Caroline

Älska att baka

Annons

Bilder från midsommar

Vi hade det himla härligt hela midsommar! Trevligt sällskap, sjukt god mat, glada ungar som flög omkring hejvilt och lattjade. Firandet nuförtiden är lite annorlunda mot tiden innan alla fick barn. Hahaha! Vi far i nästan lika högt tempo som kidsen och roddar för fullt med att ge alla mat, trösta när nån får en snyting av en annan småhobbit, torka rumpor, ge dricka, byta blöjor, tjata om kläder som ska tas på ”det är faktiskt kallt ute!” osv. Kl 22.30 hade alla åkt hem och jag och Tobbe kollade ett avsnitt av Breaking Bad. Helt slut och proppmätta efter att ha ätit gott hela dan. Johan och Hellan hade med sig fantastiska ostar från Frankrike som vi mumsade i oss, så sjukt gott med ost!

Midsommar

5 familjer! 10 barn och 10 vuxna flockades runt sillunchen.    Jag är som Håkan. Sunes lillebror. Skulle kunna leva på färskpotatis! Hannas laxtårta och Marias västerbottenpaj var också fantastiska!   Jordgubbstårtan framför partytältet. Regnet hängde i luften.   Höskrinda till midsommarstången är höjdpunkten för kidsen.    Härliga Hanna och Peter <3  

  Vackert ute på Munsö. Framme för att klä midsommarstången.    Tänk vad traditionella vi är iallafall. I ur och skur kämpar vi med den heliga penisen (eller är det äggstockar???) och klär det med blommor och björkris och dansar små grodor runt, varv efter varv. Det är lite härligt ändå.         Vi hann precis ta en varsin bit tårta innan himlen öppnade sig. Vitchokladmousse, rabarberkompott och jordgubbar blev det. Grillmasters… ”Många järn i elden”

12 grader och en böngrodd som VÄGRAR ha på sig tjocka kläder. Hon vet då hur man posar framför kameran…

Ja, det var det och jag hoppas vi gör om det nästa år! Hoppas ni har haft en fin midsommar!

Annons
Kommentera (8)
  1. Marlene

    hej

    om jag skulle vilja komma i kontakt med dig ang ett event vart mailar jag då? 🙂

    /Hälsningar Marlene ;:)

  2. Gülay

    Ja din böngrodd kan verkligen flörta med kameran-:) För några år sen tog jag med en släkting som kom och hälsade på från mitt hemland. Jag visade honom hur man firar midsommar. När han såg vuxna människor dansa kring midsommarstången till små grodorna,tyckte han att svenskarna inte var kloka i huvudet! -:) Tårtan sog väldigt smaskande ut. Ush när kommer sommaren? Jag tycker hela maj,juni har regnat bort..

    1. Caroline
      Caroline

      Hahaha! Jag förstår att han tyckte vi var knäppa! Men det är bra att behålla lite barnasinne 🙂 Ja du, jag känner som dig.. Vart fasen är vår heliga sommar??? Tiden går och nu vänder det mot mörker igen, även om det är långt dit så för jag lite lite panik faktiskt. Vi får dansa soldansen Gülay! Kraaaam!

  3. j

    Ville bara tacka o tala om att ja gjorde marrängbottnen som du hade med för några dagar sedan till vår tårta. Använde sen mitt lika delar recept till övriga bottnar. En rabarbercurd samt fusk marsan i mellan o så spacklad m grädde från inspiration från dig de oxå:-) Liksom att dela jordgubbarna med de gröna kvar. Tack för all inspiration! O marrängbottnen var supergod!

    1. Caroline
      Caroline

      Åh vad kul! Låter som en utmärkt lösning! Vad glad jag blir att kunna inspirera dig! Det ör liksom det som är det bästa i bakvärlden 🙂 Kram!

  4. Tove Castor

    Fin tårta!

    Jag är en maniskt kontemplationsbakerska och min Midsommartårta blev mer som en Jordgubbsmess. En fantastiskt god jordguggsmess däremot. haha

Se fler...
Comments are closed.

Minipavlova

God morgon!

Jag skrev ju om våra midsommarplaner igår så jag tänkte ge er receptet på minipavlovorna som jag gör till dessert tills imorgon. Skönt med saker man kan förbereda  och dom här är fina att fylla med nån god mousse, vaniljkräm, glasskula, grädde eller curd och dekorerad med somriga bär!

Ca 10 st

2 äggvitor

1.5 dl strösocker

1 tsk maizena

1 tsk citronsaft

1. Vispa äggvitorna till fast vitt skum. När man gör maräng så blir resultatet så mycket bättre om man separerar vitorna kvällen innan och låter stå framme i rumstemperatur utan plast så lite fukt dunstar bort.

2. Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning. Tillsätt även maizena och citronsaft och vispa marängen i 3-4 minuter till blanka vita toppar. Ta lite marängsmet mellan tummen och pekfingret och gnid. Känn att det inte finns några sockerlristaller kvar.

3. Fyll en spritspåse och spritsa ut små skålar på en plåt med bakplåtspapper. Börja spritsa en liten plattform från mitten som en snigel och avsluta med att sprita upp kanterna så höga som du vill ha dom.

4. Torka i ugnen i ca 75 minuter i 125 grader.

(Gör du dubbelt recept så kör på 100 grader varmluft med båda plåtarna inne samtidigt)

Pavlovorna ska lossna lätt från pappret. Dom håller sig i flera veckor i en burk med tätt lock. Dom måste Dick ha svalnat helt innan du stänger in dom så det inte blir kondens.  

Så här blev det! 

Annons
Kommentera (4)
  1. Mikaela

    Haha, så kul, för ett par minuter sedan satt jag och funderade på om jag ska göra minipavlova i morgon. Sen gick jag in här, måste vara ödet som försöker säga till mig att det var en bra idé 😉

Se fler...
Comments are closed.

Det börjar lukta semester!

Sniff, sniff, japp, nu är det nära! Lugna morgnar med kidsen, packa picknick och dra ner till stranden, inte kolla på klockan en enda gång på hela dan, skita i kalendern, grilla nya recept till middag, smörja kroppen med solkräm, läsa en tidning mitt på dan, stanna uppe sent och kolla film, låta kidsen leka ute med grannungarna så länge dom orkar… Hahaha, jag ser semestern framför mig!

Jag har några strödagar jobb kvar men dom är så få så dom knappt räknas. Imorgon jobbar jag hemma och kl 13 ska hela familjen på sommarpicknick med Milous dagmamma. Hoppas hoppas hoppas på suveränt väder!

Också är det ju midsommar i övermorgon! Vi firar som sagt ute på Munsö med fyra andra familjer. 10 vuxna och 10 barn, herregud, det blir livat och härligt! Vi kör knytis till både sillunchen och grillmiddagen. Det är det bästa tycker jag. Då får man smaka ostar, såser, sallader och sill som man kanske aldrig smakat plus att nån ensam slipper fixa allt i stress. Alla blir delaktiga! Vi har fått bröd, jordgubbstårta, ost, smör och dessert på vår lista. Bröden blir surdegsbaguetter med mycket smak av lång jäsning, jordgubbstårtan hade jag tänkt mig vaniljbottnar, jordgubbar, vitchokladmousse och rabarberkompott! Det låter väl härligt! Lite syrligt av rabarbern blir finfint till den söta moussen. Till dessert blir det minipavlova med citronmascarpone, jordgubbar, pistagenötter och citronmeliss. Marängerna står och torkar i ugnen och vaniljbottnarna är i frysen. Surdegen står och bubblar för fullt på köksbänken. Jamen det låter väl himla fint! Jag älskar att förbereda och skriva mina listor. Jag har dessutom redan packat ner gummistövlar, tjocka mysiga koftor och rejäla filtar som vi kan svepa om oss när kvällen kommer. Mys mys! Det gäller att vara positiv när det kommer till vädret denna heliga dag då svensken vill sitta ute och äta rå fisk och sörpla nubbe. För ute måste vi sitta. Jajemen, hela dan! Tobbe har köpt ett gigantiskt partytält som ska rymma oss allihopa. Jag röstade på att hitta ett begagnat på Blocket men ”då är det nån jävla klåpare som fällt ihop det slarvigt och så står vi där och kämpar med duk och pinnar och får hjärnblödning!” Ok, jag håller med. Bra älskling.

Nä, nu ska jag bara koka ihop min favorit grillsås innan jag går och knoppar. Den är så sjukt jäkla god och ni ska få receptet imorgon. Enkel och alla älskar den!

Hej hej! 

  Det blir gott att fylla dom små med lite syrlig citronmascarpone sen, mumma mumma…

Annons
Kommentera (0)

Rabarberkaka med kardemumma!

Igår var det avslutning med Melwins fotbollslag och jag bakade den här härliga mjuka kakan fast jag bytte ut äpplena mot rabarber som växer så det knakar på vår baksida. Nomnom, saftig och med mycket smak av kardemumma! Om ni vill göra den i långpanna så lägg på 50% av alla ingredienser och korta ugnstider med ca en kvart.

Rabarberkaka med kardemumma  

Annons
Kommentera (0)

VINNAREN!!!

För en vecka sen hade jag en tävling på Instagram där man kunde vinna ett set med ekologiska vaniljprodukter från Kohsantea och idag är det dax att dra vinnaren! 

Så otroligt många var med och taggade vänner och gillade sidan, både på Facebook och Instagram och det är så himla kul att se ert engagemang! Men nu har vi valt en vinnare….

GRATTIS @mamabeatrice 🙂 🙂 🙂

 WOHOOOO!!!

Maila mig din adress så kommer produkterna på posten inom en vecka! GRATTIS!

 

Annons
Kommentera (2)
Se fler...
Comments are closed.