Älska att baka

Luxe Event Food & Wine!

Mäh, nu blev det en sån där härlig jädra kväll igen! 4 rätters middag lagad av en fantastisk kock från Sveriges Kockar och Riojavin utprovat av sommelier. Felicia och Jenny från Luxe Event hade anordnat hela kvällen som samlade oss mat- och bakbloggare till detta fantastiska bord av godsaker. Jag som typ aldrig går ut och äter på restaurang numera (måste fixa barnvakt oftare) njöt av att få maten serverad direkt från kocken Henrik Dahlin. Men jag märker att jag är van vid att serva småfolk vid matbordet för jag äter upp snabbast av alla, nästan så jag skäms..hehe.. Moff moff..

     Middagen ägde rum på Johanna Westmans fina lokal, Mosebackes Matstudio. Jag och Fredrik blev lite sugna på att kanske hyra stället nån dag och dra igång en bakkurs..vore ju sjukt kul och stället skulle passa perfekt! Får fnula på det.

  Bara att sätta sig vid dukat bord gör att jag för gåshud. På riktigt! 

  Idag var första gången som jag träffade helsköna Anna från årets säsong av Mästerkocken men förhoppningsvis inte den sista. Så jädra rivig och energifylld brud!   Jag är dålig på att kolla runt på bloggar och varje gång jag varit på ett event så tänker jag att jag måste skärpa mig! Jag får så mycket inspiration av folket. Här har vi Milana och Agnieszka som plockar praliner från Chokladfabriken.  

 Härliga Fredrik. Jag är så glad att vi träffades på Taxinge för 2 år sen. Du lyser upp vart du än går! Du ser att jag håller i dig hårt va 😉 Kloar ihjäl karln… 

Aptitretare:

Cheviche på pilgrimsmussla

Vin:

Vina Gravonia Blanco Crianza (2005) Rioja

Förrätt:

Terinne på confiterad anka med blomkålspannacotta samt en crudite på rättika

Vin:

Cune Gran Reserva (2006) Rioja

Varmrätt:

Vitlöksstekt kalvytterfile med Anyapotatis, ostronskivling, ramslöksmajonäs och kalvsky

Vin:

Finca Valpiedra Reserva (2008) Rioja

Och så kronan på verket, pricken över i:t, efterrätten:

Förskostmousse med bakad rabarber, kardemumma consumé och havrefras

Kaffe:

Nescafé dolce gusto

 Jag måste leta upp en sån här teleskopgaffel, hahaha! Alla blev som små barn och ville testa, inklusive mig själv…som ni ser.Härliga Jenny från Sockerverkstan överraskade oss med en tårtdekoreringstävling helt plötsligt! YES! Löv it! Hon visade lite olika spritstekniker och sen fick vi 10 min på oss att fylla och dekorera en varsin tårta!  Både jag och Fredrik taggade till och kände hur pirret spred sig i magen, hahaha! Nöööööördar! Det var bara Tilde som fattades. Så här blev resultatet! Vinnaren blev Cassandra i mitten! Hon fick en kurs hos Jenny som pris 🙂 Grattis bönan!   En proppad goodiebag avslutade kvällen.

Tack härliga Felicia och Jenny för en fantastisk kväll i smakernas tecken! Det gjorde ni bra!

Nu är jag hemma och hunden är i behov av att skvätta av sig så jag får ta en tur med honom. God natt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gülay

    Nämen bor inte far eller morföräldrarna nära er,så att ni kan dumpa barnen där och sen går ni ut och käkar middag. Ibland blir jag så trött av att laga mat,så om jag gör mycket mat så att vi kan ha nästa dag och jag slipper laga mat den dagen det är LYX för mig. Så jag förstår dig när du får gåshud av att se dukat bord. Tårtan med blåa rosorna var snyggast tyckte jag.

Comments are closed.