Det här receptet fick jag av CamummaCatarina när jag var där och bakade förra veckan! Det är ett av hennes kunders favoritbröd och jag förstår varför! Jag hade inga solrosfrön hemma så jag bytte till pumpafrön, lika gott det 🙂 Det blir inte mer lättbakat än så här!
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
2.5 dl havregryn
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 L filmjölk
2 dl mörk brödsirap
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Blanda i filmjölk och sirap till en jämn kletig deg.
3. Fyll två smorda brödformar och grädda i 100 min i 150 grader. Låt svalna en stund i formarna och banka försiktigt ut dom på galler.
Dom är sååå goda och håller sig saftiga länge! Jag brukar skiva brödet och frysa in. Då blir det lätt och snabbt att tina upp till frukosten eller lunchsoppan!