Baka med kidsen i helgen! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Baka med kidsen i helgen!

I den här filmen får kidsen ta lite mer plats. Det är härligt när dom får kötta loss bland bunkar och slickepottar och man får bara andas djupt och hålla stubinen. Iallafall om man är ett kontrollfreak som jag, hahaha! Titta när små fingrar petar och mäter ingredienserna och koncentrationen är så stor. Baka ett enkelt recept som det här. Som går fort och händer nåt hela tiden. Dekoreringen är ju det som är absolut roligast så plockja fram allt du har i skafferiet så dom får välja och vraka!

CUPCAKES!

Ca 12 st
200g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

4 ägg

3 dl vetemjöl

(Om ni vill ha chokladcupcakes så byt ut 3/4 dl vetemjöl mot kakao)

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 tsk vaniljpulver

Frosting:

100g cream cheese

50g smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljpulver

ev pastafärg

1. Vispa smör och socker vitt och pösigt.

2. Knäck i ett ägg i taget och fortsätt vispa mellan varven.

3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i smeten. Vänd om så smeten blandas fint och jämnt.

4. Ställ ut 12 cupcakesformar på en plåt och fyll till 3/4 med smet. Stoppa ev ner bär, frukt, choklad, kokos, nötter, lime…vad ni nu känner för. Grädda i 200 grader i ca 15-20 min. Ni känner att dom är klara när ni trycker till dom lätt på toppen och det studsar tillbaks. Låt svalna.

Frosting:

Vispa smör och creamcheese krämigt och jämnt. Häll i florsocker och vaniljsocker och vispa till en tjock frosting. Färga ev med pastafärg om ni vill. Fyll en spritspåse och dekorera cupcakesen! Strö över strössel, hackad choklad, nötter bär eller vad ni har hemma.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viola

    Åh, vilken härlig inspelning! 🙂 Tyckte barnen var jätteduktiga, men duktigast var nog du – man kan riktigt se hur du hejdar dig när det inte går “enligt plan” 😉 Underbart! Har tagit på mig att göra sommar cup cakes till midsommarafton ( vi har några gluten och några laktos ) i familjen, så tårta är opraktiskt – utan det blir individuella muffins och jag ska försöka mig på att göra marmoreringen du visade, kul! Även om min spritsteknik lämna lite att önska, så är tanken god..

Comments are closed.