Inspirationen tryyyyyter! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Inspirationen tryyyyyter!

Ja, det har varit en grym idétorka här hemma igen när det kommer till vardagsmaten..suck. Och det börjar med att vi inte bara sätter oss ner och planerar veckans middagar som vi gjorde så jäkla bra förut…då funkar det klockrent! Men så vips är det tisdag kväll, frysen full med infrusna gamla rödvinspåsar (ja, jag ver, jag är egentligen 79 år gammal dam som fryser in slattar från vinflaskan och tänker att det är bra att ha till soppor och grytor!) och hundmat (Moss äter BARF) och jag känner hur energin lämnar min kropp. Ungarna tjatar om att få ta en banan till och jag svarar “Nej, det räcker nu. Det är snart dax för middag!” Jaha du, vad hade du tänkt laga då Carro? För här är det då faaaaan inte jämställt i vårt hus! Jag är den stora, gråslemmiga, pulserande hjärnan som sköter all inhandling, planering och matlagning. Nä, nu ljög jag…Tobbe handlar och lagar också mat. Men då blir det gärna Findus Oxpytt (som luktar rövhål) och en riven morot till. Han är verkligen inte ett dugg intresserad av matlagning och har aldrig lärt sig hemifrån så jag kan förstå att han köper färdigmat… Är jag kräsen nu? Ja, då får jag skylla mig själv då som är så jädra äckelhurtig och vill laga allt från grunden… Men ni vet hur viktigt jag tycker att det är! Vi har alltid ett paket fiskpinnar i frysen när det skiter sig men där går min gräns. Jag blir liksom bara värre och värre med åren.

Iallafall. Jag gick en runda på bokrean och hittade Monika Ahlbergs bok “Monikas Vardagsmat” och blev typ kär vid första bläddringen! Det här är preciiiiiis en sån bok som jag har velat ha i köket i alla år och nu jädrar har jag det! Jag måste bara rekommendera den till er för den innehåller så mycket olika härliga rätter. Allt från kyckling, korv, köttfärs, soppor, pasta, fisk, sås och vegetariska rätter. (Nope, inget sött i den här boken men då tar ni fram min bok ju, eller hur?;) ) Enkla recept, allt med bilder, lööööööv it!

Jag har testat 7 rätter hittills och alla har smakat fantastiskt! Sen byter jag ju ut så det blir glutenfritt och det funkar kanoners 🙂 Imorgon ska jag testa “Röd fisk med balsamicomarinerade morotsslantar och sockerärter” Mumma! Kidsen har slukat varenda rätt dom med, yes yes yes!

Min repertoar i ämnet vardagsmat har plötsligt blivit både fyllig, spännande och härlig igen!

Köp, köp, köp!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Vardagsmaten.se kan jag då rekommendera. Finns som app också. I appen får man en föreslagen veckomeny, är det någon rätt som inte passar kan man lätt byta. Sedan får men en inköpslista. Recepten kan man läsa på skärmen eller skriva ut. Alla recept tar Max 30 minuter att laga och det förinställda förslage på meny brukar vara en vegetarisk rätt, en med fisk, en med kyckling, en med kött och så en lite festligare rätt till fredagen. Räddar våra vardagar i alla fall 🙂

 2. Viola

  Har enligt maken alldeles för många kokböcker hemma, (hur man nu kan ha för många? 😉 ) men jag är inne i en fas, med “Näh/hinner inte/vill inte/har inte allt hemma” – usch, är så trött på mig själv just nu. Monikas Vardagsmat alltså… Ja, en till kokbok kan ju knappast märkas i bokhyllan – men kan göra succé för inspiration och mat på bordet ( bra mat på bordet! ) Blev Knorrs Lasagnette på bordet igår, inte ett stolt ögonblick…

  1. Caroline
   Caroline

   Hahaha! Det kan aldrig bli för många kokböcker! Omöjligt! 😉 Du kommer garanterat att bli inspirerad av Monikas Vardagsmat! Köp!
   Kraaaam!

 3. Gülay

  Hej Carro
  Vad bra att du har upptäckt Monikas härliga bok. Den är kanon. Jag har ett signerad ex. Williams vår pasta har varit en stor favorit hos oss.

Comments are closed.