Anitha Schulman

treatrea

Vet ni vad. Jag har varit lite småsur idag. Stingslig liksom.

Jag fyller 33 år imorgon. Jag känner mig stel i kroppen men ung i sinnet. Det hänger inte alltid ihop. Jag fyller 33 år och gör cellulitbehandling. Det gör man inte när man är 21 år. Man vet knappt att det går att göra.

Jag minns millennieskiftet då var jag 21 år och skulle fylla 22 år. Då tänkte jag herregud 2010 blir jag 32 år gud så gammalt! 33 år är äldre än gammalt år 2000. Men man kan inte leva i det förgångna. Det är som att försöka jämföra nyförälskelse med en relation efter tjugo år. Klart det inte är lika hett. Klart det är lite ljumnare.

Men man bränner sig inte det är mycket mera hudvänligt. Så jag omvärderar och tänker tvärtom. För jag skulle ju aldrig i hela mitt liv vilja bli 21 år igen. Är otroligt glad för att vara så gammal jag är. Har aldrig varit så nöjd i livet som nu och det bästa är att det bara blir bättre hela tiden. För varje år.

Det blir bara jobbigt att se det utskrivet ibland eller höra någon annan säga det högt. För i vissa situationer är jag inte en dag över 22 år och ibland känns det som jag har livserfarenhet som en 66 åring. Och det är ju livserfarenheten som är det fina med åldrandet. Det kan ingen ta ifrån en. Det spelar ingen roll hur brådmogen man är som 20 år för man har bara tomma ord när det kommer till erfarenhet. En känsla ersätter aldrig en upplevelse och en upplevelse aldrig en erfarenhet.

Så skål och hurra för mig det är ganska härligt att bli firad med tårta på sängen som 33 år med en fin familj vid sin sida. Inte vakna upp ensam och bakis på en kvalmigt loft på Bondegatan. Det vill jag aldrig göra om men jag kanske inte skulle varit den jag är idag om jag haft det ogjort.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Daniela

  Hej
  Halkade just in på din blogg för första gången, men inte sista. Blev oerhört nyfiken när jag såg hur många kommentarer du fått på vissa inlägg så gick in och läste… Jag är inte chockad ,tyvärr, men beklämd över vad en del folk skriver. Du har all rätt att ta bort personangrepp från kommentarsfälten. Jag jobbar som butikschef i en skobutik och ibland får man in arga och missnöjda kunder. Så här är det: ALLA har rätt att komma med kritik men INGEN har rätt att hoppa på dig personligen. Ta inte åt dig (lättare sagt än gjort jag vet) för oftast är detta personer som har problem med sig själva och tar ut det på dig. Visst är det konstigt också att de med vassast kritik alltid är anonyma… Jag kommer fortsätta gå in här och läsa, ibland kanske jag tycker som du och ibland inte, det är ju det som är intressant. Tycker jag att du skulle vara ”vidrig” som en del skriver, (då måste du vara nynazist för att jag ska tycka så) så slutar jag läsa helt enkelt. Varför lägga energi på sånt. Har en känsla av att så inte blir fallet. Ha en fin födelsedag!

 2. Cecilia

  Grattis! Ha en underbar dag. Det blir faktiskt mycket bättre och roligare för varje år tycker jag. Jag är så himla nöjd med mig själv (har iofs nog alltid varit det) och njuter av mitt liv, mina barn, min läckra man (skitsnygg, rolig o vältränad). Jag inser ju att jag är medelålders but WHO cares? Vi är så åldersfixerade. I USA där jag bott under en längre tid är det enligt lag förbjudet att diskriminera för ålder, kön, religion, politiska värderingar, sexuell läggning och det känns så mycket mer befriande på arbetslplatserna. Ingen bryr sig om hur gammal du är och ingen skulle någonsin fråga.

  I vilket fall som helst STORT GRATTIS!

 3. Jenny

  Blir också 33 om två veckor! Känner mig mer tillfreds med livet nu än någonsin. Har en liten son på 10 mån och en underbar sambo. Skulle heller aldrig vilja återgå till mitt liv som 20-åring men vill inte ha det ogjort heller. Ha en underbar födelsedag!!

 4. fia

  anitha, du är faktiskt snyggare som 33-åring. om det nu är möjligt! tänkte höra med dig hur du behandlar ditt hår. jag har likadant hår som du, lockigt, tjockt, ja, lite grövre helt enkelt. jag har rakpermat och gjort keratinbehandling, men aldrig fått det så sjukt snyggt som det du har på bilden. snälla, tipsa!
  kram f

 5. Anna

  Jag blir 33 på söndag jag, även om jag har svårt att tro det. Säger till alla att jag blir 32 och blir förvånad när de rättar mig. Jag tror inte det är åldersnojja dock, bara förvirring :-).

 6. Ellen

  33. 33. Ja du. Du kommer att bli överraskad av livet i framtiden. Det kan du i allafall vara säker på.
  Som nästan 20 år äldre än dig så måste jag dock säga att det känns extremt onödigt att vara åldersnojjad vid så unga år 🙂

  Och som alltid. Man ska aldrig glömma. Att alternativet till att bli äldre är väldigt mycket tristare… Iallafall från den här sidan av evigheten sett.

 7. Tina Johansson

  Grattis i förskott ljuvliga Anitha!
  Så kloka ord du skriver!
  Själv är jag snart 42 och kan inte fatta vart åren tagit vägen, men så tittar jag upp på mina fina söner 16 och 21 år och då fattar jag…
  Det gäller att på något vis följa den gamla klyschan att fylla åren med liv istället för att bara fylla livet med år… Kram!

 8. E

  ÅÅÅ Tjusiga Hårettttt och gulliga ansiktet Grattis på 33 -årsdagennn.
  Nåja trashanslivet och drickandet m.m, en mera dålig ide anser JAG,men det gjorda går ju inte att göra ogjort så tyvärr men det är bara att laga sig själv och gå vidare.Svenska staten och myndigheterna TROR DOCK PÅ DEN IDEN att vara ung och dum som dom kallar det ,kanske någon uppmuntran

 9. madeline

  om man som 30-aring anser att en 20-aring inte har nagon livserfarenhet, betyder det att en 40-aring da har samma rattighet att saga samma sak om en 30-aring? att denne bara har ”tomma ord” att komma med?

 10. Birdien

  Ljuvligt Anitha … måste säga grattis så här i förväg eftersom man aldrig vet om man överlever natten 🙂 *kram* på dig inför din dag ..
  Och du .. du är nu inne i din bästa period i livet .. enligt min erfarenhet .. åren mellan 30 och 50 är de absolut bästa i livet ..
  Man har gått igenom ungdomsåren, klar med grundutbildningen för livet, kanske skaffat sig det första barnet eller fler, har ett bra jobb, gift med en trevlig maka/make och man känner sig , som du säger, fylld av erfarenhet .. men som ändå kommer att byggas på .. och man väntar på att får se sitt(sina barn växa upp och njuta av livet så gott det går efter de förutsättningar som livet gett var och en. Så Anitha .. njut av livet och uppskatta varje dag och varje ögonblick som du får njuta av Penny och Calle och alla vänner .. *kram*
  GRATTIS på förhand från en gammal man som nästan nått de sexsex .. *lol*

  Birdien

 11. Elisabet

  Grattis till dig! Jag fyller också år i morgon, fast jag bli 31…och ja…ålder är bara et tal, i bland känner jag mig som en 13 åring, mens andra som en 60 åring…en är vel vuxen helt enket..;)

Comments are closed.