Ut med kopparspiralen för tusan! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Ut med kopparspiralen för tusan!

Nu blir jag lite privat här sörni men jag känner att jag verkligen måste berätta för er så ni själva kan testa! Vi snackar preventivmedel. Japp! Undvika att bli gravid eller se när man har som störst chans att bli gravid!

Jag är sååå j-vla emot att äta hormoner och slutade med p-piller för över 10 år sedan. Tycker det är helt sjukt att man kan experimentera hit och dit med mensen som dessutom inte kommer från en ägglossning. Mens för en kvinna är ju ett suveränt friskhetstecken! Är man stressad eller sjuk så blir den ofta försenad och oregelbunden.. Mår man bra och kroppen är i balans så kommer den som en klocka, regelbundet och pålitligt. (För de flesta iallafall) Finns så många bieffekter också som många kvinnor lider av….nä, p-piller känns sjukt omodernt!

Så, vad ska man då satsa på då? Jag testade Persona Monitor i 3 år. Funkade klockrent! En liten dator som registrerade hormoner i urinen. Man pissade alltså på stickor några dagar per månad och sen gav datorn gröna och röda dagar. Gröna dagar = ej fertil, röda = fertil. Men sen slutade dom sälja stickorna på Apoteket hos oss så jag gav upp den och planen var ändå att försöka få barn och jag blev gravid med Melwin kort därpå så det spelade ingen roll.

Efter Melwin kom så satte jag in en kopparspiral för det var det enda jag kunde tänka mig som inte innehöll hormoner men som också gav en riktig mens. Kändes ändå inte riktigt bra att tillföra kroppen extra koppar som i sig är giftigt i för hög dos. Pest eller kolera… Barnmorskan sa iallafall att den dosen är mycket mindre än vad vi för i oss i maten varje dag så det är luuuugnt.

MEN! Jag har sedan ca 1.5 år tillbaka haft konstig yrsel som kommer nästan varje dag med jämna mellanrum. Det räcker med att jag bara vrider huvudet lite snabbt. Har tänkt att det är i samband med Hela Sverige Bakarresan och tecken på stress och har även gått på behandlingar för att kolla nacken men den är rak och inga konstigheter finns att skylla yrseln på. Den bara finns där och är sjukt irriterande!

Jag började rota i det här för att komma underfund med vad det kunde vara. Jag tänkte att det kunde vara nån brist på mineral eller så. Googlade runt och så kom kopparförgiftning upp. Jag kom in på en blogg som handlade bara om kopparspiral/förgiftning och såååå mycket stämde in på mig! Läs själva här!

Kraftig PMS och yrsel. That’s me! Och det fula i det här…som gör mig så jävla arg så jag kokar…är att kopparmängden som finns uppmätta i kopparspiralerna är över 40 år gamla siffror! Dagens kopparspiraler har dubbelt så mycket koppar i sig! Fattar ni vad sjukt!!! Så alla kvinnor som använder kopparspiral går omkring med alldeles för hög dos koppar i kroppen! Får man göra så här??? Är det lagligt??? Att undanhålla fakta och går tusentals kvinnor runt med farligt gift i kroppen???

Min ska ut nu säger jag bara. Och vet ni vad jag kör på istället? Natural Cycles! Jaaaa! Ett helt hormonfritt preventivmedel som är 98% säkert! Joooo, det är sant! (Jag är inte sponsrad) Du går in på Natural Cycles och beställer en termometer. Den kommer efter bara nån dag i brevlådan. Sen laddar du ner appen Natural Cycles och så börjar du tempa dig själv varje morgon och lägger in siffrorna i appen! Jag ställer klockan på ringning varje morgon för att vakna och då tar jag fram tempen som ligger under madrassen. Smidigt som bara den och i ett med kroppen. Appen visar sen gröna och röda dagar. Gröna dagar, då är det fritt fram för oskyddat sex, röda dagar är du fertil och får använda annat skydd OM du inte vill bli gravid för tusan! Då vet du exakt när din ägglossning äger rum!

Natural Cycles

 

Bilden är tagen från Natural Cycles.com

Jag säger NONONOOOOO till hormoner och skit och JAAAAAAA till Natural Cycles!

Ska boka tid och dra ur den här jävla giftpinnen nu…bye bye med dig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Agge

  Hej, jag har funderat på Natural Cycles ett tag och googlat runt lite och hittade hit till ditt inlägg och jag måste säga att det låter som en superbra metod. Däremot har jag en fundering, som jag har förstått det så är det fritt fram att ligga oskyddat när den visar grönt, men spermierna kan ju leva kvar i kroppen i typ fem dagar eller något så Ifall det visar rött dagen efter man hade sex så kan det väl finnas risk ändå? Eller hur är det? Förlåt om jag är jobbig som frågar men är lite nojig och vill gärna veta och höra mig för innan jag prövar mig på en ny metod 🙂

  1. Carro

   hej!

   Att spermierna lever kvar några dagar efter är ju självklart en risk men det tar Natural Cykles med i beräkningen 🙂 Så alla gröna dagar är verkligen 98% sade! Det är därför det blir typ 5 extra röda dagar så fort du glömt tempa en morgon. Den tar alltid det säkra före det osäkra. Jag rekommenderar verkligen Natural Cykles! Har aldrig varit så nöjd som nu och jag har järnkoll på min kropps cykel, TJIHOOOOO! MEN! Det passar inte en person som e lite glömsk och slarvig. Jag har min termometer under madrassen så varje morgon när klockan ringer så tempar jag. Har även köpt till ägglossningstester som man pissar på när appen behöver mer info och är osäker på när ägglossningen kommer. Suuuuuperbra!

   Kram och lycka till nu! Mindre hormoner för kvinnor säger jag!

 2. Gülay

  Hej Carro
  Jag har använd och använder hormon sprilal i 17 år. Har aldrig haft det minsta biverkning och att slippa mensen tycker jag bara är skönt. Så man har eget val ja,jag valde denna väg..

  1. Caroline
   Caroline

   Självklart får alla bestämma över sina egna kroppar och liv! Inga tvivel om det MEN informationen till oss brudar är för j-vla fattig! Jag tror inte att det är bra för kroppen att få i dig extra hormoner. Även om det är “låg dos” så är det tillräckligt starkt för att hela menscykeln ska rubbas…inte starkt? Det vette tusan. Många har det som argument, skönt att slippa mensen. Men det är ju det naturligaste som finns! Jag är kvinna, jag är frisk, jag har mens.
   Kraaaam!

 3. Anette

  Oh, herregud – 40 år gamla siffror?! *dånar*
  Mycket i din text berör mig med och stör mig som tusan. Men jag kommer tillbaka till en irriterande tanke – VARFÖR är alltid kvinnan i fokus när det gäller utvecklande av preventivmedel?!

  1. hejhejvardag
   hejhejvardag

   Exakt! Fram med preventivmedel för män tack. Är det bara kondom och vasektomi som ska finnas som alternativ där eller?

  2. Caroline
   Caroline

   SAMMA HÄR! Det är ingen liten fråga det här! Det berör alla men ingen sätter krav på männen i frågan! Jag är sjukt less på att det hör ansvaret hamnar hos kvinnorna, suck. Jag blir så arg så jag får högt blodtryck!
   Att fakta dessutom undanhålles oss är ännu större katastrof! “Nääädå, det är inte alls mycket koppar som sipprar ut i kroppen. Inte mer än vad du får i dig via kosten!” BULLSHIT!

 4. Linn

  Hej!
  Min mammas kopparspiral tog sig vidare upp i buken. Hon hade haft buksmärtor till och från, men hade inte en tanke på att det skulle kunna hända… Känns som en väldigt bra lösning från Natural Cycles. Skönt att slippa mixtra med våra kroppar!
  /Linn

  1. Caroline
   Caroline

   Va!? Kan det hitta ut där också??? Ytterligare en anledning till att skita i spiral! Jag rekommenderar verkligen Natural Cycles! Grymt bra och lätt är det!

 5. Anna Vykander

  Min spiral vandrade ut genom livmodertappen, dock inte där det är meningen att den ska. Det var mindre spännande och gjorde väldigt ont innan jag(!!!!) kom på vad som hänt. Varken barnmorska eller doktor trodde mig förrän de fick se det med egna ögon. Så nej tack till spiral igen. 🙂

  1. Caroline
   Caroline

   Åh fyyyy vad smärtsamt!!! Den började alltså bara vandra iväg från grottan? Usch…nä, min sitter så bra så…tyvärr 😉 Men snart ska den ut!

   1. Anna Vykander

    Den vandrade först in, sen ut fel väg!! O doktorn som skulle ta ut den hade någon form av fetisch i att få ut den utan bedövning. Trots att jag blivit lovad de, höll på att kräkas när hon höll på. Sen var hon prompt tvungen att visa den där blodiga saken för mig. Bläääää!

 6. hejhejvardag
  hejhejvardag

  Hjälp! Det här var ju helt ny fakta… Gulp.
  Måste alltid kvinnsen utsätta sig för alla hormoner/gifter etc och vara de ansvariga för att inga “oönskade graviditeter” ska hända?
  Jag funderar på om min kille kanske kan göra en vasektomi. Nån som har erfarenhet av detta och kan säga nåt om det?

  1. Caroline
   Caroline

   Visst blir man galen! Man har ju gjort undersökningar om manliga p-piller på stan och frågat om folk skulle kunna tänka sig att ta såna och det var absoluuuut inga som helst problem! Bara dom inte gav några bieffekter…suck. Å andra sidan..skulle man lira på att ens karl verkligen tog pillret varje dag? Nä, fram för fler MANLIGA preventivmedel!

  2. Heléne

   Jag fick rådet redan 2012 att ta ut spiralen men den är ju hormonfri så hur kan den påverka mina hormoner? Då visste jag lite, idag vet jag mer. Två gånger stötte jag på bloggen http://www.kopparspiral.blogspot.com , en gång till blev jag tillsagd att ta ut spiralen och sista gången jag surfade in på bloggen bestämde jag mig! Den ska ut! Det här var 18 månader sen och det var rätt befriande 🙂 Barnmorskan som tog ut den sa själv att hon inte anser att det är normalt att stoppa in saker eller manipulera kroppen på olika sätt, vi har mens av en anledning.
   Dumpningen kom ca 3-4 månader efter uttag och det var en riktig jobbig tid. Nu i efterhand har jag kopplat att det troligen var pga koppardumpningar som jag mådde skit.

   Sen dess har jag tempat och fört in i app och haft koll på kroppen. det har funkat kanon! För 7 månader sen gjorde maken vasektomi och det är vi båda väldigt nöjda med. Jag bollade över frågan till honom, jag har skyddat oss i alla år. Varför ska bara jag? Nu var det hans tur. Dessutom var det både billigare (8500:- mot 13000:-) och ett enklare ingrepp på honom än vad det är på mig.

  3. cat

   Min make har gjort vasektomi. Inga bekymmer alls, han är helnöjd. Snabbt, smidigt och enkelt. Kände lite av och till ca 14 dgr men inget allvarligt.

Comments are closed.