haft möjlighet att försvara sig i media eller komma till tals. Jag vet att vissa av dessa personer som Alex talat illa om mår dåligt och en person låg en tid på psykiatrisk klinik. Så livet är inget dans på rosor, även om det tycks vara så för Alex.

    Det har då förstås accumlerats under flera år en massa hat mot Alex i första hand och det gör att det dräller in elaka kommentarer på hela familjen Schulmans bloggar. Detta är tråkigt, självklart, men ovan har du min teori varför det blivit så.

    Tänk efter själv: Det kan inte vara många som känner dig som kommentarer din blogg utan för dessa elaka är du bara ett namn, men ett Schulman-namn. Tyvärr tror jag det förhåller sig på så sätt.

    Jag tror att denna ovilja som finns mot ”Schulamans” kommer ”skvätta över” även på dig framöver, även om jag inte hoppas det såklart.

    Ha det bra.

    Mvh, Bo-Göran, Vasastan, Stockholm (Fotograf)

  79. Kristina

    Jättetråkigt! Har med nöje följt din blogg och kan inte för mitt liv förstå vad någon kan kritisera på.
    Har inte läst kommentarerna dock, pallar inte med alla som har åsikter om hur andras liv skall levas.
    Kan inte förstå allt fördömande. Hade mitt liv som mamma dissekerats hade jag definitivt blivit sågad vid fotknölarna, och trots detta har jag en mycket nöjd och glad liten son och jag är ganska glad och nöjd själv.
    Tack i alla fall!

  80. lott

    Fy vad sorgsamt! Vilka j-a idioter det finns. Jag læser ofta din blogg och många av texterna ær verkligen genialiska! Tråkigt att du slutar blogga. Du ska absolut inte ta åt dig av dessa tragiska mænniskor som sækert ær tjocka, tråkiga med minderværdeskomplex utan vænner! Du ær snygg, rolig framgångsrik fantastisk kvinna med en underbar familj. Var alltid den du ær. Fårstår om du vill sluta skriva om du nu inte kænner någon glædje av det længre. Kan också fatta att du inte vill att Penny ska læsa alla elaka saker nær hon blir ældre. Synd bara att dessa få hemska mænniskor har førstørt allt. Hoppas at få se med av dig!

  81. Malin & Prinsessan

    Åh vad tråkigt! Men jag kan även förstå dig. Jag har tjej bloggat på ”halvfart” en längre tid men i och med att min lilla tjej föddes så blev bloggen en mammablogg och bloggandet tog fart. Så också kommentarerna! Tror inte jag fått så mycket skit någon gång under mitt liv som under de här sex månader som mammabloggare. Sorgligt men sant..

    Bra av dig att våga göra det som känns mest rätt!
    Kramar från oss

  82. Ellinor

    Neeej sluta inte finaste Anitha! Jag älskar din blogg, du är alldeles alldeles fantastisk tycker jag. Keep up the good work! All lycka till dig och din lilla familj!

  83. Emmy

    Ne gu vad tråkigt :/ jag gilöar verkligen din blogg ! Du skriver så härligt 🙂 . Jag har dock inte läst din blogg så länge men blev så glad när jag hittade den för det var verkligen en sån blogg som man vill läsa !!!! Hoppas att du inte slutar bloggar utan detta kanske är mer som en liten pause. Hoppas att du snart är tillbaka ! För din blogg gillar jag otroligt mkt. Tråkigt att hör att du får hemska kommentarer :/ . Ha det så bra så länge 🙂 ha en fortsatt skön sommar 🙂

  84. Cecilia

    Det är väldigt tråkigt att du känner dom du gör, men jag förstår dig. Det kan inte vara lätt att som nybliven mamma få kritik för det mesta man gör med sitt barn. Jag hade aldrig klarat det. Jag skulle i alla fall vilja tacka dig för det du har delat med dig av. Jag har själv en dotter som är 2-3 dagar äldre än Penny (är inte riktigt säker på exakt vilken dag P är född). Speciellt i början tyckte jag att det var oerhört skönt att läsa det du skrev eftersom jag kände igen mig i alla nojjor etc. Jag kände igen mig o det du skrev och kände mig starkare av att inte vara ensam i osäkerheten. Både du och Calle har en förmåga att skriva om verkligheten och osäkerhet utan att vara varken offer eller ”tramsiga”. Tack för det!
    Lycka till med livet som mamma! Du, precis som alla andra, förtjänar att som nybliven mamma omges av positiva människor som stärker dig i mammarollen, inte tvärtom. Som tur är verkar det behovet fyllas av din familj och dina vänner 🙂

  85. Helena

    Åh nej vad tråkigt! Tänk vad ett fåtal rötägg kan få förstöra för så många som faktiskt följt och njutit av din blog utan att känna ett behov att kommentera ner allt och alla.

    Njut av din mammatid och njut av Penny.

    Kramar från en trogen läsare

  86. Jessica

    Jättetråkigt att läsa, kommer sakna dig och din blogg. Hoppas du kommer tillbaka, kram och lycka till med allt!

  87. Linn

    Ååååhhhh nej!
    Jag läser inte många bloggar och jag har som sagt ALDRIG NÅNSIN komenterat nåt 😉 men nu måste jag! Jag tycker det har varit alldeles underbart att följa eran resa med vackra Penny. Vi fick våran underbara lille son 3 veckor efter er så det har varit så kul att läsa hur ni har det, och man har känt igen sig i så mycket. Du har satt vackra ord på så mycket som jag aldrig skulle kunna… Innan er förlossning väntade jag med spänning och när du äntligen skrev att Penny var här storgrät jag (gravidhormoner du vet) Min man tyckte jag var knasig och trodde det var några kompisar som fått barn när jag meddelade honom att ”Nu har dom fått!!!” =))
    Hoppas verkligen att du kommer tillbaka, får njuta av resten av Shulmans bloggar istället så länge.

    Ta hand om dig och er otroligt söta dotter.
    Kramar från Norrland

  88. Anna

    Kan du snälla inte ändra dig!!!?? Gillar ditt sätt att skriva och såg verkligen fram emot att följa ditt nya projekt med er sommarstuga! Och Penny är ju så söt!!!

  89. Johanna

    Va ledsen jag blir Anitha! Jag är också en av alla dom som aldrig kommenterat innan men som läser din blogg flera ggr i veckan. Vill ge dig en sång som jag hoppas kan stärka dig. Det finns gott om ormar där ute… http://www.youtube.com/watch?v=MbPNwzFNQ7E
    ”Kan inte låta dom stjäla min energi
    Nej, om nån vill hålla ner dig och se dig vissna
    Så använd deras hat som en gnista
    för vi växer upp med ljuset, kommer ifrån de dunkla
    Det är klart dom vill se vår skuta sjunka
    Jag ser dom inte på min radar
    Så det spelar ingen roll hur många troll som hatar
    Jag bara ser aldrig tillbaka
    Nej nån guldgrävarvän kommer jag aldrig sakna
    Nej en god vän går först
    Dom finns vid din sida när sommar blir höst
    Skin över dom, låt dom växa
    Har inget hat i mitt bröst!”

  90. Therese G

    Jag är en av dem som aldrig någonsin kommenterat någonstans, men att du slutar blogga om ditt mammaskap är en stor förlust. Du är en av anledningarna till att jag känner att jag vill skaffa barn, ditt kärleksfulla sätt att skriva om ditt liv som mamma med humor och verklighet är något som verkligen behövdes. Vi kvinnor behövde det.

    Du är en frisk fläkt på många sätt och vis och sluta aldrig vara det. Det var kul att du orkade vara stark och blogga ända tills nu iallfall, det har gett mig och säkert många med mig massvis!

    Tack

  91. Annika

    Vilka hemska människor det finns som måste klanka ned på andra och tror att de vet bäst. Tycker det är väldigt tråkigt att du ska sluta med din blogg men förstår om du inte orkar med alla påhopp. Jag tycker i alla fall att du verkar vara en underbar mamma för Penny och en härlig människa i övrigt. En sådan jag skulle vilja ha som min vän om vi hade träffats i real life och varit mer i samma ålder (jag är 48). Har inga barn men ändå gillat att läsa din blogg då du skriver väldigt bra. Lycka till i framtiden och välkommen tillbaka. Skit i alla som tror de vet bäst, de har ant väldigt dåligt självförtroende och vet eg ingenting. Kram Annika

  92. Malin

    Jag respekterar ditt beslut och förstår verkligen att det tar massa energi med alla negativa kommentarer. Tycker det är synd att det ska vara så men jag hoppas du mår bättre av ditt beslut! Jag har verkligen uppskattat din blogg Anitha! Har inga barn själv men känner mer längtan efter det när jag läser era bloggar! Tack för den här tiden och all lycka i framtiden!

  93. Ida

    Hej
    Så himla tråkigt att det finns människor som inte har bättre saker för sig än att kasta skit på andra. Att man inte väljer att fokusera på sitt eget liv och gör något bra utav det istället för att lägga så mycket energi på att vara taskig mot andra har jag svårt att förstå. Människor som beter sig så mår ju så klart inte bra så det bästa för ens egen skull är nog att tycka synd om dem och hoppas att dem någon gång blir lyckliga.
    Tyvärr kommer det nog alltid att finnas sådana människor.
    Ta det inte personligt och gör det som känns bäst för dig och din familj.
    Jag kommer i alla fall sakna att läsa din blogg.

    /Ida

  94. Pernilla

    Synd att anledningen till att du slutar blogga är alla negativa tråkiga människor, som inte verkar ha ett eget liv att ta tag i!
    Jag kanske inte alltid tyckt som du, men inte sjutton behöver jag ösa ovett över dig för det, istället har jag läst och tänkt j”aha så kan man också göra / tycka”, och kanske har jag lärt mig något av det.
    Jag undrar om de som skriver elaka saker vågar stå för det och säga liknande saker direkt till människor, när de inte gömmer sig bakom datorn i sitt eget trista liv??…..

    Så stå på dig och tänkt att du är precis så bra mamma som du kan vara till lilla Penny!
    Många kramar till dig och din lilla familj

  95. Anna H

    Så tråkigt att det ska vara såhär. Jag förstår inte vad det är folk har problem med. Tycker att du verkar va en härlig person med vettiga åsikter. Dessutom är du ju den absolut bästa mamman till Penny, du är den enda som kan veta hur man tar hand om henne på bästa sätt. Hopplöst med folk som är så bittra på sitt eget liv att de måste föra över sitt hat på andra. Tyvärr har väl vi i den tysta massan varit alltför tysta och inte gett dig vårt stöd. Fortsätt vara den underbara mamman till Penny som du redan är. Skit i trollen! Många kramar från en trogen men tyvärr för tyst läsare.

  96. erika

    Åh vad tråkigt, din blogg är min absoluta favorit och jag läser varje dag! Men jag förstår dig. Har tänkt kommentera men aldrig kommit mig för så nu passar jag på sista inlägget; er dotter är den sötaste lilla tjej jag sett! Helt bedårande. Hoppas ni får en superhöst, kramar

  97. Johanna

    Jag kommer sakna din blogg! Läser den varje dag på väg till jobbet och det kommer nu vara ett tomrum där! Men jag förstår dig! Dom där mammaterroristerna kan ta sig i ärslet!

  98. Lotta

    Det är faktiskt för sorgligt att det blir så här. Man kan ju inte annat än tycka synd om de människor som ligger bakom elaka kommentarer och otrevligheter, för det är ju synd om dem som inte är snälla mot andra. Jag har regelbundet läst din blogg men brukar nästan aldrig läsa kommentarerna och jag förstår att du censurerat en del. Någon gång när du skrivit att kommentarerna varit för elaka har jag själv skrivit ngt för att uppmuntra dig.

    Hoppas att du och Penny och Calle har det bra och lycka till med allt!

  99. Marie

    Men nä sluta inte blogga, jag gillar din blogg! Strunta i dom elaka kommentarerna, dom är inte värda att läsas. Annars kan du kanske be Calle gå in och läsa samt radera bort alla elaka kommentarer innan du hinner läsa dom! 🙂

  100. Marianne

    Skriv din kommentar här!

    Så trist att dumma, inhumana, sorgliga egon kan fördärva så mycket. Jag förstår din inställning att Penny ska slippa läsa alla idiotiska påhopp på sin Mamma.
    Har följt din blogg (och även övriga schulmanisters) nästan hela tiden. Jag är själv mormor och har stor glädje och även viss nytta av din härligt självutlämnande blogg.
    Med hopp om återseende!
    Kramar till dig och din härliga lilla familj.

  101. n

    ah typiskt… min favvis blogg! lycka till anda och jag hoppas jag springer pa dig och penny pa stan inom nagra ar sa jag far se hur hon har vaxt och ser ut! hon ar varldens gulligaste!

  102. Mallan

    Håller med alla andra, det är jättetråkigt att du ska sluta blogga men jag förstår dig! Tack för denna tiden, med fina inlägg och ännu finare bilder!

  103. Elisabeth

    Mycket synd Anitha – har verkligen tyckt om din blogg. Skittråkigt att folk inte håller sig till ”har man inget bra att säga så säger man inget alls” regeln. Och synd (även oundvikligt), att man tar åt sig när hjärnan säger att det bara småsynta, avundsjuka, bittra människor som kastar skit. Men som du säger – går det tillräckligt långt är det nästan omöjligt att inte ta åt sig.
    Jag kommer sakna din blogg, men tycker du gör rätt att lägga ner. Lycka till med allt i framtiden!

  104. Anna

    Jag tycker verkligen att det är tråkigt och kommer att sakna din blogg jättemycket. Men jag förstår varför du gör det.
    Jag hoppas du kan komma tillbaka i ett annat forum, du passar inte in i ett mamma forum för du är för stark. Människor (läs svaga) klarar inte det och måste genast gå i försvarsställning och börja mobbas. Skrämmande om de överför den egenskapen på sina barn. Det är verkligen trist att det ska behöva bli så här men det är bra att du tänker på vad DU vill och mår bra av för det är faktiskt det viktiga. Tack för den här tiden och hoppas att vi ses snart igen. Kram

  105. Linda

    Åh nej! Jag tycker verkligen inte att du ska sluta blogga, jag har följt din blogg här sen från början och din gamla också lite till och från. Tycker du är en fantastisk mamma och Penny är så söt! Hoppas du kan ändra dig, och hoppas det här inlägget får trollen att inse att det inte är mer okej att hoppa på folk i kommentarsfältet i deras bloggar än det är att göra det face to face!

  106. Josefine

    Hej! Fy fad tråkigt att du ska sluta blogga Anitha!
    Jag har följt din blogg sedan du fick lilla Penny, är själv gravid och är inne och kollar varje gång du skrivit något, tycker det rent ut sagt att det är förjävligt att alla pisstroll som skriver elaka saker ska få dig att sluta blogga, jag hoppas de sticker till i magen på dem och att de slutar att vara så jävla fega och kommentera bloggar istället för att ta tag i sina liv. Dessa personer är folk som mår så dåligt att de behöver trycka ner någon annan för att känna sig lite större. Jag tycker Du och Penny är så fina och underbara och jag önskar er allt gott! Ha nu en fortsatt fin sommar och ta hand om er! Kram Från Josefine

  107. Madeleine

    Skittrist Anitha, verkligen! Fick dåligt samvete nu eftersom jag aldrig kommenterat en blogg, även fast jag besöker så många varje dag. Din, Calles, Amandas och Alexs har alltid varit prio bland favoriterna. Som någon annan skrev här nedan, så hade vi ”tysta läsare” kanske lyckats överrösta de negativa kommentarerna om man bara tog tiden. Får av någon anledning dåligt samvete. Men du gör rätt, låt dem inte trycka ner dig. Du är en underbar kvinna och en stor förebild!

    Tack för den här tiden och fokusera på sånt som du mår bra av istället!!

    Madeleine

  108. Vera

    Nej vad tråkigt…Jag ska själv bli mamma snart och har sett dig lite som en fast punkt att hålla sig i, en sund och avslappnad person som man kan luta sig mot när nojorna kring föräldraskapet sätter in. Jättesynd att du slutar. Och jag kan bara beklaga att jag också tillhör ”den tysta massan” som aldrig kommenterar eller ens läser dina kommentarer.

  109. Cajsa

    Jag är en av de som kommenterat en blogg för första gången och som även följt en blogg slaviskt för första gången, så visst tycker jag att det är trist att trollen ”vinner”, Du har hjälpt mig mycket i mina tankegångar som ny i rollen som mamma. MEN jag förstår dig. Det är tillräckligt svårt och känslosamt att vara nybliven mamma och att man dessutom ska bli så hårt dömd och trakasserad som du blivit är inte rimligt. Jag hade då aldrig pallat det och du gör helt rätt som fokuserar på dig själv, Penny och Calle. Jag tycker att det har varit underbart att du varit så ärlig. Jag tycker du är en fantastiskt smart och vacker tjej. Framförallt verkar du vara en helt grym mamma. Låt ingen annan få dig att tro nått annat! idioter finns det allt för gott om. Sug i dig av allt det bra folk tycker om dig. För det är mycket. Lycka till med altl du tar dig för och jag känner på mig att man kommer se mer av dig i framtiden.

  110. Hanna

    Nej vad tråkigt! Jag började följa din blogg nu i somras när ni va på Gotland eftersom jag läser Alex blogg. Fastnade direkt för ditt härliga sätt att skriva, rakt utan krusiduller! Kommer verkligen att sakna din blogg! Hoppas att du kommer tillbaka en dag. Lycka till med din lilla söta familj! Hoppas på att följa er genom Calles blogg istället men det blir inte riktigt samma sak. Stor kram!!

  111. Tetese

    Usch vad tråkigt. Har följt din blogg från början och gillat den starkt. Har läst den dag som natt när jag suttit och ammat. Har älskat din ärlighet och att även bebisbubblan ibland inte är så rosa. Har haft högläsning för min man emellanåt och vi har fått känna igen oss så många ggr. Tyvärr har jag aldrig kommenterat och det ångrar jag nu. Det är skit att nättrollen ska få vinna, men jag förstår ditt beslut. Man ska utesluta ”negativ utsugning” i sitt liv. Ta hand om dig och din underbara familj. Nu ska jag kommentera mina andra favorit bloggare så att de vet att jag gillar dem.

  112. Jenny

    Förstår dig men tycker ändå det är supertråkigt!!! Läser nästan alltid din blogg i mobilen och kollar aldrig dina kommentarer, eller kommenterar själv så jag har ingen koll på alla puckade människor som orsakat detta beslut. Du är så rolig! Underbara krönikor, härliga åsikter och verkar rent generellt vara en riktigt skön tjej. Det har dessutom varit så himla härligt att följa någon som inte är så bajsnödig som alla andra nyblivna mammor. Läser hela familjen Schulmans bloggar slaviskt och sörjer att klanen nu blir av med dig i bloggsammanhang. Lycka till med allt du gör och framför allt renoveringen på landet. Hade varit superskoj att följa. Tycker du verkar vara otroligt sund, härlig och rolig. Tycker synd om alla som har ett behov av att skriva elaka kommentarer. Har läst bloggar sen Alex började och har aldrig kännt ett behov av att säga någonting elakt utan bara fått ett behov av att skriva något när det varit läge att gratta eller liknande.
    Hälsningar, Jenny

  113. Maria

    Näääe, va trist! Vi som ska börja renovera er sommarstuga:( Samtidigt har jag förståelse för ditt val, bort med dålig energi….fokus på dig själv och din fina familj.

    Kram

  114. Hanna

    Tack för allt, jag menar det. Jag förstår inte hur du har orkat och tycker att det är vettigt att lägga ner, ingen ska tillåtas ta så mycket skit!
    Men jag kommer sakna dig!
    Så otroligt mycket! Jag har följt dig sen Penny kom, 2 månader innan min lilla kille kom till oss och så mycket av det du skrivit och bjudit på har verkligen hjälpt mig i mina tankar kring föräldrarskap. Vi är olika men har samma grund, att man får mejsla sig fram till sitt eget sätt att vara förälder. Du är GULD!

  115. Annica

    Jätte, jätte tråkigt 🙁
    varför ska alltid elaka och negativa männsikor förstöra nått som är bra och roligt???
    varför ska de få vinna….
    Man undrar vad de får ut av att spy galla.
    Du är underbar, din blogg är underbar att läsa. Älskar din inredning och såg fram emot att följa sommarstugans resa mot mer färger…
    Men jag förstår dig, vad ska man göra…
    Hoppas vi ser dig ändå snart.
    SKöt om dig finaste Anitha.
    Kram annica

  116. SANDRA

    Jag tycker det är synd att du ska sluta blogga här att det finnns människor som kan vara så elaka och alltid lägga sig i, men tyvärr vågar de det bara då de är anonyma annars är de så fega! Men jag förstår dig också man tar åt if och vill inte ha negativ energi lycka till

    Hälsningar från Israel

  117. Linda

    Tycker det är jättetrist att du ska sluta. Men förstår att det måste vara jobbigt med alla dumma och taskiga kommentarer. Jag hoppas att du börjar skriva igen någon gång för det är otroligt kul att få följa dig. Jag är själv adopterad och har fått barn så det har varit kul att läsa om dina tankegångar.
    Ha det bra! Kramar

  118. Ann

    Oerhört trist att du slutar blogga även om jag förstår till 100%.
    Jag kommer sakna att läsa dina inlägg. Önskar dig och din fina familj all lycka i framtiden!

    // Ann

  119. mia

    Usch va sorgligt!
    Är en trogen läsare som tittar in varje dag men sällan kommenterar… Förstår dig helt och hållet om du inte vill blogga mer! Blir så irriterad på såna där ”nättroll” som bara förstör för andra!
    skickar en kram till dig i alla fall och hoppas du får det bra!

  120. Sus

    Jag kommer att sakna din blogg! Hoppas du någon gång vill fortsätta skriva igen. Kram från en läsare i Finland

  121. ulrica

    bra där! jag förstår helt ärligt inte hur man vill lämna ut sitt privatliv, speciellt inte när man har barn. Moget beslut.

  122. Katarina

    Men Anitha kan du inte göra som så att du stänger ner mamabloggen som en markering liksom att nu får det fan i mig vara nog.Så startar du på nytt med din gamla anitha international.Du sätter ner foten och visar att du tolererar inte detta,det är din blogg där du bestämmer.Du kan på prov låta kommentarsfältet vara öppet men urartar det igen så stäng.Jag vill fortsätta följa dig o lilla Penny o framtida bio o adoptivsyskon o hundar o katter

    Hoppas!!

  123. Rebecka

    Ha det bra, Anitha och tack för den här tiden, jag har läst varje inlägg med glädje (utom de om nättrollen såklart). Penny är så fin. Jag hoppas du kommer tillbaka med en annan blogg så småningom.

  124. Alexandra

    Nej vad synd att du ska sluta. Tråkigt när vissa bara är ute efter att förstöra. På tal om något annat vi har också stuga utanför Nora vid Vassland. NI gjorde helt rätt som behöll eran är så fint där plus att Noraglassen är fruktansvärt god.

  125. Christel

    Skriv din kommentar här!

    Försök att ignorera dessa ”små” människor som bara vill förminska andra.

  126. Emmelie

    Tillhör också tyvärr den tysta skaran som är trogen läsare varje dag men som sällan kommenterar! Jag förstår och respekterar ditt beslut! Samtidigt som vi är såå många som älskar din blogg och din familj! Om vi trogna snälla läsare kommenterar oftare! Kanske kan hjälpa! Anyway kan jag inte riktigt tro att det är över! Jag har inte givit upp hoppet helt! Tänk på saken’ kramar

  127. Cecilia Beckroth Simmerud

    Jag förstår dig och tycker det är synd att du slutar blogga. Jag slutade själv att blogga pga all elakhet. Men jag hade ändå hoppats att du skulle vara stark nog att fortsätta blogga. Jag gillar din naturliga blogg och jag kommer sakna att gå in och läsa den varje dag. Hoppas du fortsätter blogga ändå eller att du bara tar ett uppehåll och kommer tillbaka senare.

  128. Nina

    Nej, vad tråkigt. Har läst din blogg ganska länge och tycker det har varit himla kul. Så jäkla synd att dessa människor som bara är otrevliga ska få ”vinna”. Men som alla anda säger: vi förstår och hoppas ju självklart att du kommer tillbaka snart. Stor kram till er.

  129. Jennie

    Men nej… Jag älskar ju din blogg. Åh så ledsen jag blev nu. Men samtidigt har jag full förståelse för ditt beslut.

    Blir så ledsen på alla dessa ”förstå-sig-påare”. Dom kan ju inte vara lyckliga någonstans och sen låta det gå ut över andra, som dom inte ens känner.. herregud..

    Hoppas du dyker upp igen. Behöver ju inte vara en mammablogg. Bara en Anitha-blogg. 🙂

    Lycka till och jag kommer sakna dig!

  130. Bella

    Nej, va ledsen jag blir! Har följt din blogg ett bra tag nu och den har betytt mycket för mig. Sitter med min egna dotter i famnen nu som är en månad yngre än penny och vi kommer båda sakna din blogg, och att läsa din kloka, roliga, knäppa, inspirerande inlägg!! Snälla, hoppas alla positiva kommentarer kan få dig att ändra dig, vi är massor som tror och tycker om dig!!

  131. Ickan

    Hej Anitha

    Jag är en av många som aldrig har kommenterat här, men jag väljer att göra det nu. Jag kan bara beklaga att vuxna (antar att det är vuxna) människor beteer sig på detta sätt o mobbar o skriver elakheter…vad får de ut av det? Det är sjuka människor som går igång på att göra andra illa, vilket är ett sorgligt sätt att vara som människa.

    Jag önskar dej o din famij allt gott

    Kramkram / Ickan

  132. Emelie

    Grattis alla nättroll, nu har ni lyckats mobba ut ännu en individ ni varken känner eller vet det något om!!!
    Ni borde testa att förändra era egna liv så ni bli lyckliga istället för att kasta skit på dem som är!!

    Jag kommer sakna din blogg Anitha…Nu ångrar jag att jag inte tidigare sagt hur underbart det har varit att följa dig, din gudomliga dotter och din härliga familj!

    ta hand om er!!!

  133. Emma

    Åhhhh, så tråkigt. Verkligen! Nublev jag lite ledsen i ögat. Men jag förstår dig, hoppas du kommer tillbaka snart. Kommer att sakna dig ska du veta, din blogg är en av få med intressant innehåll.

  134. anna

    hoppas du kommer tillbaka för du är helt fantastisk (speciellt sen du blev mamma)
    Har följt din blog varje dag och det var det värt, Lycka till

  135. Mia appelgren

    Skriv din kommentar här!
    Neeej! Kollade nyss in din blogg (klockan är 2 på natten)som jag länge har gjort två ggr per dag. Din blogg har blivit min nya favoritblogg. Du skriver på ett annorlunda, intressant sätt. Brukar verkligen inte kommentera på bloggar men den här gången går det bara inte att låta bli. Snälla snälla Anitha, ompröva ditt besluta om att sluta blogga! Vi är så många som läser dina ord! Låt inte de ondskefulla vinna! Snälla snälla…
    Stor kram från en trogen läsare

  136. s

    sjukt otroligt tråkigt.blir sjukt sur på alla mammor där ute som måste vara så otrloigt elaka.jag är sexton år och inte mamma och jag bryr mig inte s jättemcyekt om mammagrejerna du skriver men jag älskar din blogg ändå för du är en så härligt person du måste komma tillbaka som bloggare,kasnke inte mammabloggare

  137. Erika

    @ Ida kl 22:44 – finfint initiativ! Vill gärna gå på peppa-Anitha-fika 🙂

    Kommenterade innan, men måste slänga in en till… Insåg att om alla vi som kommenterat nu gjorde det även i vanliga fall, så hade förhoppningsvis nät-trollens röster inte hörts lika högt. En ”note-to-self” får väl därför bli; ge feedback till de bloggar du läser… Lätt att tänka att ens kommentar inte spelar roll, bara blir en i mängden. Och ja då menar jag såklart POSITIV feedback, inte det som nät-trollen håller på med. Tyvärr så känns ju Madeleine Albrights uttalande högst aktuellt – ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra” 🙁

    Kramar till Anitha, Calle & Penny

  138. Linnea Larsson

    Hej, ännu en ”första gångs kommentar”. Har läst dig med stor glädje. Du uttrycker dig fint. Tack o lycka till.
    Linnea

  139. Monica

    Hej . . Så tråkigt då . . Kan du inte ta bort, så folk inte kan komentera . . Du är så duktig på att skriva och din familj är så härlig . . Jätte kul att läsa och se hur Penny blir större för varje dag 🙂 hoppas du fortsätter . . Men tack för att du låt oss se Söta Penny i den tiden som varit . . Kram på dig Anitha

  140. angelican

    Väldigt tråkigt för mig och andra trogna. Men jag förstår dig verkligen och hade gjort precis samma.

    Kraam!

  141. Catherine

    Tråkigt för oss som följt din blogg men för din egen skull så gör du nog ett klok valt tycker jag. Tänk nog är det besynnerligt så många puckon det finns, som sitter och defacto läser en blogg men ändå måste göra sitt bästa för att sänka den som delar med sig av sin vardag. Jag fattar ingenting. Visst, det är inte alla gånger som man delar åsikt med den som skriver bloggar och jag tror att både du och många andra verkligen vill ha synpunkter. Däremot inte skitsnack. Avslutningsvis. Till er som bidrag till att sänka ännu en blogg. Grattis, ni har lyckats. Hoppas ni får ett fortsatt liv fyllt med lite mer kärlek så kan ni kanske en vacker dag skriva något konstruktivt. Till Dig Anitha; Ha ett BRA liv fyllt till brädden av kärlek, värme och lycka.

  142. Lotta

    Med risk för att upprepa – NEJ!
    Det var det värsta som kunde hända. Följer massa bloggar men du är en av de få som är intressanta att följa. Detta för att du har ett LIV. Ett riktigt liv där det händer något och du berättar, rakt och roligt. Till skillnad mot dom som skriver ner dig – dom sitter i sina förorter och petar sig i naveln och är avundsjuka.

    Du fångar mig med din vardag. Du verkar vara en rolig, viljestark, intelligent, verbal, färgklick helt enkelt – något som är ovanligt i vårat mähäsamhälle. Dessutom är du jättevacker och ditt barn är supergulligt.

    Jag kommer sakna dig massor! Jag vill ju veta hur det går för er alla och sommarstugan och mat och sovrutinerna……
    Jag är SÅ ledsen att dom dumma vinner.
    Kramar

  143. Malin

    Men nej! Sluta inte. Skit i dem! Kan i te tänka mig in i din sits men önskar att det fanns skygglappar så starka att nättrollen stängdes ute och du pallade fortsätta blogga. Jag vill ju fortsätta läsa! Om er och sommarstugan. Vad säger du..?

  144. Maja

    Du har min fulla förståelse och det är så tråkigt att människor inte kan förstå vad deras elaka och ”vetabäst”kommentarer gör med en annan människa. Det verkar som att vissa människor lever för att kritisera (antagligen har de inget annat liv) och inte bara kan läsa och ”lyssna” på det som du har att säga. Passar det inte sä är det väl bara att sluta läsa, men det är väl här det kommer in att de inte har några liv att leva… Kommer att sakna din blogg. Tack för det som du delat med dig av.

  145. Ida

    Hej Anitha
    Jag är tyvärr också en av dem som aldrig kommenterat din blogg tidigare (eller någon annans förresten) Och nu ångrar jag mig. Jag älskar ju din blogg!
    Den förgyller mina nyblivna mammadagar!

    Jag förstår att trollen tar din energi och glädje, de gör iaf mig något mörkrädd. Vad är det för medmänniskor vi har omkring oss?!?? Men snälla du, vi som uppriktigt önskar dig och fin familj väl och som glädjer oss av att läsa din blogg och att få ta en liten del av ditt liv som mamma är många! Du gör många personers liv lite roligare! Och det är väl fantastiskt?

    Kan du inte be någon läsa kommentarerna innan du gör det och ta bort alla kommentarer från energitjuvar och folk med alldeles för låg självkänsla och behov av att vara elaka mot andra eller dom som inte ens förstår att de är det?

  146. Josefin

    Dumma jäkla människor! bittra små as som ska ”veta bäst”. Jag älskar ju din blogg.. jag inspireras av dig och känner glädje i det du skriver. Åh jag skulle ha kommenterat mer.. dumt av mig. Men så är det nog vi många som tänker. Jag som precis hade tänkt kolla om man kunde kontakta dig på något vis.. KRAMAR!

  147. Linn

    Hej Anitha!

    Jag läser och jag förstår. Samtidigt blir jag väldigt ledsen då din blogg har varit daglig läsning i mer än ett halvt år tillbaka!

    Jag är en nittonårig tjej och har inga barn, men ändå har jag uppskattat så mycket att få se glimtar om hur mitt liv kanske kommer att se ut om 10 (?) år.

    Ha det bra, så hoppas jag att du bloggar eller skriver snart igen så lovar jag att läsa!

    Kram Linn

  148. Madeleine

    Hej Anitha!
    Har aldrig kommenterat i din blogg tidigare men jag har läst den ett tag och är fast!
    Jag kommer sakna den och hoppas du kommer tillbaka, snart!

  149. sandra

    Neeej! Ah jävla idioter som förstör så!! Jag känner ju absolut inte dig och ser hur du är mot Penny men ni verkar ha det så himla roligt och mysigt. Älskar att läsa din blogg och tycker det är synd att det fina i bloggen blir förstört av nätidioter. Du är fantastisk! Glöm inte det!

  150. Annika

    Har redan kommenterat men så läste jag här om nån som tyckte att det nog var lika bra att du slutar blogga eftersom hon tyckte sig märka att du inte kunde hantera – vad var det nu hon skrev? – ”tillrättavisande kommentarer”. Tillrättavisande kommentarer????? Tillrättavisande????? Vem f-n tror man att man är om man måste ge bloggare ”tillrättavisande kommentarer? Det är din blogg och du behöver inga ”tillrättavisande kommentarer” JISSES!!! *slår mig för pannan*.

  151. Anna

    Jag har drivit en relativt stor blogg men fick aldrig eller extremt sällan taskiga kommentarer. Jag tror att det beror på hur man som bloggare skriver. Med det sagt inte att allt är ditt fel – it takes two to tango.

    Jag tror att du kommer att må bättre utan bloggen, den blir inte ett roligt tidsdokument då du vart och vartannat inlägg fokuserar på det negativa.

    Tråkigt att din självkänsla sviktar pga kommentarer. Jag hoppas att du återfår din styrka inom kort, det tror jag att du får. Lycka till med sommarstugan, Penny och Calle och allt annat i ditt liv!

  152. Lopez

    Nä vad ledsen jag blir! Jag som tycker så mycket om att läsa din blogg och följa ert liv. Du ÄR bra och att idioter har fått dig att må dåligt är rent förkastligt! Ledsamt!
    Hoppas att du mår bättre av att sluta blogga för om bloggen får dig att må dåligt så välj bort! Och jag hoppas att jag får se dig igen, på nåt annat sätt! Stora kramar sänder jag och önskar god natt!

  153. Johanna

    Ledsamt. Men jag förstår dig till 100%. Jag tycker att du verkar vara en fantastiskt trevlig och spännande människa. Lycka till med allt!

  154. Marie Berg

    Hej Anitha!
    Jag hoppas att du vet att det du skrivit underhållit och motiverat många!! Ofattbart tråkigt att fåtalet IDIOTER får dig som person att känna dig så. Förstår till fullo ditt beslut, men kommer VERKLIGEN sakna din blogg.

    Hade dock varit kul och höra om sovschemat fungerar via Calles blogg om man får önska så…

  155. Helena

    Nej, låt inte de dumma näthatarna vinna Anitha! Trollen är bara patetiska avundsjuka människor som inte har något bättre för sig än att sitta och skriva elaka kommentarer. Vi är så väldigt många fler som älskar din blogg, även om långt ifrån alla av oss kommenterar (som jag, detta är första gången jag kommenterar). Du är en cool, smart och snygg tjej och framförallt en fantastisk mamma till världens sötaste Penny. DET är den allmänna uppfattning den absoluta majoriteten av dina läsare har, glöm inte det.

  156. P

    Nej, vad tråkigt! Tillhör den ” tysta massan” eller snarare ” kommenterar inte bloggar massan” . Tänker att det inte kommentaren inte spelar någon roll om man skrivet och nu ångrar jag att jag inte skrivit allt positivt jag tänkt och sagt om din blogg!!
    Det har varit kul att följa dig du beskriver på ett rakt sätt livet som mamma och hoppas att du kan skaka av dig all skit! Du verkar vara en jättefin mamma till Penny och all lycka önskar jag dig och familjen! Kram

  157. Karin

    Så tråkigt, men jag förstår dig så väl. Lycka till i framtiden och lova att alltid komma ihåg att du duger så bra som du är och att du är en fantastisk bra mamma till Penny. Lova det!

  158. Christine

    Uff. Dete var skikkelig leit. Og det mener jeg. Jeg skjønner godt at man komemr til et bristepunkt. Ønsker deg og din fantastisk vakre datter lykke til fremover! Du er en fantastisk mor, og deres familie virker som en fantastisk liten enhet. Det har vært utrolig fint å få et innblikk i deres lille familiebobble, og jeg håper at dere fortsetter å ha det like hyggelig som det virker som at dere har hatt hittils. En stor klem til dere alle – takk igjen – og lykke til med alle de fremtidige prosjektene!

  159. Ida

    Åh! Favorit-Anitha! Kan inte göra annat än att hålla med alla föregående talare. Fy fan vad skittråkigt. Framför allt för att du slutat blogga såklart men också för att det är själva fan. Själva fan att det ska vara så jävla svårt för tjejer att vara snälla mot varann. Att välja att skriva något snällt istället för någonting elakt.

    Hoppas du i alla fall känner att du har många nätkompisar. Vi i team Anitha. Som tycker att du är vettig, rolig, charmig, intelligent och en fantastisk mamma och fru.

    Har dåligt samvete för att jag varit en av alla passiva tysta läsare. Kanske skulle vi tillsammans kunnat tysta alla bittra fittor. Och kanske skulle du då orkat lite till.

    Men du! Skulle du inte kunna sätta ihop en läsarfika i Stockholm? Där du kan få träffa alla oss som tycker om dig? Så kramas vi och känner lite teamspirit. Skulle inte det vara kul?

  160. Anna

    Nej vad ledsamt!! Jag är en av dom som aldrig kommenterat men med stor glädje följt din blogg. Du är en av få riktigt bra bloggare och du kommer vara saknad av många 🙁 Så tragiskt att vuxna människor (kvinnor?) har så låg självkänsla att de måste ge sig på lyckliga, begåvade, underbara personer som du och din familj. All lycka och framgång till dig! Varm Kram!

  161. Begga

    Fan vad tråkigt. Tråkigt att folk inte kan låta bli sina negativa kommentarer. Kan inte mamabloggportalen fixa ngn som tar bort elaka kommentarerna INNAN du får se. Så att du bara ser det vi andra ser ? 😉 Kram på dig och tack för denna mammabloggtid 🙂

  162. Lina O

    Tillhör gruppen ”har aldrig kommenterat tidigare”. Men jag måste säga att jag blir väldigt ledsen att läsa att du inte ska blogga mer. Jag har läst vad du skrivit varje dag och tyckt att det varit så skoj att läsa om Penny och era liv. Du gör ett helt korrekt val. Livet är för kort för att låta dumma kommentarer förstöra för en. Lycka till! Kommer att sakna din blogg!
    //Lina

  163. Linda Ny

    Hej igen! Glömde skriva i min kommentar tidigare att jag (och många många fler) vill se hur Penny växer och utvecklas. Hon är den sötaste barn jag sett (förutom mitt eget barnbarn förstås)!!

  164. Annie

    Synd att du slutar blogga och ledsen för skälet till att du slutar.
    Tackar för allt du delat med dig av ! Har tyckt mycket om din blogg, har ofta fått nya vinklar och ett skratt.

    Önskar dig och din familj allt gott!

  165. Linda Ny

    Hej! Nu blir jag uppriktigt sagt ledsen för att Anitha slutar blogga. Kan vi inte (vi som läser och kommenterar seriöst) tillsammans påverka Anitha att hon ska fortsätta. Bloggen är stenbra och hon har verkligen sunda åsikter och gillas starkt av många.

    Förstår att du Anitha blir ledsen och inte orkar. Men det är trist för oss som vill ha dig kvar.

    Hur ska man komma åt elaka läsare, någon som har ett bra förslag? Det är för djävligt helt enkelt att folk orkar och slösar sin tid på dumheter, då har man inte mycket att göra och måste ha ett djävligt trist liv i övrigt.

  166. Melli

    Så trist att du slutar! Här har du ännu en som varit en del av den ”tysta massan”..hoppas att du bara tar en paus för att rensa de negativa vibbar de elaka och dumma kommentarerna medfört. Er Penny är underbart fin och ni verkar vara en väldigt kärleksfull familj.
    Jag läser din blogg varje dag, har inga barn själv men gillar ditt sätt att skriva och de fina bilderna;)

  167. Emma

    Fyy vad tråkigt, jag som läste din blogg varje dag! =(
    Anitha, du är en perfekt mamma till Penny, DU och Calle vet vad hon behöver/tycker om/vill ha osv… Inga andra!

    Önskar alla näthatare ett fortsatt bittert liv…för det är vad ni kommer ha! Har ni inget bättre för er än att sitta o hitta fel som inte finns i andras familjer? Det säger bara så otroligt mycket om er själva. Trasiga människor…

  168. Johanna

    Gud så tråkigt. Men det är klart man förstår. Och det är så fruktansvärt synd att det finns så mycket tragiska människor som bara vill såra och förstöra. Ta hand om dig och familjen, det är du värd. Du verkar vara en så himla bra person!

  169. Petra

    Nej vad tråkigt…Läser aldrig kommentarerna så jag vet ju inte hur snacket gått men förstår om du tappar blogglusten. Riiiiktigt tråkigt för oss som läser bloggen för att vi gillar den, inte för att leta fel och skriva anonyma elakheter. Det finns folk och fä till allt…Ha det gott och försök skaka av dig allt!

  170. L

    Jag förstår ditt beslut Anitha och som din läsare stödjer jag dig i det. Det du fått utstå är inte okej, hoppas du finner lugn och ro och massor av positiv energi. Jag kommer sakna dig som bloggförfattare, läser din blogg flera gånger per dag, du har inspirerat och du har fått mig att skratta, du har bidragit till glädje när jag surfat. Lycka till med allt Anitha.

  171. Estetica

    Neeej..!
    Så sorgligt…!
    Snälla Anitha…!
    Kan du inte revidera ditt beslut..?
    Vi..dina trogna läsare kan inte acceptera att ondskan ska förpesta och döda din unika blogg..!
    Snälla…du borde inse att asen som försöker dra ner dig inte är vanliga människor ..utan rena avarter..!
    du är underbar och ett föredöme som mor till lilla Penny,..
    Kom tillbaka..!

  172. Ella

    Åh nej vad tråkigt! Du är min absoluta favoritblogg, har varit sen anithainternationaltiden. Har inte heller kommenterat innan, eller jo, tror jag skrev grattis när ni fått Penny, men känns som att om du slutar så ska du veta att du är mycket omtyckt. Din blogg har bjudit på det bästa och mest läsvärda under de här åren. (Försöker ge lite pepp här i hopp om att du ska ändra dig och fortsätta blogga). Förstår dock verkligen att du inte vill fortsätta med tanke på alla elaka där ute. All lycka till dig, Calle och Penny! Puss

  173. Lina LB

    NEJ!!!! Guuud vad jag blir ledsen!!! Älskar din blogg, ditt sätt att skriva de fantastiskt söta och roliga bilderna på er vackra dotter. Så sorgligt att det slutade såhär. Tyvärr verkar det vara svårt att blogga här, många har fått sluta pga näthat. Är vi mammor verkligen så elaka och missunnar andra så mkt?? Så tragiskt… Kommer sakna dig så! Ta väl hand om din fina underbara familj och hoppas du vill blogga snart igen någon annanstans..kram

  174. vf

    Vad tråkigt!
    Men jag förstår ditt beslut helt och hållet. Nätmobbare är riktigt läskiga typer som kan sätta hjärnspöken i vem som helst.

    Hoppas att du kommer tillbaka någon gång, på något sätt, för jag tycker i alla fall att du är en skön människa!

  175. Jenny

    NEJ! älskar din blogg och alla fina bilder på Penny.

    Är så fruktansvärt trött på kvinnor och framför allt mammor som tror sig alltid ha rätt i allt. Vad världen vore bättre om vi kvinnor kunde stötta varandra istället för att trycka ner varandra i skiten.

    Tyvärr förstår jag dig MEN jag kommer sakna dig massor! Fortsätt alltid vara precis du och fortsätt precis som du är nu: en fantastik kvinna och en fantastisk mamma!

    Kram

  176. Johanna i Lund

    Åh vad jag undrar om bitterfittorna och surkukarna som bidragit till detta nu känner sig träffade?
    Och åh som jag önskar att de gav sig till känna!
    Jag tillägnar dem alla Timbaktus låt ”Resten av ditt liv”!

    Stor kram till dig Anitha och till din härliga familj!
    /Johanna

  177. Therese

    Skriv din kommentar här!
    Har heller aldrig kommenterat på en blogg förut men nu gör jag det. JÄTTETRIST att du ska sluta blogga, jag blev mamma några veckor efter dig och har följt din blogg sen du började. Otroligt inspirerande och igenkännande och nu vet jag inte vem jag ska följa dagligen 🙁 Men förstår ditt beslut, som nybliven mamma (och alltid annars också) behöver man positiv energi och glada tillrop, inte vidriga negativa människor omkring sig både irl och på nätet. Tack för den här tiden! Kram Therese

  178. M

    Då får jag önska lycka till med fortsatta bestyr och sluta mig till massan som redan nu lär ladda för ”Anitha, återkomsten”. Ta hand om dig själv, om Calle, om Penny och om övrigt ”gang”.

  179. annica

    NEEEJ! Din blogg är den första och sista jag kollar varje dag.. Du, Calle och sötaste Penny rockar!!! Ni verkar vara fantastiska och jag önskar att vi kände varandra=) Vill ha dig tillbaka snart! Pussar o Kramar i mängder till er<3<3<3
    (skit på er jävla bitterfittor som såg till att A mådde dåligt dagligen)

  180. hanna

    fan va tråkigt! förstår dig till fullo, men det är så trist att dom trista och elaka människorna ska få styra vissa av ens val i livet. Anitha, det finns flera som uppskattat din blogg, mkt, med uppfriskande syn på vad som är livet och hur man kan va som mamma (Haha säger jag som inte ens e i närheten av mamma än) men jag känner mig verkligen inspirerad av dig! Glöm inte det! Skit i idioterna, människor som sprider dålig energi kommer alltid finnas, oavsett om det gäller arbetsplatser, relationer eller annat. Jag tycker du e grym! Puss på daj

  181. Malin

    Ush och fy va tråkigt! Har inte följt din blogg jättelänge, men sen jag hittade hit har jag varit fast! Älskar din blandining av Vardagsbetrakelser, jobb, vardagslyx och tankar kring föräldraskap (och annat!) Jag får en spark där bak och vill våga lite mer och våga säga lite mer, för du gör det på ett så fint sätt och med en så bra blandning utav allt.

    Hoppas verkligen du kommer tillbaka! Kram

  182. Jenny

    Nej vad trist! Läser din blogg varje dag och tycker den är kanon. Är själv en ganska nybliven mamma så det har varit spännande att få ta del av dina åsikter och tankar som mamma. Förstår att man inte orkar alla elakheter till slut. Kan inte förstå vad det är de blir så provocerade på… Du verkar ju vara en helgo, ärlig och öppen tjej! Lycka till och hoppas att du en dag kommer tillbaka till bloggvärlden. Kommer sakna dig! Kram

  183. malin

    Och jag är en sån där som aldrig kommenterar men fan vad förbannad jag blir på alla jävla typer som tar sig friheten att stå över andra, såna som du som faktiskt vågar bjuda på sig själva. Jag kommer sakna din blogg. det tillhör lite dagsrutinen att se vad Anitha och Penny gjort idag.

    Jag tycker både du och Calle verkar vara grymma föräldrar. HEJA FINA NI!

  184. Sema

    Men sluttttta nu..du kan ju inte sluta Blogga!!! Vem ska jag annars följa o läsa=(.
    Skiiiiiiiiiit i dumma korkade knas människor som inte har ett liv och har haft ett taskigt barndom som i verkliga livet SJÄLVA är mobbade…

    Kan tänka mig att de jobbigt,men låt inte F**** människor komma åt dig… skulle jag vara du skulle jag lätt provocera…för att driva.
    Dem som känner dig vet vem du e o va du går för..

    Visst,de lätt förmig o skriva.. men att dem ska få dig sluta och blogga ..nej gör inte de.. ta en paus..kom tillbaka som en snäll häxa=).

    Eller skriv ut deras mail så kan vi jävlas tillbaka muahhahahahah..

    Pretty pls..sluta ej blogga för dumma kosssor som ej har ett liv..bara om DU själv verkligen har tappat lusten..

    Du e grymmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!

  185. bella

    Så tråkigt att inte kunna läsa dig mer! Jag läser väldigt sällan kommentarer, men är folk så elaka så verkar det ju inte klokt. Olika åsikter kan man ha men varför trycka ner dig som person för det? Det måste vara avundsjuka och missunnsamma stackare med ytterst torftigt liv som gör så.
    OK, det har i alla fall varit väldigt roligt att få följa din blogg, så tack för det. Jag önskar all lycka till med lilla söta Penny, ditt liv och din spännande renovering av stugan!
    Kramar!

  186. Elin

    Ånej! Jag har varit en av de tysta läsarna, kommenterar inte ofta och i ärlighetens namn så läser jag oftast inte ens kommentarerna. Din blogg har dock skänk mig ånga trevliga stunder. Tråkigt att det ska behöva bli så här men du har full förståelse. Lycka till med Penny och familjen!

  187. LindaLi

    Nej, vad synd!! Kan du inte ha någon på mama:s redaktion som kan läsa och godkänna dina kommentarer, så slipper du se dem? Eller att man måste logga in och skapa sig ett konto för att kunna kommentera? Vi är många härinne som inte skriver taskiga saker, och som tycker att du är en supercool mamma!:)

  188. Alva

    Jag har följt dig sedan första inlägget och har älskat din blogg!! Nu spelar min pappa ”Whiter Shade of Pale” på pianot bredvid ( http://www.youtube.com/watch?v=CJIVz9nYx7I ) och jag blir nästan tårögd av ditt inlägg. Du har följare i många åldrar (Jag är arton) och du inspirerar fler än vad du ”provocerar”. Synd att det är ”hatarna” som syns. Hoppas man hör mer från dig i andra forum. <3 Alva

  189. Annis

    Åh, det gör mig ledsen! Det har varit jättekul att läsa din blogg. Jag har inte kommenterat tidigare, men jag vill önska dig, Calle och Penny lycka till i framtiden och så hoppas jag att du fortsätter blogga någon annanstans=). Kommer att sakna att följa dig i din vardag! Kram!

  190. Anne-Li

    ONEJ! Ska Trollen verkligen få vinna? Jag förstår dig dock, men jag kommer verkligen sakna att läsa dig, vem ska jag nu sätta mig ner med när jag har 5 minuter mellan städning och tvättning efter jobbet? *Snyft*

    Må så gott alla 3 !

  191. Katarina

    FY säger jag bara, FY för mobbare som trycker ner andra människor! Jag är så ledsen att du känner så här, men samtidigt förstår jag dig fullt ut. Det ÄR svårt att låta elakheter bara rinna av en, även när de kommer från avundsjuka besserwissrar som inte känner en eller vet något om ens liv överhuvudtaget, utöver det lilla som du delar med dig av.

    Älskar din blogg, och tror som någon annan skrev att det många gånger är värre på sajter som riktar sig till mammor/föräldrar. När du känner att du är redo en gång i framtiden hade det varit underbart att få följa dig igen på en annan plattform! Kom ihåg att det för varje mobbare finns många många som gillar det du gör!

    Kram!

  192. Ida

    Jag blir uppriktigt ledsen över att din blogg har kommit till the bitter end. Det har varit roligt att följa dig. Du är väldigt klok och du har dessutom en vansinnigt söt unge.

    Tyvärr känns mammor i allmänhet väldigt skuldbelagda av omgivningen. Den ”typiska mammarollen” är nog alldeles för snäv för vårt eget bästa. Jag förstår att du hellre lägger ner tid på annat än att ständigt försvara dig i din blogg.

    Tack för den här tiden, hoppas du kommer åter!

  193. Linda

    Nej, vad tråkigt är min första tanke. Jag kommer verkligen sakna din blogg! Jag är ännu en av de som inte kommenterat tidigare, har heller inte läst så noga, har tänkt att det är dina ord jag vill läsa, men nu blir jag så ledsen när jag ser att du ska sluta skriva.
    Jag håller tummarna för att du tänker om, och på något vis blockera alla de som är elaka.

    Jag har en son som bara är lite yngre än Penny och därför har det varit skönt att läsa om dig och dina funderingar, tycker du och Calle är vettiga och står med båda fötterna på jorden!

    Kommer sakna din blogg!

  194. Lina, Gotland

    NEEEEEEJJJJJ !!!! jag kommer att sakna dej <3
    hoppas du kan gästspela hos nån i din familjs bloggar..
    må gott o lev väl, härliga Pennys mamma !!!!

  195. Elin

    väldigt tråkigt att läsa men förstår dig helt! Hoppas att du återkommer snart, även om det blir i annat format. har inte själv egna bara ens men gillar din blott skarpt, en eventuell nästa blir blir garanterat suverän!

  196. Maria

    Trist!

    Men det är nog bäst för dig Anitha. Jag har känt på sistone att du inte klarar av att hantera elaka (ett fåtal)/tillrättavisande/rådgivande kommentarer, utan att du reagerat på dessa på ett osunt sätt. I vissa fall förstår jag dig, men i många fall har du utan tvekan överreagerat kraftigt. Vill du inte bli kommenterad ska du inte heller ha en blogg. Detta är min åsikt.

    Men jag tycker att det är tråkigt att du slutar blogga.

  197. Annika

    Fyy så trist att du slutar! Och så himla trist att dessa tragiska, sorgliga människor vinner..

    Jag har diggat din blogg men samtidigt så förstår jag dig för dessa hemska kommentarer du fått(vilket jag inte fattar) Dessa kommentarer kan sänka vem som helst även den med super sjalvförtroende..

    Har reagerat på många av dessa hemska kommentarer och varit chockad över hur elaka/fega människor det finns..

    Hoppas du kommer tiblaks! Och du e grym så taINTE åt dig av helt obefogade sjuka kommentaren..Dessa borde spärras in..

    Stor kram!

  198. hanna

    H-E-L-VE-E-E-T-E-E. ska bojkotta bloggar från och med nu. okej. kanske inte calles. eller alex.. eller amandas… vad fan. får väl hoppas att du poppar upp där någon gång i framtiden. tills dess – fan vad bra du är!!!!

    /trogen 20-åring

  199. joanna

    Anitha! Jag blev smittad några dagar efter dig och har följt din blogg konstant sedan dess. Det har varit intressant att se hur du tänker och hur du gör. Jag har aldrig kommenterat förut, läser inte ens kommentarerna i bloggar. Önskar jag skrivit att jag gillar din blogg, dig och din söta lilla Penny. Förstår ditt beslut fullt ut, men jag kommer sakna dig.

    Kram från J

  200. Emma

    Så tråkigt! Jag förstår att du inte orkar. Jag har följt din blogg och älskar hur du skriver. Vår bebis är beräknad till i helgen och jag tycker att det varit så skönt befriande med din mammablogg!
    Tack för det.
    Ha det gott med din fina familj

  201. Annica

    NEJ! Din blogg är den bästa av alla jag följer! Usch vad tråkigt. Ursäkta, men jävla näthatare som lyckats stänga ner den bästa bloggen av dom alla.

    Skaffa någon som kan ta bort de dåliga kommentarerna? Vill läsa mer..

  202. Sofie

    Vad tråkigt att du lägger ner din blogg och vad tråkigt att det finns så många elaka människor. Börja bli rädd för att mina barn ska växa upp i ett samhälle där man inte kan stötta varandra utan måste klaga och vara elaka bara för att man inte har samma åsikter.

    Jag som såg fram emot att läsa om Pennys utveckling och om er renovering av sommarstället.

    Jag hoppas att du kommer tillbaka någon gång och du ska veta att du är absolut inte dum i huvudet!

    Ta hand om dig och familjen!

    Kram

  203. Fatou Andersson

    Åh vad tråkigt… Att följa din blogg har varit fantastiskt och jag kommer sakna varje rad. Hemskt att det finns människor som är så elaka. Dom orkar inte med att fejsa att du är så bra helt enkelt! Avundsjuka. Och att de får vinna genom att en underbar blogg upphör. Men fullt förståligt att du fått nog. Vill bara du ska veta att jag har uppskattat dig massor och har flertalet gånger tänkt för mig själv ” vilken fantastisk tjej, smart snygg och med en härlig inställning till livet” Allt gott och hoppas man kan komma att följa dig i ett annat sammanhang i framtiden. Såg ju fram emot att följa renoveringen av er fina stuga..och sovrutinerna…
    Allt gott till dig & din familj.
    Varma kramar!

  204. Sofia

    Fan, jag kommer sakna din blogg. Jag förstår dig till hundra procent och tycker att det är så jävla solgligt med alla näthatare. Inte bara för dig utan för att det finns så mycket sorgliga människor där ute. Keep up the good work i livet där ute utan bloggen. Kram!

  205. Jenny Johansson

    Jättetråkigt! Har följt din blogg och tycker att det är roligt att läsa vad ni har för er – särskilt om penny och föräldraskapet. Penny är jättefin (och har för övrigt calles ögon) Påhoppen på henne och kommentarerna om likhet och hudfärg är ju bara att bortse från. Uppenbart att det är fråga om idioter. Det är kanske lättare sagt än gjort men du borde inte ta till dig av elaka kommentarer. Stå för den du är med fel och brister och positiva sidor och ta till dig av kritik du tycker du förtjänar. kommer sakka din blogg! Lycka till!

  206. rosita

    Stora kramar till dig. Jag förstår dig absolut när det är som du beskriver. Ofattbart är det hur vissa människor kan bete sig. Jag är också en av de som sällan kommenterar men ändock har gjort det någon gång (hoppas du kommer ihåg det).
    Önskar dig och din familj en fortsatt fin sommar och, sköt om dig Anitha. Njut av Penny och Calle, släkt och vänner – de som ger dig kärlek, omtanke och energi.

    Kram Rosita
    http://blogg.mama.nu/rosita

  207. jenny malm

    du kommer vara saknad, har följt dig sen starten och älskar sättet du skriver och att du vågat va naturlig och inte det där pretto som mammabloggar ofta blir…. förstår dock dig att du inte orkar med smutskasningen längre men fortsätt gärna kämpa mot de evinerliga mammatrollen som härjar fritt…..

    all lycka till dig, du starka fina människa & all lycka till din familj & glöm aldrig att vi är många som gått in dagligen och läst, tyvärr har vi varit för lata/lama/ otaggade att kämpa mot de negativa krafter som verkat här…

    kram

    jenny, ett sort fan i skåne

  208. Lisa

    Hej!

    Har inte kommenterat tidigare men kanske borde gjort det, känner jag nu! Jag har följt dig länge och tycker att du skriver väldigt bra och roligt. Penny är skitsöt!

    Men – jag förstår ditt beslut, man ska inte behöva stå ut med sådant som du har stått ut med. Hoppas du skakar av dig allt det dåliga fort, av det lilla som jag som bloggläsare sett av ditt föräldraskap kan jag inte säga annat än att du är en fantastisk mamma. Fan, jag ryser när jag tänker på hur många idioter det finns… Jaja, tänk på att vi är många som läst och tyckt om, men inte kommenterat!

    Hoppas du kommer tillbaka, i så fall ska jag komma ihåg att visa min uppskattning någon gång. Tack för många roliga inlägg!

    /Lisa

  209. Kicki

    You Rock girl.Lycka till i framtiden.Kommer sakna dig. Många pussar till Penny. Ja kanske en till Calle också. Du kan väl visa lite bilder på erat nyrenoverade torp i framtiden. PLEASE???

  210. Daniela

    Åh jag hoppas verkligen att du ångrar dig och inte låter trollen vinna. Förstår dock om du vill skydda Penny från skiten. Hur kan man vara så låg att man skriver elaka kommentarer om ett litet barn? SKÄMS PÅ ER!!! Jag har läst din blogg sedan en liten kort tid tillbaka och tycker att du är underhållande. Ibland tycker jag som du och ibland inte precis som jag gör med mina vänner, min man och alla andra människor. Man måste inte tycka likadant i allt. Det är så man utvecklas. Det är synd om de svaga stackare som inte klarar av att du inte är som de, det säger mer om dem än om dig. De måste vara så rädda för att inte passa in så de klankar ner på allt som inte är som de är. Sköt om dig och din familj och som sagt, hoppas du ångrar dig!

  211. Tove

    Jag kommer sakna den enda vettiga och ärliga mammam-bloggaren i Svearike.. Samt den vackraste. Jag har tyckt om dina kvicktänkta inlägg och din ärlighet om mamma-livet. Tack för det du gjort hittills och all lycka till dig och Lilla underbara söta Penny och så Calle såklart.
    Varma kramar

  212. Erika

    Anitha!

    Jag tillhör kategorin ”aldrig-kommenterat-tidigare”… Vill bara säga att jag gillat din blogg och att du vågat vara ärlig, rak, orädd. Många bloggare väljer ju att visa upp en extremt finputsad yta och skriver inte minsta lilla som kan provocera… Bland kommentarerna har man ju tyvärr kunnat se en hel del ”nät-troll”, har velat svara på deras elaka åsikter flertalet gånger, men det har känts meningslöst då de sällan ger sig utan bara går igång på att få reaktioner 🙁
    Hoppas du hittar en bloggform som funkar (utan kommentarsfunktion kanske?, men det är ju också trist, noll feedback liksom). Njut av lilla Penny, hon är nog den sötaste bebis jag sett! Tack för att du delat med dig! Pepp-kram

  213. Jossan

    Hej! Har följt din blogg varje dag sedan söta Penny föddes. Sorjligt att du tänker sluta blogga om er fantastiska lilla familj. Hadde sett fram emot att få följa er vardag med bla Pennys framsteg och er renovering av sommarstugan. Men förstår att du inte orkar med alla tråkigheter och att även om man inte vill ta åt sig eller ska göra det, så gör man det ändå till slut. Hoppas det goda vinner över det onda och att du en dag börjar blogg igen. Ha det bra och sköt om er!
    kram

  214. kristina

    Åh vad tråkigt
    Jag har verkligen gillat din blogg
    Det är så trist med elaka människor, brukar tänka att de får tillbaka någon gång för allt elakt de säger och i detta fall skriver
    Jag förstår dig helt och full, ägna din tid åt att vårda de dina
    njut av att vara en fantastisk fru och mamma

    Massor av styrkekramar

  215. Emma

    Super tråkigt, men jag förstår verkligen ditt beslut. Hade själv inte velt läsa massa skit om mig själv. Lycka till med allt och hoppas att du snabbt hittar något nytt som kan ge dig massor av positiv energi.

  216. Leila

    Fan vad tråkigt! Jag förstår ditt beslut, även fast det kommer vara skit att inte läsa din blogg längre.

    Med det vill jag ge ett stort FUCK YOU till alla elaka troll som borde skämmas så oerhört för att ni gjort så här mot en annan människa!

    Till dig och Penny skickar jag en stor KRAM, ni är så fina.

  217. Martina

    Hej Anitha! Vad tråkigt! och det tråkiga är naturligtvis att du blivit sårad av några nötter, blir så trött. Nej, jag kommenterar inte ofta ( nästan aldrig) men jag gillar och läser dina inlägg varje dag, jättebra och underbara foton på gulliga Penny! Så jag tycker det är så knäppt att några elaka mobbare ska få ta ifrån mig en av mina favvobloggar. Viktigt att du inte tar åt dig ett skit av det de skriver, släpp det så gott det bara går o tänk på vad många vi var som läste din blogg o gillade den i tysthet, eller med lite spridda kommentarer. Vi var ju iaf flest, så det så!! 🙂 Egentligen så tror jag att ingen bloggare skulle behöva publicera en enda elakhet, rensa bara bort det, för personliga påhopp hör inte hemma i en trevlig mammablogg, herregud! Kram till dig Anitha och jag kommer sakna din blogg!

  218. sandra

    Tänk vad andra kvinnor kan vara sjuka i huvudet på ren svenska.
    Finns det ens något att klaga på hos dig/er?
    Icke!
    Alla är olika, det är väl det som är syftet med oss?
    Du gör saker på ditt vis, du agerar utifrån dig själv.
    Sen vad dessa bittra stackars kvinnor (för det är ju oftast kvinnor som hackar,otroligt sällan män) gör är deras bekymmer men varför, VARFÖR ska dom förstöra så att den enda bloggen jag älskar, lägger ner?
    Så jävla orättvist. Fan. Jag blir så arg.
    Jag läser din blogg när jag vill skratta, för du skriver så otroligt bra, bara idag om din möbel, vad jag tyckte det var bra för jag har en likadan och tänkte ”vad du är smart!”, jag läser din blogg när jag vill försäkra mig om att det är okej att vara utan sina barn (för jag har ju två dessutom), och att man FÅR vara vuxen och man behöver inte vara en dålig förälder om man går ut, varför är man det? Är man bättre om man sitter hemma på sina feta arslen och sitter vid en dator och dumpar elaka kommentarer till någon som verkar vara hur mysig som helst och smart??!
    Vad säger det om dom ”duktiga” morsorna då?
    Att det är okej att vara elak så länge man inte säger det högt eller till andra?
    Att framför en dator får alla vara elaka eftersom där kan ingen spåra mig eller skicka mig till rektorn?
    Usch. Jag brukar kommentera,men inte såhär långa inlägg. Förlåt för det.
    Men du är helt utan tvekan bäst i bloggvärlden.
    Jag kommer verkligen att sakna ditt skrivande och att inte läsa om Penny för det är så intressant.
    Du är bäst!!!!

  219. Kikki

    Nej!!
    Synd att du känner så, men fattar, folk är så himla småaktiga och dumma.
    Jag tycker du skriver så himla bra och är så intressant även om jag inte alltid håller med dig – så hoppas du retar livet ur folk och skriver en bok eller nåt.
    Fuck em säger jag.
    Ha det bra!
    Kikki aka. Lampan08

  220. Katarina

    Nej! Hur kan människor läs: kvinnor vara så elaka att de får en vettig människa att sluta blogga? Vad vinner dessa gamar på att klanka och skriva elaka saker om en annan människa? Har de inget positivt att tillföra så ska de inte ens läsa din blogg. Jättesynd att inte få läsa och vara med i din vardag med Penny och nu när projektet ”sommarstugan” skulle starta! Hoppas att du kommer tillbaka snart Anitha för vi är många som kommer att sakna dig och Penny och alla fina bilder på denna bedårande unge! Kram på dig och tack!

  221. Tea

    Så trist. Jag gillade att läsa din blogg, kul att följa Penny eftersom jag har en son i nästan samma ålder. Lev o må! 🙂

  222. Sofia

    Jag har heller aldrig kommenterat förut och nu ångrar jag det. Önskar att jag hade skrivit tidigare hur underbar du verkar vara och vilken fantastisk mamma du är till lilla Penny. Jag har följt dig varje dag senaste året då jag också är mammaledig och känt igen mig i väldigt mycket som du har skrivit.
    Vill bara att du ska veta att du har gett mig många leenden, skratt och faktiskt en hel del tårar med dina texter. Blir ledsen över att du nu ska lägga ned men jag förstår dig. Det är inte värt det när man får utstå så mycket hat från människor som inte känner dig och din familj. Glöm aldrig att du är 1000 gånger bättre än dem. Du har aldrig ”gömt” dig bakom datorn, du har stått för dina ord och dina tankar till skillnad mot dem.
    Ta hand om dig och din fina familj.
    Kram Sofia

  223. Hanna

    Å nej vad ledsen jag blev nu:( Din blogg är min favorit av alla jag följer och alltid den första jag kollar i efter uppdateringar. Har själv en liten dotter ca en månad äldre än Penny så därför har det varit extra roligt att följa dig och livet som nybliven mamma:) jag tycker du är klok, vettig, rolig och har mycket bra åsikter om det mesta i denna knasiga värld. Kommer verkligen sakna dig och hoppas få se dig snart igen:) ha en fantastisk höst tillsammans med din lilla familj! Sköt om er! Kram från en trogen läsare

  224. åsa

    GE INTE UPP!!
    jag går in på din & dim mans blogg varje dag,
    ja vill följa din mammablogg, jag har själv en 2mån bebis och jag får många bra tips från dig! är 25år och kan behöva lite tips ibland..
    Ta bort så man inte kan kommentera dina inlägg ist.
    Skriv bara det du vill och tycker och sen skit i att vi ska kommentera.

    Jag har kommenterar 2gångner och fått ett bra svar av dig varje gång som jag har snappat upp och använt mig av i vardagen med min lilla tjej.
    Så snälla ge inte upp! Vi vill ju följa er nu också med stugan som ni ska renovera upp.

    Kram

  225. Malin

    Vad trakigt att lasa men samtidigt forstar jag dig. Jag hade inte heller klarat av kommentarerna i denna blogg. Jag brukar tanka pa dig ibland for jag har en dotter pa 10 veckor och hur mycket skit du fick ta i denna bloggen speciellt iborjan nar Penny foddes. Jag klarade knappt av mina egna kanslor de forsta 4 veckorna sa jag beundrar att du stog ut sahar lange.

    Jag har lart mig ett och annat av dig och aven om jag inte haller med om allt sa har jag verkligen tyckt om att folja dig och Penny varje dag. Du var aven en inspiration for mig att forsoka ta mig ut med min dotter ganska tidigt sa vi inte blev sittande har i ammningstrasket. Tack for det!
    Manga kramar till dig och Penny, hon ar sot som socker!

  226. Annika

    Så tråkigt. Så ledsen jag blir. Och samtidigt förstår jag. Idiotiska människor som spyr galla och allt bottnar i avundsjuka och missunnsamhet. Obegripligt. Fasen också. Jag ville följa dina projekt – i stan och på landet – blivit inspirerad och njutit. En liten glädjestund under dagen. Är så van att gå in på din blogg och kolla om det kommit nåt nytt inlägg. Läser sällan kommentarerna, det har ju varit dina inlägg som varit höjdpunkten, men gått in emellanåt då jag förstått att det varit nåt. Och häpnat över all elakhet som finns. Trasiga människor med trasiga liv som man inte orkar att själv ta tag i, utan tror att man blir ”bättre” av att racka ner på andra (dig). I anonymositetens tecken. Så elakt och så nonchalant. Skitmänniskor.
    Ha det riktigt bra med din fina lilla tjej och fina Calle. Jag kommer att sakna dig.

  227. Jenny

    Tråkigt!
    Jag tycker du borde ta bort kommentarsfältet och blogga på ändå! Är helt övertygad om att vi som tycker om din blogg inte skulle sluta läsa för att man ej själv kan kommentera.
    Extremt obehagligt att folk beter sig så illa och elakt.
    Har för mig att Sanna Lundell bytte från Mama till aftonbladet och sedan dess tyckt att det varit mycket skönt att slippa alla galningar som tyvärr verkar flockas på denna sida.Det känns ju helt bisarrt att vuxna människor sitter och skriver elakheter om ett litet barn !! Hur i helvete tänker man då???
    Men jag förstår om du inte orkar mer. Så trist iaf för din blogg har varit riktigt rolig att läsa.
    Lycka till med allt nu!
    Kram
    /jenny

  228. Tina

    Brukar inte, aldrig, skriva kommentar men FAN ta alla nätmobbare! Jag har älskat att läsa din blogg. Så befriande, rak, ärlig och sann. Du är super och jag hoppas du kommer tillbaka.

  229. Kikki

    Nej!!
    Synd att du känner så, men fattar, folk är så himla småaktiga och dumma.
    Jag tycker du skriver så himla bra och är så intressant även om jag inte alltid håller med dig – så hoppas du retar livet ur folk och skriver en bok eller nåt.
    Fuck em säger jag.
    Ha det bra!
    Kikki aka. Lampan08 på Twitter

  230. Birdien

    Hej Anitha om du nu läser det här. Jag tänker inte försöka förklara eller försöka förstå .. och vi har nog alla sårat varandra och gjort varandra ledsna. Jag beklagar det oerhört. Främst beklagar jag att du slutar nu pga detta, men som sagt, jag kan förstå det.
    Senaste jag skrev var dock en ren och äkta menad komplimang till dig Anitha, jag frågade ju om dim klänning som jag gillade så oerhört, den gröna GRETA du hade på dig igår. Den klänningen är så vacker på dig och den faller snyggt. Jag sa det samma till Amanda och hennes GRETOR också .. märkligt hur vissa kläder är gjorda då de är vackra på alla .. eller i alla fall er båda ..

    Jag kommer att sakna dig Anitha och dina bilder på dig och lilla fina Penny mm samt att kunna följa ditt projekt med lantstället. Det kommer att bli jättefint och hade varit skojigt att följa. Men kanske du är tillbaka när det börjar bli klart så att vi kan få se bilder från hela projektet?

    Ha det gott Anitha, jag är uppriktigt ledsen om jag bidragit till ditt beslut att sluta blogga nu.

    Jag är ju en gammal man och har ju ingen som helst lust att gräla eller bråka med bloggare varken dig eller någon annan, men ibland har vi alla en dålig dag.

    Var rädd om dig Anitha, var rädd om ditt lilla hjärta Penny och älska henne och ha det gott med henne och Calle. Ni är ju båda lyckliga med er lilla smula och har nära kontakt med henne kontinuerligt.

    Tack för tiden som varit Anitha, jag hoppas du kommer tillbaka i bloggvärlden eller på annat sätt kan hålla kontakten med oss ..

    *kramar* till er alla i familjen och sköt om er *kram*

    Mvh/Birdien

  231. Nilla

    Vad ledsen jag blir att läsa ditt inlägg, ledsen för din och för Pennys skull, men egentligen också för alla människor som sitter och trycker ner andra bara för att själva känna sig bättre? Ledsen att så många tycker att det är okej idag, både på nätet men också ute i det riktiga livet. Människor har inget värde längre. Och det tycker jag är hemskt, vad är det för värld våra barn ska växa upp i egentligen?

    Önskar dig och din familj allt gott, sköt om varann och glöm inte bort att du är en bra mamma, den bästa mamma er ljuvligt söta Penny kunde få! Njut av den här tiden när hon är liten, åren går så fort… Låter som om jag skulle vara lastgammal och det är jag ju inte, bara några år äldre än dig, men när man har äldsta barnet som är 15 år, ja då märker man hur snabbt tiden gått.

    Har tyvärr inte heller kommenterat här förr mer än en gång, men har läst hela tiden din blogg och funnit mycket nöje i att igen lite på avstånd utan att känna er ändå få vara delaktig i livet med en bebis.

    Kram från Finland

  232. Emilia

    Neej! Anitha! Din blogg är ju min favorit, det är helt underbart att få läsa om Penny och er lilla familj. Men jag förstår dig samtidigt, det kan omöjligt vara roligt att få läsa så många FEGA personpåhopp varje dag som du blivit tvungen att göra. De är säkert olyckliga allihopa.

    Många kramar från en 20-åring med barnlängtan!

  233. Ulrica

    Åh vad tråkigt!! Tråkigt för mig som verkligen följer din blogg slaviskt + tråkigt att det finns så många elaka människor – det är för mig faktiskt ofattbart hur folk håller på. Blir ledsen för dig och din familjs skull. Men om det tar mer energi än det ger att blogga så förstår jag ditt beslut.

    Kommer sakna dina inlägg som innehållit allt – högt & lågt, skratt & tårar och varit väldigt rolig att läsa!

    Stor kram till söta Pennys superkloka mamma!

  234. Ida

    Fy vad tråkigt. Nu ångrar jag att jag inte kommenterat tidigare annat än att säga grattis till dig på twitter när du fyller år och när Penny fötts. Tycker ju att du är bra. Hoppas att du kommer tillbaka! Sköt om dig. Sköt om er.

    Kram

  235. Helena

    Vad himla tråkigt för jag har verkligen tyckt att det varit kul att få följa dig, din familj och föräldraskapet. Hoppas du kommer tillbaka. Låt inte de elaka personerna vinna. Sköt om dig och din familj!

    Kram

Comments are closed.