angelickpicture

LOVA IS BORN

TORSDAG

idag tänkte jag dela den lilla filmen när vår lilla lova föddes. jag hade ju mer än gärna haft ett helt filmteam på plats i alla hörn & kanter men vi filmade på med telefonerna i den mån det gick.

för mig var förlossningen så efterlängtad, jag var inte ett dugg rädd bara så peppad att få ut henne. jag hade det tufft hela resan som gravid. gick även igenom ett missfall så mitt senaste år har inte varit lätt.

de första tre månaderna kunde jag inte göra någonting. det var en riktig mardröm! jag mådde så fruktansvärt dåligt & åkte på ett flertal skumma symptom. jag mådde så jääääävla illa, som den värsta baksmällan dygnet runt i 3 månader. jag var yr hela tiden, hade ont i huvudet & frös kontant. jag var vrålhungrig samtidigt som jag var tvungen att stoppa fingrarna i halsen & insåg efter ett tag att detta inte var hållbart. tillslut bröt jag ihop, jag orkade inte genomlida en dag till & till sist fick jag medicin som lindrade besvären. lergigan comp & levaxin. jag fick även ta prover för sköldkörteln, proverna visade förhöjda (tror jag det var? 😂) värden & fick utskrivet levaxin. nu såhär i efterhand förstår jag inte hur jag under tiden lyckades jobba, snacka om att kämpa på 😂

därefter åkte vi till thailand & jag fick äntligen känna lyckan av att bära lova i magen. det var så befriande att äntligen må bra.

jag hade några veckor som var fantastiska när vi kom hem också men pang sa det så kunde jag knappt gå en dag. det kändes som att hela könet skulle sprängas. det var ett sådant tryck i hålet hela tiden, som att huvudet var påväg ut 😂 jag gick som en pingvin från v 20 nånting. & alla omkring fick serva mig 24/7 – hämta det, hämta det, massera mig, jag är törstig osv. jag blev inte direkt en populär människa att hänga med!  😂

inte den bästa sommaren att vara höggravid på, svetten rann hela tiden, konstigt när termometern visa närmare 30 grader varje dag med en trasig AC. det gick väl åt ett glasspaket om dagen.

den 10 aug var lova beräknad, men icke sa nicke, ingen lova kom & jag höll på att bli sinnessjuk. jag har aldrig blivit prövad mitt tålamod som just dessa dagar innan hon bestämde sig för att komma. det var en sjukt påfrestad tid. jag var så vätskefylld att benen sved när jag stod upp. usch…

10 dagar över tiden hade gått. jag var så desperat så jag låg & massera bröstvårtorna en halvtimma för att stimulera livmodern. notera då att jag testat allt innan detta också 😂

klockan var runt 16 när tom smsade att jag skulle gå ut, jag låg nämligen hemma hos mamma & tjata som vanligt haha. väl i bilen känner jag hur jag blir helt blöt mellan benen. vatten blandat med blod jag kände bara YYYYYEEEEES!!!!!!!! nu händer det. äntligen ska hon ut! JAG KOMMER BLI MAMMA IDAG. trodde jag ja. nej det tog ett dygn på förlossningen.

förlossningen var hemsk! jag var ju inte direkt i något bra skick. jag hade önskat bli igångsatt med tanke på hur jag mådde. men det var inte enkelt att få igenom, det blev 5 hinnsvepningar istället som inte gav några framsteg & gjorde så inihelvete ont. hur som helst så klarar VÅR FANTASTISKA KVINNOKROPP den djuriska där smärtan!

jag var så fruktansvärt utmattad redan när jag kom in till BB, men ändå klarade jag det. jag kunde knappt hålla ögonen öppna under krystvärkarna, jag grät inombords & kände en sådan hopplöshet & smärta. det är ju något utöver allt man någonsin känt men HON FÖDDES tillslut, vår älskade lova. det var den lyckligaste stunden i mitt liv.

@elinfroderberg har samlat alla våra mobilklipp för att föreviga den här magiska stunden tillsammans med hennes vackra illustrationer. hon är SÅ begåvad!

SÅ HÄR KOMMER DEN: dagen då lova föddes

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angélica

  Du är LJUVLIG! Fullkomligt älskar dina sociala kanaler, du sprider en så go känsla. Jag var faktiskt på samma BB samtidigt som dig och födde min dotter Myra, hon kom den 18e. Har följt dig ett tag och kommer definitivt fortsätta för jag blir ständigt påmind om tacksamheten över livet och hur fint det faktiskt är. Fortsätt vara så magisk som du är fina kvinna! ✨

 2. emma

  Åh så himla STORT och vackert. Gråter! Grattis till hela fina familjen, önskar er all lycka och ett långt lyckligt liv ihop <3

 3. JK

  Jag är en ny följare men känner att jag måste kommentera; åhh vad fin video! Tack för att du delar med dig! Längtar tills den dagen jag själv ska få bli mamma ❤️ stort grattis till ert lilla mirakel!

  1. Angelica Swanström

   Åh välkommen JK ❤️ Hoppas du gillar oss & stannar kvar. Tack, det var en magiskt ögonblick. När den dagen kommer önskar jag er all lycka. Kram

 4. Julia

  Sitter här och gråter! Så fint! Så stort! Så mäktigt! Drogs tillbaka till min egen förlossning. Så mycket smärta, men så jövla vackert! Tack för att du delar med dig! Finaste videon jag sett!

  1. Angelica Swanström

   Åh tack Julia! Åh ja det är så mycket känslor som går igenom kroppen! Man förstår fortfarande inte vad som hände där på BB. Så overkligt men ack så vackert & mäktigt. Tack för att du följer oss ❤️