Älska att baka

Lakritssemifreddo med lemoncurd!

Idag är det Lakritsdagen! Visste ni det? Va!!! Inte? Hehe, ingen fara, jag påminner er 😉

Jag tänkte göra min superdupergoda Lakritssemifreddo med lemoncurd idag OCH ni ska få se hur jag gör på den här videon som jag släpper idag! Min egna Youtubekanal ”Älska att Baka”! Hihihiiii!

Kolla in filmen och återkom gärna för det är lite nervöst! Klicka på ”Prenumerera” under filmen så får ni uppdateringar när varje ny film släpps! Jag har några härliga på g sörni!

Lakritssemifreddo med lemoncurd

Semifreddon:

3 äggvitor

1.5 dl florsocker

1 msk lakritspulver

3 dl grädde

Lemoncurd:

Pressad saft från 1+1 citron

Rivet skal från 2 citroner

1 dl strösocker

25g smör

1/2 msk maizena

1 ägg

1 äggula

1. Börja med lemoncurden. Blanda saft från 1 citron, skal, smör och socker. Koka upp så allt löser sig.

2. Rör ihop maizena med saft från den andra citronen och rör ner i den varma blandningen.

3. Vispa ägget och äggulan nån minut och tillsätt i kastrullen under konstant omrörning, det får inte koka! Rör tills det har tjocknat. Låt svalna helt.

4. Semifreddon: vispa äggvitor och florsocker till toppar som en maräng. Häkl ner lakritspulvret och fortsätt vispa nån minut till. Vispa grädden så den också börjar bilda toppar och vänd ner i marängen. Ringla ner lemoncurd och swirla runt med en kniv.

Frys ca 5 timmar.

Servera!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa

  Hej ! Jag ska göra denna och en sorts glass till en vän som fyller år och ska ha fest. 40 personer kommer. Hur många sattser ska jag göra tycker du? Och det går väll att göra några dagar innan? Tack!!🤗😇😃

 2. Susanne

  Vad roligt att du har startat youtube-kanal!:) -och att du valde lakrits till första avsnittet! -min favvo!
  Din blogg är en av mina favoriter för du har så skön inställning till allt! Både bakning men även familje-livet och jobb osv. Blir alltid glad av att titta in på din sida! 🙂

 3. Gülay

  Hej Carro
  Jag undrar om du brukar kolla på hela England bakar? Jag har kollat och jag tycker att i det programmet och den Amerikanska verkar det vara svårare monent än i den svenska. Domaren Paul är så himla snygg! Man vill äta upp honom som om han vore en chokladtårta-:)

  1. Caroline

   Hej!
   England är inne på sin 13:e omgång nu! Vet inte om det är så mycket svårare faktiskt, bara bakverk som vi inte känner igen alls. Så jädra mycket torkad frukt…:0
   Hmm, gillade också Paul förut men inte sen han blev för känd och började svina runt…om det nu är sant. Har en kund från England och enligt henne är han i blåsväder jämnt nyförtiden. Tönt rycker jag, hahaha! Inte riktigt min typ av karl som du hör! 😉 Jag missar alltid dom där torsdagarna nuförtiden! Måste skärpa till mig och spana in det! Det är ju så härligt att se andra bara och Mary är min favorit, hon är så himla härlig!
   Kraaaaaam!!!
   Dröm om Paul nu 😉

Comments are closed.