Älska att baka

Vietnamesiska vårrullar!

Jag älskar ju när ni läsare hör av er om önskemål på recept och idag fick jag ett sånt! 🙂 De vietnamesiska vårrullarna som jag gjorde till vårt alternativa julbord hos farsan! Here they are! Fräscht, glutenfritt och lätt att smälla ihop. Lite annorlunda ingredienser kanske men allt finns i matvarubutiken om den är välordnad!

Receptet har jag fått sv en vän till mig. Hon tog med sig dessa när jag hade knytistjejmiddag! Jag har gjort dom om och om igen efter det. Gott att bara göra salladen och dippsåsen utan rispappret!

IMG_2681.JPG

IMG_2680.JPG
8-10 portioner

1 stor morot
1/2 gurka
2 dl böngroddar
2 dl strimlad isbergssallad
1 dl hackad koriander
1/2 dl hackad mynta
4 st strimlad salladslök
1 näve jordnötter grovt hackade
3 msk risvinäger
1 msk socker
100g räkor
100g tunna risnudlar
1 paket rispapper till vårrullar

Dipsås:
1/2 dl vatten
1/2 dl fisksås
2 msk färskpressad limesaft
2 msk risvinäger
1 msk socker
1/2 stång citrongräs mycket fint hackad
3 små starka chilifrukter
1 klyfta vitlök

1. Tillaga risnudlarna enligt förpackningen. Klipp dom några gånger för att korta ner dom något. Ställ åt sidan.

2. Kärna ur och strimla sedan gurka, morot, isberssallad och salladslök mycket fint. Blanda samman alla grönsakerna i en stor bunke och tillsätt hackad koriander, hackad mynta, hackade jordnötter, risvinäger, socker och slutligen risnudlarna. Blanda ihop!

3. Blötlägg ett rispapper i taget i en skål med varmt vatten tills det mjuknat. Lägg pappret på bänken och lägg en hög av salladen i mitten på rispappret, vik in sidorna, och rulla ihop till en vårrulle.

Dipsås:
Blanda ihop alla ingredienser och rör om! Doppa vårrullarna i dippsåser och njuuuut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.