angelickpicture

RUTINER

hej goingar!

hur mår ni?

jag har fått många frågor kring våra rutiner med lova den senaste tiden.

hur äter hon? hur sover ni? hur nattas hon? & ammar du som ett mål mat eller hur gör ni?

som med alla småbarn är ingen dag den andra lik, det händer mycket i de små kropparna.

lova vaknar runt 7-8 på mornarna just nu, då börjar hon snacka & dra mig i ansiktet tills jag vaknar haha. då har vi alltid morgonmys en stund efter blöjbyte. vi ammar, kramas & ligger nära. jag brukar ha som regel att inte ta upp telefonen den stunden, men ibland kan jag inte låta bli att filma & fota oss för att alltid kunna se tillbaka på den goaste stunden på hela dagen.

sedan går vi upp, lova får gå runt i sin gåstol medan jag gör frukost. vi lyssnar musik & snackar.

till frukost har jag börjat ge lova majsgröt med banan för gemenskapens skull. hon älskar det! & det finns ju inget mysigare en familjefrukost.

efter frukosten brukar lova bli trött & vill ha sin morgon nap som varar ca 30 min. då vill hon amma & somna vid tutti. så fort hon somnat in brukar jag gå upp & dona.

lova somnar inte av sig själv, det skulle vara i vagnen eller selen men jag kan knappast lägga henne i sängen & gå därifrån. då börjar hon antingen gråta eller leka runt. tutti funkar alltid, det händer även att hon somnar om jag bara ligger hud mot hud ibland. men för det mesta nattas hon med amning.

jag ammar fortfarande så ofta lova vill. vi har inga amningstider. det sker när & varsomhelst. jag har börjat låta lova smaka på saker, hon älskar allt hon får i sig men jag har inte bytt ut några mål än. hon kan få en smoothie här & var som ett mellanmål. det är mums tycker lova.

våra dagar ser väldigt olika ut beroende på om vi är på jobb eller hemma.

är vi på jobb brukar hon sova i bilen dit & hem.

är vi hemma slaggar hon ofta in i vagnen på fm & tar sig gärna en nap till på EM.

kvällsrutinerna ser i princip likadana ut.

runt 18, 19 tiden brukar hon köra igång ett riktigt race med massa energi innan hon behöver lägga sig för natten. jag vet inte om det är ett tecken på att hon är övertrött eller bara sista energin som måste ut innan hon är nöjd för dagen haha.

hur som haver. vi brukar börja natta henne vid 20 tiden. fram till förra veckan har det bara varit tutti som gäller vid kvällsnattningen, men finally, hon kan äntligen somna intill pappa. så jag har haft lyxen att chilla hela kvällarna nu medan pappan nattat.

nattningen tar inte så lång tid, visst kan det envisas ibland & ta längre tid vissa gånger. låt säga mellan 10-30 min, det varierar såklart.

nätterna varierar också.

för det mesta är vi bortskämda. lova sover väldigt bra med få uppvak. hon äter kanske 1-3 gånger per natt. sedan har hon nätter där hon vaknar en gång varje kvart, då förstår man hur bra man har det. en eloge till alla föräldrar som inte får sova på flera månader/år.

vi hade en period då lova sov lite sämre haha, först var hon sjuk & sedan kom det tänder. jag var helt knäckt. 😂

just nu är lova inne i en period där hon hatar att åka bil. hon blir fullkomligt hysterisk. det är även gränsfall i vagnen. hon vill helst vara fastklistrad på mamma & det är ju sååå mysigt men i bilen blir det jäkligt svårt & ibland är det skönt med vagn men de senaste gångerna har jag fått bära lova & dra vagnen.

vår lilla tjej, hela 8 månader på lördag! ofattbart vad tiden går fort.

men frälst är jag. av mammalivet. jag älskar varje dag jag får uppleva tillsammans med lova & tom är världens bästa kille & pappa.

känner mig lyckligt lottad & tanken slår mig flera gånger om dagen hur tacksam jag är.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (1)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. linnlissel

    Känns så svårt att veta när man ska mata osv .. men jag antar att man lär sig och framförallt lär känna sina barns signaler ? Hjälp haha

Se fler...