Desserter med franskt tema – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Desserter med franskt tema

God morgon! 

Det är bra med morgonpigga barn! Melwin ropade att vi skulle komma ner och blunda när vi kom in i köket. Han hade dukat fram en hel frukost till oss alla den lilla sötnöten! Jag blir glad i varenda cell och han var så stolt! Tallrikar, ost, smör, yoghurt, müsli, gröt, till och med Omega kapslar till allihopa <3 

Milou har fått dille på att klä på sig flera lager kläder och med stort fokus på strumpor. 4 lager har hon på sig nu. Dom är så heliga att hon till och med har sovit i dom…fattar inte att hon inte kokar ihjäl! Ser ut som att fötterna är gipsade i svart gips! Ikväll ska jag leverera 5 franska bakverk till en fin middag i stan. Jag gör en fransk chokladtårta, petit choux med vaniljkräm, biskvi med choklad och lakritssmörkräm, en citronpaj och eclairer med mockafyllning. Puh, många järn i elden och allt ska vara i miniformat. Det är alltid lika skönt när det är levererat och klart. Då kan jag pusta ut och ta det lugnt resten av helgen 🙂 Tror det blir en lugn helg. Jag ska INTE stå i köket nåt mer idag så ikväll beställer vi pizza till middag. Dom har supergoda glutenfria pizzor på pizzerian nära oss, yeaaaah! Ska ta och kuta en runda idag också. Det är så många härliga poddar som släpps på fredagar så luren är laddad med mys! 

Här får ni receptet på tårtan. Utan bild än så länge 🙂

Fransk chokladtårta 

 250 g smör

250 g mörk choklad
5 ägg

2 ½ dl strösocker

1 tsk salt

1 dl vetemjöl


GLASYR:
100 g smör

150 g mörk choklad

2 msk honung

 

1. Smält smöret och häll över finhackad choklad och rör slätt i en bunke.

2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt och blanda det med den smälta chokladen.

3. Sikta ner vetemjölet och saltet och vänd om hela smeten med stora luftiga tag.

4. Klä en 24cm springform med bakplåtspapper. Smörj botten och kanterna väl med smör och pudra med kakao. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills smeten stelnat men fortfarande är lite lös i mitten. Den ska inte vara helt genomgräddad för då blir den torr. Låt den svalna något i formen och skjälp den sen uppochner och låt den svalna helt. Då kommer den bli helt slät och rak på ovansidan och det blir lätt att glasera den sen. Frys in tårtan så den får en perfekt konsistens efter tining, innan servering.

5. Glasyren: 
Smält smöret och häll det över chokladen som du finhackat i en skål.
Vispa slätt och klicka i honungen och rör om till en jämn glasyr.

6. Ta fram tårtan ur frysen och häll ut glasyren ovanpå. Stryk ut jämnt över hela tårtan och kanterna.
Låt glasyren stelna och dekorera ev med smält choklad. Låt sen sakta tina i kylen innan servering.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.