Bilder från midsommar – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Bilder från midsommar

Vi hade det himla härligt hela midsommar! Trevligt sällskap, sjukt god mat, glada ungar som flög omkring hejvilt och lattjade. Firandet nuförtiden är lite annorlunda mot tiden innan alla fick barn. Hahaha! Vi far i nästan lika högt tempo som kidsen och roddar för fullt med att ge alla mat, trösta när nån får en snyting av en annan småhobbit, torka rumpor, ge dricka, byta blöjor, tjata om kläder som ska tas på “det är faktiskt kallt ute!” osv. Kl 22.30 hade alla åkt hem och jag och Tobbe kollade ett avsnitt av Breaking Bad. Helt slut och proppmätta efter att ha ätit gott hela dan. Johan och Hellan hade med sig fantastiska ostar från Frankrike som vi mumsade i oss, så sjukt gott med ost!

Midsommar

5 familjer! 10 barn och 10 vuxna flockades runt sillunchen.    Jag är som Håkan. Sunes lillebror. Skulle kunna leva på färskpotatis! Hannas laxtårta och Marias västerbottenpaj var också fantastiska!   Jordgubbstårtan framför partytältet. Regnet hängde i luften.   Höskrinda till midsommarstången är höjdpunkten för kidsen.    Härliga Hanna och Peter <3  

  Vackert ute på Munsö. Framme för att klä midsommarstången.    Tänk vad traditionella vi är iallafall. I ur och skur kämpar vi med den heliga penisen (eller är det äggstockar???) och klär det med blommor och björkris och dansar små grodor runt, varv efter varv. Det är lite härligt ändå.         Vi hann precis ta en varsin bit tårta innan himlen öppnade sig. Vitchokladmousse, rabarberkompott och jordgubbar blev det. Grillmasters… “Många järn i elden”

12 grader och en böngrodd som VÄGRAR ha på sig tjocka kläder. Hon vet då hur man posar framför kameran…

Ja, det var det och jag hoppas vi gör om det nästa år! Hoppas ni har haft en fin midsommar!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marlene

  hej

  om jag skulle vilja komma i kontakt med dig ang ett event vart mailar jag då? 🙂

  /Hälsningar Marlene ;:)

 2. Gülay

  Ja din böngrodd kan verkligen flörta med kameran-:) För några år sen tog jag med en släkting som kom och hälsade på från mitt hemland. Jag visade honom hur man firar midsommar. När han såg vuxna människor dansa kring midsommarstången till små grodorna,tyckte han att svenskarna inte var kloka i huvudet! -:) Tårtan sog väldigt smaskande ut. Ush när kommer sommaren? Jag tycker hela maj,juni har regnat bort..

  1. Caroline
   Caroline

   Hahaha! Jag förstår att han tyckte vi var knäppa! Men det är bra att behålla lite barnasinne 🙂 Ja du, jag känner som dig.. Vart fasen är vår heliga sommar??? Tiden går och nu vänder det mot mörker igen, även om det är långt dit så för jag lite lite panik faktiskt. Vi får dansa soldansen Gülay! Kraaaam!

 3. j

  Ville bara tacka o tala om att ja gjorde marrängbottnen som du hade med för några dagar sedan till vår tårta. Använde sen mitt lika delar recept till övriga bottnar. En rabarbercurd samt fusk marsan i mellan o så spacklad m grädde från inspiration från dig de oxå:-) Liksom att dela jordgubbarna med de gröna kvar. Tack för all inspiration! O marrängbottnen var supergod!

  1. Caroline
   Caroline

   Åh vad kul! Låter som en utmärkt lösning! Vad glad jag blir att kunna inspirera dig! Det ör liksom det som är det bästa i bakvärlden 🙂 Kram!

 4. Tove Castor

  Fin tårta!

  Jag är en maniskt kontemplationsbakerska och min Midsommartårta blev mer som en Jordgubbsmess. En fantastiskt god jordguggsmess däremot. haha

Comments are closed.