Sockerkaka – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Sockerkaka

Det här är ett sånt där bra grundrecept som kan vara bra att ha hemma. Smaksätt och fyll med vad du vill, låt fantasin flöda! 🙂

Kardemumma, kanel, lakrits, citron, apelsin, äpplen, blåbär, choklad….

Kolla in filmen och baka sen i helgen! I samarbete med Recept.nu =)

Se & Gör!

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

0.5 tsk salt

0.5 tsk vaniljpulver

50g smör

1 dl mjölk

smör och ströbröd till formen

1.Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

3. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om.

4. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.

5. Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanne

  Jag älskar lakrits och köpte hem en burk för ett tag sedan. Har inte kommit igång ännu med mitt pulver för när jag helt plötsligt står med burken hemma så vet jag knappt vad jag ska lägga det i! ( Så typiskt mig!) Låter ju supergott med lakrits i sockerkaka, men på ett ungefär hur mycket lägger du i en sockerkakssmet? Förstår ju att det kan vara olika beroende på vilken sorts lakrits man har, men jag tänker på ett ungefär bara. En tesked eller två?
  Såg att Fredrik Nylen bakade lakritsvåfflor! Kanske borde testas! Har du fler tips på vad jag kan hitta på med mitt lakrits-pulver?

  1. Carro

   Så gjorde jag också förut! Köpte hem och sen stod jag där, hahaha!
   Jag brukar ha i lakritspulver i kladdkakesmeten, 1 msk
   I smörkräm, 1 msk till en tårta
   Strö på popcornen, 1 tsk (supergott!)
   Sockerkaka…hmm, skulle nog ta en msk där med!
   Chokladbollar, biskvier, kladdkaka, smörkräm, grädde, fyllningar, småkakor, pannkakor, våfflor, i bullfyllningen, rulltårta, cupcakes, mm mm 🙂 Bara att testa sig fram och smaka av! Lakritssmaken kan ta en stund på sig innan den blommar ut i smeter osv så det smakar oftast mer efter en stund!

   Lycka till!

   1. Susanne

    Åh! Helt fantastiskt så många grejer du gav idéer på! Måste testa! För lakrits är ju så gott! Och chokladbollarna du lade ut recept på nyss…! Det vattnas i munnen! Måste testa de med!:) jag som har råkat få en hyfsat lugn kurs i skolan kanske ska lägga lite extra tid på lakrits-bak istället för studier ett tag nu!

 2. Angelica

  Gott!!!! Alltså jag läser din blogg stup i ett och använder mig av det du skriver 😉 Nu behöver jag hjälp och hoppas du kan hjälpa mig eller nån annan som läser detta:
  Jag ska gifta mig och ska baka min egen tårta, så:
  1: kan jag göra glutenfritrårtbotten, fylla med piggelinkräm på lager ett och after egihtfluff på lager två. Och frysa detta? Ta fram dagen innan och spackla detta?
  2: Vart får jag tag på vita chokladfingrar att sätta runt om?? Vill helst inte ha dom vanliga, och jag tycker mig ha sett vita men nu hittar jag inga… Vit Kitkat är min nödlösning
  3: Eller kan jag ta sådana kex man har till tiramisu?? eller mblir dom blöta??

  Mitt mål är att tårtan ska vara så klar som möjligt dagen innan så att vi bara kan dekorera med hallon och after egiht bitar.

  Hoppas ni där ute kan jälpa mig med detta i-lands problem :))

  Kram!!

  1. Caroline
   Caroline

   Hej!

   Ååååh vad kul att du läser min blogg! Tack!
   Svar på dina frågor, så gott jag kan 😉
   1. Baka glutenfria bottnar, plasta in och frys. Det blir inte bra att frysa in med fyllning tyvärr.. Jag skulle gjort så här! Bakat bottnarna nån vecka eller två innan bröllopet. Tagit fram bottnarna dan innan, på morgonen. Skurit i bottnar medan dom fortfarande är lite frysta.
   Gjort alla fyllningar och lagt ihop hela tårtan förutom sista spacklet och dekoreringen. Det skulle jag gjort sent kvällen innan bröllopet eller tidigt på morgonen om du har den tiden. Modigt att göra sin egna bröllopstårta!!! Shit, så mycket annat att tänka på också, hihi! Men himla kul!

   Jag har letat som en tok efter vita chokladfingrar utan att lyckas! Men antingen så kör du på chokladfingrar och airbruschar med vitt eller pärlemo eller kör på tiramisukex som du penslar med vit choklad, antingen hela runt om eller bara insidan som ligger mot tårtan, då blir dom absolut inte blöta! Alt, gör marängstänger/pinnar! Samma där, pensla med vit choklad där dom ligger mot tårtan.
   Spar sista dekorationen till samma dag, blommor och lullull. Håll det hellre enkelt så du hinner göra det snyggt än att göra en för avancerad variant som ger dig hjärnblödning! 😉

   Ååååh, lycka till nu Angelica!
   Kan du inte höra av dig efter bröllopet så jag for höra hur det blev och hur du löste det? Återkom gärna om du vill ha fler tips! Bara jättekul!

   Kraaaaaaam!

Comments are closed.