Älska att baka

Så här lyckas du med ditt pajskal!

Hej allihopa!

 Det är dax för en ny Youtubefilm här på bloggen och idag visar jag hur man får finfina kanter på pajskalet!  

Lite tips och trix som gör det där lilla extra 🙂

Ha en härlig fredagskväll nu! Vi får gäster på middag och jag smäller i ordning sweetchilimarinerad färsk lax med getost och honung på, mumma i livet. Klyftpotatis, sallad, och lite röror till och….knäckig äppelpaj med vaniljglass till efterrätt! Tror vi blir mätta idag med, jädra lyx i livet…

 HEJ HEJ!!!

Ananaspaj!

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

150 g rumsvarmt smör

1.5 dl florsocker

1 äggula

1 tsk salt
500g avrunnen burkananas i skivor

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

2 dl creme fraîche

1. Börja med att blanda alla ingredienser till pajskalet. Arbeta degen så lite som möjligt. Degen blir kladdig så plasta in den och vila 30 min i kylen.
2. Smöra och mjöla en pajform. Kavla ut degen så tunt som möjligt och lägg i formen så att den täcks helt. Kyl i frysen 10 min. 
3. Gör fyllningen. Skär alla ananasringar i smala strimlor tvärs över dess fibrer och mixa slätt med stavmixer. Låt moset rinna av en stund i durkslag. Blanda i resten av ingredienserna.
4. Förgrädda pajskalet i 10 min klädd med bakplåtspapper och fylld med ris eller ärtor som i filmen. Avlägsna sen papper och ärtor och grädda 10 min till. 
5. Fyll pajskalet med fyllningen och grädda igen i ca 35 min. Låt svalna.
6. Garnera med spritsad grädde och servera  med glass till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    Samma skribent som ovan, jag menar så klart inte att du inte kan svara, jag hoppas att du har tid att svara. Tänkte göra den där pajen snart.

  2. Eva

    Vad har du för grader i ugnen Carro? Är det samma grader vid alla gräddningar? Kan man använda samma ärter om och om igen? Hoppas du kan svara mig

  3. Maria

    Jag brukar köpa krossad ananas när jag gör ananaspaj, då slipper man strimla och mixa och hålla på 🙂 Bara man låter den rinna av lite i ett durkslag först 🙂

    1. Carro

      Ja, det går snabbare men det som jag tycker är så bra med ringar är att man strimlat dom fint tvärs över fibrerna och sen mixar slätt. Då blir pajen slät! Annars har ananaspaj en tendens att se hårig ut när man skär en bit 🙂

  4. www.communitywalk.com

    We’re a gaggle of volunteers and starfting a new cheme in our community.
    Your web site provided us withh useful information to work on. You’ve done
    an impressive task and our entire neighborhood migtht be thankful to you.

  5. Lina

    Tack för jättebra tips, när jag gör pajer ibland blir det som att kanterna sjunker ner så jag ska absolut testa med bakplåtspapper och ärtor för att förhindra det.

Comments are closed.