Bara en kvart, snälla! – Älska att baka

Älska att baka

Bara en kvart, snälla!

Dom är som flugor kring en bajskorv. Jag är bajskorven och mina älskade barn är flugor. Bzzzzz bzzzzz…

Jag kom hem från jobbet redan kl 13 idag och skulle hämta kidsen kl 16.00. Igår hade Milou ett galet jädra utbrott när jag stod och skulle trolla ihop en middag av gamla rester från frysen. Hon gallskrek i 20 min för att jag delade hennes tuggummi i mitten och inte hon. Så idag tänkte jag laga middagen innan jag hämtade dom så vi skulle kunna komma hem allihopa och bara käka i lugn och ro! Smart va!

Det funkade finfint men nu, så här efter maten drog soffan i min kropp som en gammal magnet och jag tänkte bara lägga mig ner i en kvart och powernappa…tänkte jag. Tobbe var iväg och hämtade Moss hos sina föräldrar och kidsen lekte fint på sina rum, mätta och belåtna. Jag gör ALDRIG sånt här. Powernappa alltså. Aldrig aldrig aldrig. Inte ens när jag var mammaledig. Jag känner mig aldrig så trött på dan och sen somnar jag alltid på en sekund på kvällen.

Nu låg jag så jäkla skönt och kände hur min kropp blev tyngre och tyngre mot kuddarna. Sånt myyyyys så jag typ dör! Mys mys mys!

Men då börjar det surra. Bzzzzz bzzzz. Små fötter börjar mullra och sätta fart på övervåningen och nedför trappen dundrar dom ner mot bajskorven som ligger och leker osynlig i soffan. ”Mammaaaaaa! Mammaaaaa! Jag måste bajsa!” ”Och jag vill ha en till macka med smööööööör!” Pip, pip, dunk, dunk låter det från Milous lilla synth som hon har högsta volym och kånkar nerför trappen och slänger hårt i soffan 1 mm från mitt ansikte. ”Hej mamma, vad gör du?” Jag vaknar ur dvalan med ett jävla ryck och känner hur hjärtat slår extraslag.

Det är nåt speciellt som händer i barns kroppar när deras mödrar börjar varva ner, vill vila, se på tv, läsa en bok, bajsa, duscha. Då drar det plötsligt i naveln på dom små och navelsträngen blev plötsligt sjukt utdragen och obehagligt lång. Dom avbryter då allt dom nyss höll på med och kastar sig mot livmodern. Moderskeppet. Så nu sitter vi här alla tre ihopklämda i soffan på samma kvm. Vila får jag göra nån annan gång. Ska ta in på hotell nån natt själv. Ensam. Men då kommer jag inte vara ett dugg jävla trött, det vet jag.


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gülay

    Hej Carro
    Tittade du på Sveriges yngsta mästerkock? Jag blev så glad att Donya vann. Så självsäker och duktig hon var. Herre gud vad små barnen är duktiga. Det var en rolig läsning om mamma bajskorv och flugorna-:)

  2. Gunilla B

    Så mitt i prick!!!!!
    Även om mina är 9, 11 och 14 år nu, så händer det ALLTID något måste när jag vilar (eller är på toa…).

Comments are closed.