Älska att baka

Roy Fares Cheesecake

Den här fina leveransen från Philadelphia stod utanför min dörr förra veckan när jag kom hem från jobbet! Kul!  Träbricka, slickepott, springform, tårtfat av marmor och alla ingredienser till en finfin cheesecake med recept av Roy Fares. Måste bara baka den kände jag och den blev såååå jäkla god! Ni måste bara testa! Perfekt dessert att förbereda dan innan ni får middagsgäster. 

   Se till att alla ingredienser till fyllningen har samma temperatur för ett lyckat resultat! Ställ fram dom på bänken några timmar innan du ska starta bakningen. 

Botten:

200g digestivekex

100g smält smör

1/2 dl strösocker

Fyllning:

600g creamcheese

2 dl strösocker

1 vaniljstång

1/2 dl grädde

2 msk vetemjöl

2 äggulor

2 ägg

Garnering:

Bär

1. Börja med botten. Mixa kexen fint och blanda med det smälta smöret och sockret. Tryck ut blandningen i en 24 cm springform med löstagbar kant. Täck hela botten och upp på kanterna. Grädda i 180 grader i ca 7-10 min. Låt svalna. Höj upp ugnen till 200 grader.

2. Vispa creamcheese, socker, fröna från den urskrapade vaniljstången och mjölet krämigt.

3. Vispa ner grädden. Vänd sedan ner äggulorna med en slickepott så det inte kommer in luft i smeten. Knäck i äggen, ett i taget och vänd om till en slät smet.

4. Häll smeten i pajskalet och ställ in i mitten av ugnen. Grädda den i 200 grader i 10 min och sänk sen temperaturen till 110 och grädda i 30 min till. Stäng av ugnen men låt cheesecaken stå kvar i 30 min till så minskas risken för att den ska spricka.  Ställ sen kallt i några timmar eller över natten så den blir krämig och fin!

Garnera med bär och njuuuuuut!

  Tryck till ordentligt så kanterna sätter sig.  Vispa fluffigt innan grädden och äggen tillsätts.Krämigt len fyllning klar att fylla formen.       

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

   Jag skulle köpt Stevia då! Det står på förpackningen hur mycket du ska ta för att ersätta sockret. Lycka till!
   (Till pajskalet behövs inget socker alls så ta bara bort det från receptet)

 1. Viola

  Cheescake, det är (oftast) ett säkert kort de 🙂 Men jag måste testa cupcakesen med piggelinfrostingen, lät ju sååå gott! OCH så snygga! Trevlig helg!

Comments are closed.