Det börjar lukta semester! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Det börjar lukta semester!

Sniff, sniff, japp, nu är det nära! Lugna morgnar med kidsen, packa picknick och dra ner till stranden, inte kolla på klockan en enda gång på hela dan, skita i kalendern, grilla nya recept till middag, smörja kroppen med solkräm, läsa en tidning mitt på dan, stanna uppe sent och kolla film, låta kidsen leka ute med grannungarna så länge dom orkar… Hahaha, jag ser semestern framför mig!

Jag har några strödagar jobb kvar men dom är så få så dom knappt räknas. Imorgon jobbar jag hemma och kl 13 ska hela familjen på sommarpicknick med Milous dagmamma. Hoppas hoppas hoppas på suveränt väder!

Också är det ju midsommar i övermorgon! Vi firar som sagt ute på Munsö med fyra andra familjer. 10 vuxna och 10 barn, herregud, det blir livat och härligt! Vi kör knytis till både sillunchen och grillmiddagen. Det är det bästa tycker jag. Då får man smaka ostar, såser, sallader och sill som man kanske aldrig smakat plus att nån ensam slipper fixa allt i stress. Alla blir delaktiga! Vi har fått bröd, jordgubbstårta, ost, smör och dessert på vår lista. Bröden blir surdegsbaguetter med mycket smak av lång jäsning, jordgubbstårtan hade jag tänkt mig vaniljbottnar, jordgubbar, vitchokladmousse och rabarberkompott! Det låter väl härligt! Lite syrligt av rabarbern blir finfint till den söta moussen. Till dessert blir det minipavlova med citronmascarpone, jordgubbar, pistagenötter och citronmeliss. Marängerna står och torkar i ugnen och vaniljbottnarna är i frysen. Surdegen står och bubblar för fullt på köksbänken. Jamen det låter väl himla fint! Jag älskar att förbereda och skriva mina listor. Jag har dessutom redan packat ner gummistövlar, tjocka mysiga koftor och rejäla filtar som vi kan svepa om oss när kvällen kommer. Mys mys! Det gäller att vara positiv när det kommer till vädret denna heliga dag då svensken vill sitta ute och äta rå fisk och sörpla nubbe. För ute måste vi sitta. Jajemen, hela dan! Tobbe har köpt ett gigantiskt partytält som ska rymma oss allihopa. Jag röstade på att hitta ett begagnat på Blocket men “då är det nån jävla klåpare som fällt ihop det slarvigt och så står vi där och kämpar med duk och pinnar och får hjärnblödning!” Ok, jag håller med. Bra älskling.

Nä, nu ska jag bara koka ihop min favorit grillsås innan jag går och knoppar. Den är så sjukt jäkla god och ni ska få receptet imorgon. Enkel och alla älskar den!

Hej hej! 

  Det blir gott att fylla dom små med lite syrlig citronmascarpone sen, mumma mumma…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.