Älska att baka

Lime & passionsfruktsbiskvier!

I löööööv biskvier! Och så är dom ju naturligt glutenfria! Birgitta Rasmusson älskade mina biskvier i mitt semifinalbak i Hela Sverige Bakar! Sveriges kakdrottning! Det bär jag med mig hela livet! Igår bakade jag dom till ett kalas och här är receptet 🙂 Dom går utmärkt att frysa in, både fyllda och ofyllda.Passionsfruktsbiskvier

Ca 50 st små eller 20 stora

Botten:

150g sötmandel

2 dl strösocker

2 äggvitor

Smörkräm:

200g smör

2.5 dl florsocker

1 äggula

6 passionsfrukten

2 lime
250g vit choklad

1. Rosta mandeln i 200 grader i ca 10 min tills det doftar gott. Sänk ugnen till 165 grader och låt mandeln svalna.

2. Mal sen mandeln fint och blanda med socker och äggvita. Tillsätt lite äggvita i taget så konsistensen precis bildar toppar och inte flyter ut när du spritsar små 5-kronor på plåten med bakplåtspapper.

3. Grädda i ca 10-15 min. Dom ska ha en stelnad yta men fortfarande vara sega i mitten så känn i slutet. Låt svalna på plåten.

4. Vispa smöret med äggula och florsocker på hög effekt i 5 min så smörsmaken minskar och krämen blir fluffig och ljus.

5. Skrapa ur passionsfrukterna och pressa ur så mycket saft du kan i en sil med baksidan av en sked. Häll saften i smörkrämen. Riv skalet av limen och pressa i saften från en av dom. Tillsätt i smörkrämen och vispa på hög effekt i 1 min.

6. Fyll en soritspåse med smörkrämen och kläm ut en klutt på varje botten. Ställ in de fyllda bottnarna i frysen 15 min.

7. Smält den vita chokladen och doppa varje biskvi så all smörkräm täcks. Jag brukar hålla dom med fint litet pekfingergrepp om kanten, doppa så fyllningen täcks och så skakar jag av överflödig choklad. Låt stelna i kylen och garnera ev med vit choklad!   

        Passionsfruktsbiskvier  Passionsfruktsbiskvier

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej! Har du något tips på hur man smälter vitchoklad? När jag smälter den blir det bara en seg gegga och den går inte att doppa biskvier i.

  2. Gülay

    Ja så brukar jag också säga ”detta måste jag testa”på alla dessa härliga kakor,maträtter som jag hittar på olika bloggar. Men sedan så kör jag ändå med vanliga ”maträtten,”kakan” som jag är van,känner mig bekväm i-:)) Visst någon gång går jag utanför mina ramar och testar och det är ju tack vara sådana härliga bloggara som du Carro!

  3. Erika Jansson

    Testade dina jordgubbsbiskvier i somras, så dessa måste jag nog också baka. Vilka av de två sorterna är din favorit eller är båda lika goda? Lät smaskigt med parmesanchips, kanske något att servera till drinken när man har gäster? Får så mycket inspiration genom din blogg och jag måste bara säga att jag tyckte du var härlig i ”Hela Sverige bakar” , lite småtokig sådär som jag gillar.

Comments are closed.