Mitt bästa glutenfria bröd! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Mitt bästa glutenfria bröd!

Det här är min favorit bland glutenfria bröd! Jag har mixtrat lite med min gamla favorit Bananbröd a’ la Paleo och jag tycker det här blev ännu godare. Saftigt, smakrikt, hållbart…mmmm, älskart! Varsågoda!

Glutenfritt bröd

2 limpor 

 12 dadlar 

 4 bananer 

 1/2 dl kokosolja 

 2 tsk kanel 

 1 tsk salt 

 6 ägg 

 6 dl mandelmjöl 

 2 dl bovetemjöl 

 2 dl hasselnötsmjöl 

2 tsk bakpulver 

1 dl solroskärnor 

 1/2 dl linfrön 

 Pumpafrön till garnering 

 1. Mixa ihop bananer och dadlar till en jämn smet. 

 2. Rör i övriga ingredienser till en jämn tjock smet. Fyll två brödformar och strö över pumpafrön. Grädda i 175 grader ca 45-50 min.

Låt svalna minst en timme på galler innan ni skär en skiva. Alltså, det här brödet är såååå gott!!!

 Hej hopp!

Jag använder silikonformar. Då är det bara att tjoffa i smeten och skjuts in i ugnen!

Glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro

    hej!
    Visst är det skillnad i kroppen! Härligt!

    Har du sökt på våfflor på bloggen? Jag kommer lägga ut fler recept till våffeldagen!

  2. Anna

    Tack för ännu ett fantastiskt recept. Jag har slutat äta vanligt mjöl nästan helt då jag mår mycket bättre utan.
    Jag tänkte göra våfflor i helgen och undrar därför om du har nåt riktigt bra recept på så där härligt frasiga och goda våfflor utan vetemjöl?
    Tack för alla goda recept och för din härliga energi 🙂

  3. Jessica Christensen

    Alltså, du är ju helt jäkla fantastisk, detta måste testas! Måste bara köpa formar först, tack för alla fantastiska recept du delar med dig av & alla skratt du bidrar till 🙂 kram!

    1. Caroline
      Caroline

      Hahaha! Taaaaack 😉 Du måste testa att baka det här brödet! I LOVE IT!
      Ta vilken form du vill. Du bestämmer formen på bröden 🙂
      Tack för dina fina ord och energi!

      Kraaaam!

  4. Camilla

    Tack för alla toppenrecept du delar med dig av!! Det här ska också testas 🙂 Undrar bara när du skriver dadlar, om du menar färska som man köper i lösvikt eller torkade dadlar i påse?

    1. Caroline
      Caroline

      Tack du som läser min blogg! Det är oftast av er läsare som jag får inspiration!
      Jag köper färska dadlar som jag klämmer ur kärnorna ur. Brukar finnas vid frukt & grönt!

    1. Carro

      Absolut! 🙂 När jag inte har några nötmjöler hemma så finmixar jag några nävar sötmandlar! Går finfint! Ta vilka nötter du vill!

Comments are closed.